начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение

Мнениеот a_ndi70 » 30 Мар 2008, 11:20

Работя в поделение.В момента предстой съкращение.Аз съм глава на семейство,с две деца.Свободни щатове има.Въпросът ми е,имат ли право да ме съкратят?Ако ме съкратят,не би ли трябвало да ми предложат работа на друго място?Благодаря!!!
a_ndi70
Нов потребител

Re: Съкращение

Мнениеот donna » 30 Мар 2008, 12:09

a_ndi70 написа:Работя в поделение.В момента предстой съкращение.Аз съм глава на семейство,с две деца.Свободни щатове има.Въпросът ми е,имат ли право да ме съкратят?Ако ме съкратят,не би ли трябвало да ми предложат работа на друго място?Благодаря!!!

Това ще го реши работодателят ви , не е ли по добре да поговорите и да помолите от сега да ви прехвърлят ,ако е възможно.
donna
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 30 Мар 2008, 12:41

a_ndi70 написа:Работя в поделение.В момента предстой съкращение.Аз съм глава на семейство,с две деца.Свободни щатове има.Въпросът ми е,имат ли право да ме съкратят?Ако ме съкратят,не би ли трябвало да ми предложат работа на друго място?Благодаря!!!

Разговаряйте с Вашия работодател. Освен това разговаряйте и със съпругата си. Предполага се, че при наличие на две деца майка им би следвало също да работи и то добре платена работа. Не би следвало под "глава на семейство" задължително да се разбира "основен източник на доходи". Децата са и на двамата съпрузи.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Karakochev » 30 Мар 2008, 13:08

Мислете позитивно. Дори да ви съкратят , ще намерите по-добра работа , от тази която имате. Армията не е най-доброто, затова и напоследък не могат да си намерят достатъчно кадри.
Karakochev
Потребител

Съкращение

Мнениеот a_ndi70 » 30 Мар 2008, 13:25

Много благодаря за отговорите!Със съпруг не мога да разговарям,аз съм майка с две деца,без съпруг!Знам,че армията не е най-доброто място,но на 40 години,с две деца и с ипотека,къде бих могла да ида,колкото и позитивно да мисля...Все пак благодаря!
a_ndi70
Нов потребител

Мнениеот dimist » 30 Мар 2008, 13:46

А_нди това е проклятието на системи като МО и МВР, които са там трудно си представят живота без поделението. Работете на два фронта - пробвайте да се преместите, и едновременно с това проучете възможностите за реализация навън. Разбира се, ако не сте в голям град възможностите Ви доста ще се стеснят.
dimist
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Мар 2008, 13:58

a_ndi70 написа:Много благодаря за отговорите!Със съпруг не мога да разговарям,аз съм майка с две деца,без съпруг!Знам,че армията не е най-доброто място,но на 40 години,с две деца и с ипотека,къде бих могла да ида,колкото и позитивно да мисля...Все пак благодаря!

На каква възраст е малкото Ви дете?Свободните щатни бройки за вашата длъжност ли остават или други?Всички щатове от вашата длъжност съкращават?Послушайте колегите , но ако все пак ви прекратят трудовото правоотношение се консултирайте с адвокат , възможно е правото на работодателя де не е упражнено законосъобразно и да отмените “съкращаването” в съда.
REVOLUTION
Активен потребител

Съкращение

Мнениеот a_ndi70 » 30 Мар 2008, 15:09

Много благодаря на REVOLUTION! Благодаря на всички изпратили отговор до мен!!!
a_ndi70
Нов потребител

Назад към Трудово право