- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
РАЗВАЛЯНЕ НА ДАРЕНИЕ?
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
РАЗВАЛЯНЕ НА ДАРЕНИЕ?
Въпроса ми е следния: След развода със съпруга ми през 2000г аз получих при подялбата на общото имущество 1/2 от един имот. Тогава синът ми беше на 5 години и аз му дарих този имот. Сега съм омъжена за 2 път и имам още едно дете, което е родено 2003г. Бих желала да не ощетявам малкиа си син - да разваля първото дарене и да разделя имота между двете деца. Доколкото разбрах от други теми това не е достатъчно основание за разваляне на дарението, но възможно ли е част от имота да се прехвърли на малкия ми син и какъв е реда? Аз съм настойник на по-големия си син и до навършване на пълнолетие се разпореждам с неговото имущество. Той сега е на 15г. Много ще съм благодарна ако някой може да ми даде съвет.
- dani_220103
- Нов потребител
Re: РАЗВАЛЯНЕ НА ДАРЕНИЕ?
dani_220103 написа:Въпроса ми е следния: След развода със съпруга ми през 2000г аз получих при подялбата на общото имущество 1/2 от един имот. Тогава синът ми беше на 5 години и аз му дарих този имот. Сега съм омъжена за 2 път и имам още едно дете, което е родено 2003г. Бих желала да не ощетявам малкиа си син - да разваля първото дарене и да разделя имота между двете деца. Доколкото разбрах от други теми това не е достатъчно основание за разваляне на дарението, но възможно ли е част от имота да се прехвърли на малкия ми син и какъв е реда? Аз съм настойник на по-големия си син и до навършване на пълнолетие се разпореждам с неговото имущество. Той сега е на 15г. Много ще съм благодарна ако някой може да ми даде съвет.
Никакъв шанс!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Изключено ... поне докато не навърши пълнолетие. След това мисля, че може по Ваше (на Вас и големия Ви син) съгласие да отмените дарението с последващ договор. Но лично аз не виждам особен смисъл в това.
- system
- Активен потребител
Другата възможност е когато синът Ви навърши пълнолетие да дари 1/2 ид част от имота на братчето си.
Но това зависи само от неговата воля, а може би и от възпитанието - да зачете Вашето желание.
Но това зависи само от неговата воля, а може би и от възпитанието - да зачете Вашето желание.
-
Melly - Старши потребител
Благодаря много. Значи за момента нищо не може да се направи. Трябва да изчакам големият ми син да навърши 18г. и тогава да решим какво да направим. Приятен ден на всички
- dani_220103
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|