- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
предизвестие за съкращение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Получих предизвестие за съкращение на основание чл.328 ал.1 т.2 от КТ.Предизвестието за прекратяване на трудовия договор е за срок от 2 месеца.Въпросът ми е имам ли право на намалено работно време през тези два месеца.
- begum
- Младши потребител
Предварително да предупредя, че все още уча. Сам(а) прецени до колко да повярваш на мнението ми
Това, за което питаш не е намалено работно време, а Платен Отпуск по чл.157, ал. 1, т. 6 КТ и се полага на работници/служители с над 7 ч. работно време на ден. Този отпуск е по 1 час дневно за целия период на предизвестието. Според мен би трябвало да си го поискаш по реда, по който се иска отпуск, не очаквай работодателя сам да ти го предложи.
Това, за което питаш не е намалено работно време, а Платен Отпуск по чл.157, ал. 1, т. 6 КТ и се полага на работници/служители с над 7 ч. работно време на ден. Този отпуск е по 1 час дневно за целия период на предизвестието. Според мен би трябвало да си го поискаш по реда, по който се иска отпуск, не очаквай работодателя сам да ти го предложи.
- tonitta_bg
- Младши потребител
Благодаря за бързия отговор!Утре ще напиша една молбичка до шефката да видя какво ще ми отговори.Най-много да излезе от нерви и да беснее...хахахаха.
- begum
- Младши потребител
Драги ми работнико,след като не сте изпълнили своя ангажимент-който няма как да знаете,а именно да уговорите с работодателя си намаляването на работното време с един час на ден в рамките на предизвестието,което се връчва писмено от Ваша страна до работодателя в 7-дневен срок от получаване на предиизвестието и не сте го сторили-няма какво да уговаряте по чл.157,мисля,че сте изпуснали този момент.Второ,ако Вашия трудов договор е срочен,предизвестието е в рамките на 3месеца,ако е безсрочен-1 месец.За Вас са следните хипотези:
-изплащане на парично обезщетение в размер на 1БРЗ за времето на неспазеното предизвестие
-или да водете трудово-правен спор относно спазването на процедурата по прекратяване на ТПО
-изплащане на парично обезщетение в размер на 1БРЗ за времето на неспазеното предизвестие
-или да водете трудово-правен спор относно спазването на процедурата по прекратяване на ТПО
- megi_law
- Младши потребител
На 25.04 получих предизвестие за прекратяване на трудовия ми договор на основание чл.328 ал.1 т.2предложение второ чл.328 ал.1 т.3 от КТ.Не съм имала възможност (поради почивните дни) да договарям каквото и да е било с работодателя ми.
- begum
- Младши потребител
megi_law, на какво основание (чл.) трябва да иска в 7 дн. срок намаляване на работното време? Според мен този ОтПуСк след като се полага за целия срок на предизвестието, не трябва да се иска предварително в какъвто и да е срок. Тогава би трябвало телепатично да знаем, че ще получим предизвестие, да подадем 7 дена преди това молба и да си ползваме този отпуск от самото начало на предизвестието - няма логика.
Не е задължително предизвестието по безсрочен д-р да е 1 мес - страните могат да уговорят друг или става въпрос за отчетническа длъжност.
А тези възможни хипотези не разбрах защо са, след като явно begum има намерение да спази предизвестието.
П.П. begum, ако се появиш пиши какво стана.
Не е задължително предизвестието по безсрочен д-р да е 1 мес - страните могат да уговорят друг или става въпрос за отчетническа длъжност.
А тези възможни хипотези не разбрах защо са, след като явно begum има намерение да спази предизвестието.
П.П. begum, ако се появиш пиши какво стана.
- tonitta_bg
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|