Моя настоящ работодател ми загуби трудовата книжка и вече повече от половин година няма и намерение да я намери. Все отлага и отлага .....Какво да правя
Към кого трябва да се обърна? В инспекцията по труда ли трябва да отида или да звъня на предишните ми работодатели за да ми изкарат УП3?
Ще съм благодарна ако ме посъветвате как да постъпя
- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изгубена трудова книжка от работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: изгубена трудова книжка от работодател
boden написа:... и вече повече от половин година ...
Колеги, приканвам всички да отиваме да търсим книжката на питация/та при работодателя ...
("белким" я намерим тая "пущина" под бюрото на секретарката )
- inspectora
- Активен потребител
от Росица Габрово
В случая работодателя трябва да ви издаде нова трудова книжка, а при отказ от негова страна Вие може да сигрализирате Инспекцията по труда за нарушение в трудовото законодателство
- rosi_gb
- Младши потребител
При изгубена или унищожена трудова книжка, ако работодателят я е унищожил или изгубил, нова се издава от ИТ, като работодателят се задължава да издаде удостоверение по специален образец, в което да удостовери данните, свързани с трудовото Ви правоотношение. В случай, че сте работили при други работодатели, настоящият Ви работодател изисква от тях същите удостоверения и когато (ако) ги събере, се предоставят в ИТ за издаване на трудовата книжка. На практика не разчитайте много на работодателя за събиране на удостоверенията, а предприемете мерки и Вие. Удостоверението е приложение № 2 към Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж.
- rosi_i
- Потребител
rosi_i написа:При изгубена или унищожена трудова книжка, ако работодателят я е унищожил или изгубил, нова се издава от ИТ, като работодателят се задължава да издаде удостоверение по специален образец, в което да удостовери данните, свързани с трудовото Ви правоотношение. В случай, че сте работили при други работодатели, настоящият Ви работодател изисква от тях същите удостоверения и когато (ако) ги събере, се предоставят в ИТ за издаване на трудовата книжка. На практика не разчитайте много на работодателя за събиране на удостоверенията, а предприемете мерки и Вие. Удостоверението е приложение № 2 към Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж.
Аз определено не разчитам на работодателя ми да ми изкара необходимите удостоверения, сама ще си ги оправя нещата. Той до сега е показал пълно безотговорие
Благодаря на всички за съветите.
до сега не бях ходила в ИТ, тъй като по цял ден имам много работа и не ми остава време да изляза в почивка, да не говорим да ходя до някоя институция. Днес успях да се отскубна , отидох в ИТ,но точно тези които се занимават с трудови книжки вчера и днес почивали .Голям късмет, но пак ще ходя
- boden
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|