Бивша учителка съм.
В началото на учебната 2006/2007 година имахме голямо съкращение.
Спечелихме заведените дела за неправомерно съкращение на първа и втора инстанция.
Въпросът ми е как можем да получим паричното обезщетение, защото до този момент, въпреки изпратените изпълнителни листове до бившият ни работодател и МОН, резултат няма.
Ако това има значение - училището ни е на подчинение не към местната община, а към МОН.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезщетение при неправомерно съкращение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обезщетение при неправомерно съкращение
az_de написа:Бивша учителка съм.
В началото на учебната 2006/2007 година имахме голямо съкращение.
Спечелихме заведените дела за неправомерно съкращение на първа и втора инстанция.
Въпросът ми е как можем да получим паричното обезщетение, защото до този момент, въпреки изпратените изпълнителни листове до бившият ни работодател и МОН, резултат няма.
Ако това има значение - училището ни е на подчинение не към местната община, а към МОН.
Майко мила .....Че така ,както сте я подкарали изобщо нищо няма да постигнете.
Първо- в изпълнителния лист пише кой е осъдения,който трябва да заплати обезщетенията.Ако това юридическо лице вече не съществува задължението преминава върху правопримениците му.
Второ - надявам се да сте "изпратили" копия на изпълнителните листи.че ако сте изпратили оригиналния екземпляр "получателя" може и да го е поунищожил.И после,за да ви се издаде дубликат трябва производство пред съда с призоваване на длъжника.
Трето - упълномощете си адвокат да Ви представлява по изпълнително дело пред съдебен изпълнител /държавен или частен/ по събиране на вземанията Ви.таксите по изпълнителните дела не са големи,а също така ще Ви бъдат възстановени от длъжника.
Това е с две -три приказки.И не правете друг път такива глупости с "изпращане" на изпълнителни листи.
- sarbijanac
- Активен потребител
Re: Обезщетение при неправомерно съкращение
1.Юридическото лице, което сме осъдили, слава Богу, все още съществува. Отделен въпрос е, че не се знае до кога...
2.Разбира се, че сме изпратили копия на изпълнителните листи, а не оригиналите.
Благодаря за съвета и се извинявам за неточностите при поставяне на въпроса.
2.Разбира се, че сме изпратили копия на изпълнителните листи, а не оригиналите.
Благодаря за съвета и се извинявам за неточностите при поставяне на въпроса.
- az_de
- Нов потребител
С изпълнителния лист - при съдия изпълнител, по добре частен, работят бързо и са заинтересовани. Сам съм патил.
-
tati_go - Потребител
za dawnostniq srok
трябва да потърсите съдействие от адвокат. като не искат да Ви изплащат обещетение от съда може да се стигне много надалеч още повече че срещу Вас стои не някаква си фирмичка дето ще и блокират сметките докато не се разплати с вас а по ваши Думи МоН. Не е работа дето сама можете да се справите. Това е според мен защото не Ви познавам възможностите. Но решението си е Ваше
- adwokata
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|