начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Трудово правен казус!?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудово правен казус!?

Мнениеот taipan » 22 Апр 2008, 14:54

Пред следната дилема съм!
Шефката в фирмата, в която работя, е казала, че иска да си подам молбата за напускане до края на седмицата, аз доколкото знам от ученето ми по ТП в момента, няма работодател или в закона не е упоменато, че работодаеля може да нарежда на служителя си да се самоуволни! :)
Второ - не искам да напускам. Трето причината да се оттрве от персонала е примерно, че иска да назначи спец. а ние в моя отдел сме студенти от кол и въже.
След това, аз съм на безсрочен трудов договор, мин. ми е отдавна изпитателния срок. Според закона тя трябва с писмено предизвестие или според мен, аз да съм на далавера трябва да ме съкрати поне да взиам кинти от бюрото.
Въпросите ми са:
1. Мога ли да се боря по някакъв начин, да ме остави още поне 1месец на работа?
2. Ако откажа да си подам молба, какво може да ми направи тя, все пак сме в БГ и знам, че тук работодтелите се ебават яко с нас работниците!?
3. Мога ли да пусна жалба и съответно да спечеля делото с/у нея в Комисията по труда? Има ли и смисъл? Печалбата ми все пак ще е една заплата, която в момент на сесия ми трябва!
4. Ако откажа да пусна молбата си може ли да ме уволни дисциплинарно?
5. Дайте идея как мога да се позаяждам с нея правно! :)
taipan
Потребител

Мнениеот eklekti4kata » 22 Апр 2008, 14:58

Ходиш си на работа.Топката е в нея, а после-според нейните действия.
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот taipan » 22 Апр 2008, 15:00

забравих да упомена, че е казала, че трудовия ми договор е прекратен и последния ми работен ден е на 7.05
taipan
Потребител

Мнениеот taipan » 22 Апр 2008, 15:20

Нали все пак тя няма право да ми каже "подай си молбата за напускане" :) :twisted:
taipan
Потребител

Мнениеот eklekti4kata » 22 Апр 2008, 15:31

Първо си има забрана за едностранно изменение на ТП и второ прочети си внимателно чл.330 и 331 от КТ.Е, разбира се и Защита срещу незаконно уволнение.И не се подписвай на нищо, преди пет пъти да го прочетеш!!! :wink:
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот taipan » 22 Апр 2008, 17:58

най-смешното ми е, че като ми каже за "промените в фирмата" утре, че като ми спомене "ще те помоля да си подадеш молба за напускане до края на седмицата" ми става адски смешно, а и в същия момент странно, защото нямам нито никаква идея, какво да и отговоря! :lol: :lol: :roll:
taipan
Потребител

Мнениеот taipan » 22 Апр 2008, 18:42

като пусна жалбата тук:
http://git.mlsp.government.bg/
колко пари за адвокат ще ми искат!?
taipan
Потребител

Мнениеот taipan » 23 Апр 2008, 07:55

аджеба, къде мога да пусна жалба евентуално? бедните работници кой ги защитава??
taipan
Потребител

Назад към Трудово право