- Дата и час: 30 Ное 2024, 13:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Някой може ли да ми помогне с този казус?
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Някой може ли да ми помогне с този казус?
1. Може ли собственик на жил. недвижима собственост в сграда в режим на етажна собственост да продаде мазата си на свой съсед?
- zlaturanka
- Нов потребител
Не може, защото мазето е принадлежащо на жилището помещение. Отскоро чух нещо, че който имал и мазе и таван, можел да отчужди едното, но не съм се задълбочавал. Може би някой друг ще помогне.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Може, само ако приобретателят е също собственик на главна вещ (апартамент, офис или ателие) в същата сграда.
- Pink_Floyd
- Потребител
Зависи колега, Петров. Ако в жилището има обособено помещение, което играе ролята на килер (както казвате вие или таван) е напълно възможно само мазето да бъде продадено!
- edelvais
- Младши потребител
Re: Някой може ли да ми помогне с този казус?
zlaturanka написа:1. Може ли собственик на жил. недвижима собственост в сграда в режим на етажна собственост да продаде мазата си на свой съсед?
Мазата не може да бъде предмет на самостоятелна сделка защото тя има спомагателен характер, обслужваща обособен обект по ЗУТ. Наличието на килер в апартамента е без значение.
- etsotov
- Младши потребител
Мазата не е самостоятелен обект по смисъла на закона, за да бъде предмет на сделка. Разпореждане, свързано с прехвърляне на собственост само на маза като акцесорна част от жилищен имот е недействително.
- etsotov
- Младши потребител
Може, само ако приобретателят е също собственик на главна вещ (апартамент, офис или ателие) в същата сграда.
- Pink_Floyd
- Потребител
zlaturanka написа:1. Може ли собственик на жил. недвижима собственост в сграда в режим на етажна собственост да продаде мазата си на свой съсед?
Въпросът е твърде общо зададен.
Може да МОЖЕ, може и да НЕ МОЖЕ да се продаде на съсед мазата от сграда в режим на ЕС.
-
Melly - Старши потребител
Хахахахахаааа, чак сега видях, че тази тема е извадена от някой прашен рафт на Lex.bg
Карай да е весело..., една година и половина по-късно
-
Melly - Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|