начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Прекратяване на тр. договор малко след изтичане на изп.срок

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на тр. договор малко след изтичане на изп.срок

Мнениеот createeve » 16 Апр 2008, 10:25

Казусът ми е следния:

на 25-ти април трудовият ми договор става "редовен". На 14-ти април подадох молба за напускане и трудовото ми взаимоотношение, на 13-ти май вече няма да съм на работа.

Въпрос:

1) След като съм подала молба за напускане преди края на изпитателния срок, мога ли да се възползвам от 20-те дни платен отпуск (всъщност вече са 15, аз използвах 5), на който имам право след дата 25-ти април, когато договорът ми се превръща в редовен трудов?

2) Ако не мога, имам ли право на изплащане на неизползваните дни отпуска и как се изчилсява?

Ще се радвам да получа съвет.
Аватар
createeve
Младши потребител

бързи сте

Мнениеот createeve » 16 Апр 2008, 10:43

(((: ок, чакам (:
Аватар
createeve
Младши потребител

Мнениеот teodora_abc » 16 Апр 2008, 11:16

Как така стана редовен трудовият Ви договор? А преди това нередовен ли беше? А Вие редовен ли сте? Какво влагате в това понятие - малко пояснения? И тази фраза - трудово взаимоотношение, е много интересна, трябва да се включи в речник някакъв.
teodora_abc
Младши потребител

Мнениеот createeve » 16 Апр 2008, 11:24

teodora_abc написа:Как така стана редовен трудовият Ви договор? А преди това нередовен ли беше? А Вие редовен ли сте? Какво влагате в това понятие - малко пояснения? И тази фраза - трудово взаимоотношение, е много интересна, трябва да се включи в речник някакъв.

хах, добро утро

не знам как се нарича (очевидно), и понеже не разбирам особено от трудово право, пиша тук. ОК нека го вкараме в речник -> редовен = след приключване на изпитателния срок. Заменяме взаимоотношение с правоотношение. Както споменах по-горе, не съм на ТИ с терминологията. Ще се радвам все пак да получа отговор. Хм, не приемайте лично правописните и терминологичните ми грешки.
Аватар
createeve
Младши потребител

Мнениеот createeve » 16 Апр 2008, 13:41

Предполагам, че все пак сте професионалисти и ще ми отговорите на въпроса, дори и "нескопосано" и "нередовно" зададен :))))))
Аватар
createeve
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 16 Апр 2008, 15:45

createeve написа:Предполагам, че все пак сте професионалисти и ще ми отговорите на въпроса, дори и "нескопосано" и "нередовно" зададен :))))))

Професионалисти сме по принцип ... а когато ни се плаща - особено много ...
Но тук общо взето си "чешем" езиците ;) (П.П.: упс - пръстите де ... :) )
Специално за въпроса Ви - питайте в счетоводния форум .... те се занимават със заплати, отпуски ... ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот dalila2308 » 16 Апр 2008, 15:50

Платеният отпуск не се влияе от члена, по който е сключен трудовия договор.
Т.е. независимо дали сте със срок за изпитване или на постоянен договор, при напускане Ви се изплаща /ако не сте ползвали/ отпуска до датата на напускане.
20 раб.дни отпуск са за цяла календарна година. Във вашия случай 20:12х5 /до м.Май/ = 8 дни. Вие сте ползвали 5 дни, ще Ви бъдат изплатени /ако до 13 май не ги ползвате/ 3 дни
dalila2308
Младши потребител

Мнениеот tati_go » 20 Апр 2008, 21:35

Изпитателният срок може да бъде до 6 месеца. Ако е бил такъв Ви се полага отпуск за половин година, ако е бил по-къс - пропорционално на отработрното време.
Аватар
tati_go
Потребител

Мнениеот tania_gan » 21 Апр 2008, 08:42

Не всичко е пари ,приятелю,не всичко е пари:-Р
tania_gan
Младши потребител

Назад към Трудово право