начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Имам нужда от помощ и не знам към кого да се обърна

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам нужда от помощ и не знам към кого да се обърна

Мнениеот vaniatakeva » 24 Апр 2008, 08:43

Пред сериозен казус съм. В момента съм на трудов договор в една банка и съм по майчинство вече 9 месеца имам предложение от друга банка за граждански диговор. Искам да продължавам да си получавам майчинството, но искам да съм коректна към основния ми работодател. Не знам дали това е възможно ако прекратя трудовият си договор? Ако не го прекратя се притеснявам, защото имам спомени че подписах наред с други декларации за банкова тайна и такава да не работя при конкуренция, но не съм сигурна точно каква беше и дали не си я измислям в момента. Не знам икакво би следвало ако я наруша - надявам се да не ме уволнят позорно. Ще съм благодарна за бърз и компетентен отговор или поне към кого да се обърна.
vaniatakeva
Нов потребител

Re: Имам нужда от помощ и не знам към кого да се обърна

Мнениеот Ntriple » 24 Апр 2008, 12:06

vaniatakeva написа: но не съм сигурна точно каква беше и дали не си я измислям в момента.

А ние как да сме сигурни как е било?

Ще съм благодарна за бърз и компетентен отговор или поне към кого да се обърна.

Задайте компетентно въпроса, за да получите /евентуално/ компетентен отговор. Иначе няма шанс.
Ntriple
Младши потребител

Мнениеот vaniatakeva » 25 Апр 2008, 11:56

Аз так или иначе имам право да работя по граждански договор и ще го направя без да напускам отсегашната си работа, защото иначе ще ми прекъснат майчинството, но се притеснявам основният ми работодател дали може да разбере за това и как? специална проверка ли трябва да направи? В НОИ или в НАП? Благодаря!
Последна промяна vaniatakeva на 25 Апр 2008, 12:01, променена общо 1 път
vaniatakeva
Нов потребител

Мнениеот ggari » 25 Апр 2008, 23:13

Всеки работодател (с изкл. на бюджетните) е длъжен периодично да подава информация в нап - на кого колко и кога плаща - доход, осигуровки, данък.. т.е. информацията се събира по Вашето ЕГН в нап.. Нои изплаща болничните (без първия ден :) ) и майчинските..
ggari
Младши потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 26 Апр 2008, 11:53

но не съм сигурна точно каква беше и дали не си я измислям в момента.

Ами първо си проверете нещата и тогава поднасяйте информация.
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот ggari » 26 Апр 2008, 16:25

закон за кредитните институции, БАНКОВА И ПРОФЕСИОНАЛНА ТАЙНА

Чл. 62. (1) Служителите на банката, членовете на управителните и контролните органи на банката, длъжностните лица в БНБ, ликвидаторите, синдиците, както и всички други лица, работещи за банката, не могат да разгласяват, както и да ползват за лично или за членовете на семейството им облагодетелстване информация, представляваща банкова тайна.

(2) Банкова тайна са фактите и обстоятелствата, засягащи наличностите и операциите по сметките и влоговете на клиентите на банката.

(3) Всички служители на банката при встъпване в длъжност подписват декларация за спазване на банковата тайна.

(4) Разпоредбата на ал. 1 се отнася и за случаите, когато отношенията на посочените лица с банката са прекратени или дейността им е преустановена.
ggari
Младши потребител

Мнениеот vaniatakeva » 27 Апр 2008, 09:51

Много Ви благодаря на всички за времето което отделихте.
vaniatakeva
Нов потребител

Назад към Трудово право