начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

ИМОТ > СТРОЕЖ>СЪСЕДИ>КАЛКАН?>ПРОБЛЕМ?>ЩЕТИ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИМОТ > СТРОЕЖ>СЪСЕДИ>КАЛКАН?>ПРОБЛЕМ?>ЩЕТИ?

Мнениеот lubisha » 06 Апр 2008, 20:34

здравейте моля ви за малко помощ и съвет ???
Случая е следния имам имот КЪЩА попадащ в категория плътност 50% . кинт 2.3
кота корниз- 15 м ПРОБЛЕМА Е СЛЕДНИЯ СЪСЕДИТЕ МИ ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СТРОЯТ ЖИЛИЩНА СГРАДА 6 ЕТАЖА В СЪСЕДСТВО ПАРАМЕТРИТЕ НА ТЯХНИЯ ИМОТ СА СЪЩИТЕ КАТО НА МОЯ плътност 50% кинт 2.3 кота 15метра Строежът ще бъде жилищна сграда 6 етажа при височина 15 метра с подземни гаражи намираща се на отстояние от моя имот 5 метра
съгласно формулата височината на сградата разделена на три т.е 15/3=5
метра отстояние ОТ МЕН строежът ще се извърши от инвеститор по метода на обещетението т.е срещу преотстъпване право на строеж
АЗ ИМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ВКЛЮЧА ИНВЕСТИТОРА Е СЪГЛАСЕН НО СЪСЕДИТЕ МАЙ НЕ СА КАТО СЕ АРГУМЕНТИРАТ С ОБЯСНЕНИЕТО ЧЕ БЪДЕЩИЯ СТРОЕЖ ЩЯЛ ДА СТАНЕ МНОГО ГОЛЯМ МАКАР И ОКОНЧАТЕЛЕН ОТГОВОР ОЩЕ НЯМА
До тук добре и всичко е наред НО ПРОБЛЕМА ИДВА ОТ ФАКТА ЧЕ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА МОЯ ИМОТ АЗ ГРАНИЧА С КАЛКАН ДРУГА КЪЩА НА КАЛКАН И АКО РЕША ДА СТРОЯ ОБЩО ВЗЕТО НЯМА ДА МОГА ДА СТРОЯ ПОРАДИ ФАКТА ЧЕ
НЯМА ДА МОГА ДА ИЗПЪЛНЯ ПАРАМЕТРИТЕ ЗА ОТСТОЯНИЕ 15/3=5М
МОЯТ ПАРЦЕЛ Е ДЪЛЪГ НО ТЕСЕН Т.Е СЪСЕДИТЕ НА НОВОСТРОЯЩАТА СЕ КООПЕРАЦИЯ ЩЕ МЕ БЛОКИРАТ И ЗАПУШАТ А ОТ ТАМ И ОЩЕТЯТ
КОМПРОМИСНИЯ И ИДЕАЛНИЯ ВАРИАНТ НОВАТА СГРАДА ДА БЪДЕ НА КАЛКАН СЪЩО КЪМ МЕН И АЗ ДА БЪДА ЗАТВОРЕН МЕЖДУ ДВА КАЛКАНА КЪДЕТО ДА СИ СТРОЯ ИЛИ ДА ПРАВЯ КАКВОТО РЕША
В МОМЕНТА ПОЛОЖЕНИЕТО С ВЪЗНАМЕРЯВАЩИТЕ ДА СТРОЯТ Е ЧЕ СТАРИТЕ КЪЩИ КОИТО ИСКАТ ДА БУТАТ СА НА КАЛКАН КЪМ МЕН ОБАЧЕ С НОВАТА СГРАДА ИСКАТ БАЛКОНИ ДА ГЛЕДАТ В МОЯ ДВОР И ДА МЕ ПРЕЦАКАТ И ОЩЕТЯТ ДА НЕ МОГА И АЗ ПО НАТАТЪК ДА СТРОЯ ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМАМ НУЖНОТО ОТСТОЯНИЕ
КАКВО ДА ПРАВЯ МОЛЯ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ МОЖЕ ЛИ ДА ГИ НАКАРАМ ДА БЪДАТ НА КАЛКАН ?
ВСЕ ОЩЕ ТЕ НЯМАТ ПРОЕКТ ВСИЧКО Е НА БАЗА УСТНО УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА БЪДЕЩИТЕ ИМ НАМЕРЕНИЯ НО ТЕПЪРВА ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ВАДЯТ РАЗРЕШИТЕЛНИ И ДРУГИ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ
моля ви се помогнете
и БЪДЕТЕ ЗДРАВИ !!!
lubisha
Нов потребител

Мнениеот forum » 06 Апр 2008, 23:11

Здравейте, мисля, че не е тук мястото да зададете въпроса си. Това е въпрос за архитекти по градоустройството. Пишете във форума на imoti.net, там ще получите точни и бързи отговори.
forum
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация