- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имам ли шанс да си получа вложени пари в жилище?
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
имам ли шанс да си получа вложени пари в жилище?
аз и съпруга ми живеем в жилището на неговите родители, те ни го бяха отстъпили, но тъй като не беше годно за живеене му направихме голям ремонт. Сега те решиха да ни изгонят от жилището, как да си получим парите от това което сме вложили там, имаме ли някакъв шанс и могат ли да ни искат наем за периода през който сме живели при условие, че нямаме сключен никакъв договор за наем
- dnv06
- Нов потребител
Re: имам ли шанс да си получа вложени пари в жилище?
могат ли да ми искат да платя наем за това, че сме живели в жилището на свекър ми и свекърва ми при условие, че никога не е ставало на въпрос за това, а и нямаме никакъв сключен договор за наем , може ли някои по подробно да ми обясни как можем да си получим парите от ремонта, който направихме в жилището им могат ли нищо да не ни платят за него - моля ви някои да ми помогне с някаква информация
- dnv06
- Нов потребител
ами какво по -конкретно да ви кажа: жилището е на свекър ми и свекърва ми, те не живеят при нас. Отстъпиха ни жилището без никакви претенции или изисквания за нещо от наша страна спрямо тях/уж/, но целта е била по този начин да ни вържат. Започнахме да правим ремонта, те уж се радваха че правим апартамента нямаха нищо против, а жилището, беше пълна саборетина и супер занемарено, то при циганите е по чисто без майтап,стъкла изпотрошени ключове стени изцапани и т.н рябваше всичко да саборим и да махнем то просто нямаше кътче къде да застанеш такава мизерия беше защото свекървами е много мързелива и всичко е направила кочина чак гнус ми ставаше когато го събаряхме/сега ще кажете тя я яд на свекърва си не какво бихте казали за човек които е в работоспособна възраст а не ходи на работа тя е на 56 а от повече от 10г не работи защото мъжът и и казал че ще я издържа, а сега той е пенсионер по болест и прилича все едно е баща и а не съпруг и пак той върши всичко готви градина пазарува и др а тя само командва и яде и лежи и така малко се отклоних но исках да ви я представя защото всички са смаяни от нея/
- dnv06
- Нов потребител
да продължа и правехме ремонти тя идваше естествено все на проверки и когато завършихме всичко тя започна да ни подмята че трябвало да се оправи и нейната къща, но тъй като ние отказахме а тя завиждаше че в апартамента всичко е много хубаво почна да злобее, да говори че нямала пари че трябвало да и се помага, а ми да работи и така после се роди детето и там проблем че не е на нейно име и вече ада стана съвсем голям постоянно ни дава заповеди и командва какво трябвало да правим за нея и така дефакто тя с цел е дала жилището си за да ни върже защото вижда че мъжа и вече не може и няма кои да и върши работата и сега започва нас да тормози, да и ние сме си виновни че изобщо сме влезли там, а ма не сме предполагали че е чак такъв звяр, тя е много конфликтна личност, човек който само на неговото да става, ако не може да те умори.
но сега незнам ще може ли поне парите от ремонта да си вземем, а за наем мисля че не може да ми иска за назад защото няма договор помогнете ми с отговор благодаря ви
но сега незнам ще може ли поне парите от ремонта да си вземем, а за наем мисля че не може да ми иска за назад защото няма договор помогнете ми с отговор благодаря ви
- dnv06
- Нов потребител
страшно много съм Ви благодарна дано всичко да се оправи
благодаря
благодаря
- dnv06
- Нов потребител
имам още едно питане
могат ли да ни изгонят преди да сме уредили въпроса със заплащането на ремонта, при условие че те нямат нито една тяхна вещ в апартамента
и имат ли право да притежават ключ за него
могат ли да ни изгонят преди да сме уредили въпроса със заплащането на ремонта, при условие че те нямат нито една тяхна вещ в апартамента
и имат ли право да притежават ключ за него
- dnv06
- Нов потребител
мой познати ми казаха,че можем да осъдим родителите на съпруга ми затова, че са ни подвели да влезем в жилището им с цел да го ремонтираме и след това да ни изгонят и че през това време цените на имотите са се вдигнали двойно и ние сме загубили от това има ли нещо вярно в това.
- dnv06
- Нов потребител
Благодаря Ви за разбирането
Още веднъж се извинявам може би наистина Ви станах досадна с нетърпение очаквам съпруга ми да се върне, за да се посъветваме с адвокат, че вече ще получа удар от притеснения.
Повече няма да Ви притеснявам, още веднъж благодаря за търпението Ви.
Още веднъж се извинявам може би наистина Ви станах досадна с нетърпение очаквам съпруга ми да се върне, за да се посъветваме с адвокат, че вече ще получа удар от притеснения.
Повече няма да Ви притеснявам, още веднъж благодаря за търпението Ви.
- dnv06
- Нов потребител
Когато съпругът Ви се върне, обмислете следната идея: да предложите на свекър и свекърва си да Ви прехвърлят собствеността върху жилището (без да си запазват право на плозване) срещу задължение за гледане и издръжка - така Вие ще сте спокойни, че жилището е Ваше, а родителите на съпруга Ви ще са спокойни, че са си осигурили гледане и издръжка.
Друг вариант (по-лош от предходния за Вас): предложете им договор за дългосрочен наем. В този случай обаче, те могат да продадат жилището или да прекратят договора за наем предсрочно (или с изтичане на срока) и съответно Вие да останете без жилище.
Друг вариант (по-лош от предходния за Вас): предложете им договор за дългосрочен наем. В този случай обаче, те могат да продадат жилището или да прекратят договора за наем предсрочно (или с изтичане на срока) и съответно Вие да останете без жилище.
- rts
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|