Здравейте!
Имам следния проблем: Притежавам апартамент (има нотариален акт) в сграда без Акт 16. Какво мога да направя, за да си отворя партида за ток и инсталирам законно електромер за промишлен ток. Имам намерение да направя ремонт и да живея в апартамента, тъй като живея под наем, а той стои празен.
Подробности за сградата:
Построена ЖСК преди 12 години (няма Акт 16).
*Всички имат издадени нотариални актове, т.е. би трябвало ЖСК да е прекратено и да е в сила закона за етажната собственост.
*В кооперацията живеят около 10 семейства.
*Тока получават по висящи кабели от съседни кооперации, като 3 семейства ползват ток през електромер на името на кооперацията, но казват че отпуснатата мощност е 30 кВ и не разрешават да ползваме и ние от там.
Благодаря на всички, който биха могли да ми помогнат. Можете и да ме насочите към адвокат - специалист в тази област
- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пускане на ток в сграда без Акт 16
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Става дума за град София. Извинявам се за непълно представените факти.
Питам вас, като специалисти да ми препоръчате човек с опит в тази област.
Както има негодни инженери и лекари, така има и негодни адвокати. Това, че е адвокат не го прави автоматично специалист, да не говорим за специалист във всички области.
Не виждам защо се троскате на всички, които задават въпроси!
Или им казвате, че не давате безплатно съвети, или като искат да платят ги пращате в колегията - къде е гаранцията, че от там ще ме насочат към добър адвокат, а не към техен фаворит?
Както има негодни инженери и лекари, така има и негодни адвокати. Това, че е адвокат не го прави автоматично специалист, да не говорим за специалист във всички области.
Не виждам защо се троскате на всички, които задават въпроси!
Или им казвате, че не давате безплатно съвети, или като искат да платят ги пращате в колегията - къде е гаранцията, че от там ще ме насочат към добър адвокат, а не към техен фаворит?
- geosg
- Нов потребител
Re: Пускане на ток в сграда без Акт 16
geosg написа:Здравейте!
Имам следния проблем: Притежавам апартамент (има нотариален акт) в сграда без Акт 16. Какво мога да направя, за да си отворя партида за ток и инсталирам законно електромер за промишлен ток. Имам намерение да направя ремонт и да живея в апартамента, тъй като живея под наем, а той стои празен.
Подробности за сградата:
Построена ЖСК преди 12 години (няма Акт 16).
*Всички имат издадени нотариални актове, т.е. би трябвало ЖСК да е прекратено и да е в сила закона за етажната собственост.
*В кооперацията живеят около 10 семейства.
*Тока получават по висящи кабели от съседни кооперации, като 3 семейства ползват ток през електромер на името на кооперацията, но казват че отпуснатата мощност е 30 кВ и не разрешават да ползваме и ние от там.
Фактът, че сградата се обитава от 10 семейства без идадено Разрешение за ползване е сериозен проблем. Истински късмет сте извадили, че все още ДНСК не е запечатала сградата.
Най добре ще е да се консултирате с адвокат за задействане процедура по издаване на Акт Обр.16 за същата.
-
Melly - Старши потребител
Доста сгради в България са без акт 16 и са напълно населени! Не виждам какъв сериозен проблем има тук. Имаме акт 15. Правени са проби и има протоколи за всички инсталации в сградата. Не е взет акт 16 тогава и до сега, защото от общината не даваха план на инфраструктурата. Едва от миналата година това е факт и се тя се изгражда.
До Командира: Що за тон ми държите?! Защо да не изказвам мнения? Форумите са затова - да се задават въпроси и да се изкават мнения!
До Командира: Що за тон ми държите?! Защо да не изказвам мнения? Форумите са затова - да се задават въпроси и да се изкават мнения!
- geosg
- Нов потребител
geosg написа:Става дума за град София. Извинявам се за непълно представените факти.
Както има негодни инженери и лекари, така има и негодни адвокати. Това, че е адвокат не го прави автоматично специалист, да не говорим за специалист във всички области.?
Точно така.Правилно сте се ориентирал.Трябва да потърсите консултантска фирма /надзорна/, която да движи процедурата. Адвокат няма да се справи.Пък то не му е и работа да го прави.
- georgi07
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|