- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тараш на личният багаж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Тараш на личният багаж
Здравейте, искам да попитам как и при какви условия имат право да ми пребъркват личния багаж при напускане на работното място.
- Bunny
- Нов потребител
Пък вие уж не крадете , а ви пребъркват:))
Би трябвало да има фирмени правила за пребъркването. Аз бих решил въпроса като забраня на служителите си да влизат с обемисти багажи.
Доста се краде у нас;)))
Би трябвало да има фирмени правила за пребъркването. Аз бих решил въпроса като забраня на служителите си да влизат с обемисти багажи.
Доста се краде у нас;)))
- Karakochev
- Потребител
Зависи с какво работите . Има изделия на електрониката , с които ако се напълни дамска чанта....)
Както казах , предвид факта ,че у нас се краде ЯКО заставам на страната на работодателя. Той има право да контролира кой с какви чанти влиза и излиза в СОБСТВЕНОСТТА МУ и с какво ги пълни.
Ако на някой не му харесва , може да напусне ....или да идва без чанта или да си държи чантата в колата и т.н.
Както казах , предвид факта ,че у нас се краде ЯКО заставам на страната на работодателя. Той има право да контролира кой с какви чанти влиза и излиза в СОБСТВЕНОСТТА МУ и с какво ги пълни.
Ако на някой не му харесва , може да напусне ....или да идва без чанта или да си държи чантата в колата и т.н.
- Karakochev
- Потребител
Направо не мога да си обясна как може да има толкова нахални хора..Не стига че иска безплатни консултации, а и недоволства и държи тон..Ами явно затова Ви претърсват.Мислите че ние сме длъжни веднага да започнем да се ровим из нормативните документи за да ви угодим по най бързия начин. Ето това са безплатните консултации...Човек когато си плаща се държи по учтиво от Вас. Юристите трябва да се уважават, запомнете го това.Най малкото може да се извините на колегите за написаното от Вас!
- kali75
- Потребител
Ако съм обидила някого се извинявам, просто исках да попитам какъв е закона за това да се проверяват чантите на 50 човека персонал всяка вечер, а ми беше отговорено, че някой заставал на страна на работодателя.
- Bunny
- Нов потребител
Основанията са, че това НЕ Е забранено, когато Вие доброволно давате да Ви проверят багажа! А Вие доброволно давате да Ви проверят багажа, защото ако не го направите си заминавате!
"Законовото" основание е "закона за икономически по-силната страна"
Това е!
(възможно е да има нещо в Закона за частната охранителна дейност, но не ми се рови, а и има много "ако-та" в случая ... като например кой точно Ви проверява - охраната ли? ... и още куп други ...)
За повече инфо ...
"Законовото" основание е "закона за икономически по-силната страна"
Това е!
(възможно е да има нещо в Закона за частната охранителна дейност, но не ми се рови, а и има много "ако-та" в случая ... като например кой точно Ви проверява - охраната ли? ... и още куп други ...)
За повече инфо ...
razum написа:вариант 1 - Отивате при адвокат , плащате си консултация и получавате отговор.
- inspectora
- Активен потребител
Абе който си е крадец, си е крадец. На работа краде кроасани , а по форумите гледа да чопне чужд интелектуален продукт:))
- Karakochev
- Потребител
Karakochev написа:Абе който си е крадец, си е крадец. На работа краде кроасани , а по форумите гледа да чопне чужд интелектуален продукт:))
Каракочев, вие май се опитвате да ме обвините в нещо ?
- Bunny
- Нов потребител
Bunny написа:Karakochev написа:Абе който си е крадец, си е крадец. На работа краде кроасани , а по форумите гледа да чопне чужд интелектуален продукт:))
Оставете го сега Каракочев ... коментира си човека ... имена и никнеймове не е споменавал ...
Свиквайте - в БГ (а и навсякъде по света) си важи с пълна сила "закона на джунглата" - по силния да си прави каквото си иска ... "правото" си е право ... фактите са си факти!
Аз да Ви задам въпрос - някой насила да Ви е проверявал чантата? Или Вие доброволно си я давате, защото те Ви я искат?
- inspectora
- Активен потребител
Re: Тараш на личният багаж
ти май не си все още разбрала защо ти бях маркирала твоето"ШЕВ", ти си зле с правописа ШЕФ се пише,
а за маслото ,те после повечето така се обясняват и оправдават
а за маслото ,те после повечето така се обясняват и оправдават
- aliska
- Нов потребител
Re: Тараш на личният багаж
Възможно е,да съм неграмотна.
Благодаря ,че ме подсети.
Какво ли биха казали за откраднато детско яке или откраднат живот,мисля че е много по-интересен въпрос,за което не ми се спори.
Приятен ден.
Виж това е интересно:кмета на Трън и интервю в което вместо реабилитиран убиеца по неговите думи беше рехабилитиран
И в "Сделка или не" имаше банкер на който един от въпросите беше къде е родното място на Иван Вазов,той каза Калофер.
Все грамотни хора
Благодаря ,че ме подсети.
Какво ли биха казали за откраднато детско яке или откраднат живот,мисля че е много по-интересен въпрос,за което не ми се спори.
Приятен ден.
Виж това е интересно:кмета на Трън и интервю в което вместо реабилитиран убиеца по неговите думи беше рехабилитиран
И в "Сделка или не" имаше банкер на който един от въпросите беше къде е родното място на Иван Вазов,той каза Калофер.
Все грамотни хора
- izymena
- Потребител
inspectora написа:Bunny написа:Karakochev написа:Абе който си е крадец, си е крадец. На работа краде кроасани , а по форумите гледа да чопне чужд интелектуален продукт:))
Оставете го сега Каракочев ... коментира си човека ... имена и никнеймове не е споменавал ...
Свиквайте - в БГ (а и навсякъде по света) си важи с пълна сила "закона на джунглата" - по силния да си прави каквото си иска ... "правото" си е право ... фактите са си факти!
Аз да Ви задам въпрос - някой насила да Ви е проверявал чантата? Или Вие доброволно си я давате, защото те Ви я искат?
Ами не ме пускат да си тръгна от работа а също така и останалите около 50 човека. Не ми е приятно някой да ми се рови в личните вещи, там където не му е работа. Чувала съм, че трябвало при подписване на трудовият договор да се поспише и декларация за тези проверки.
- Bunny
- Нов потребител
Зайче,какво работиш,ако не е тайна?Ако не ти плащат добри пари(над 1500лева) си взимай чукалата и бегай.И да попитам,ако дойдеш без личен багаж ,пак ли ти правят обиск?И ти като си жена,мъж ли те обискира?
...Много ми е интересно във :фирмата" на "изумена",колко пари ще им плащаш на хората,че да бъдат тормозени по този начин?Ако плащаш около 5000лв.ще работя за теб и дет се вика гол в банята влизам за тебе шеВкееее
...Много ми е интересно във :фирмата" на "изумена",колко пари ще им плащаш на хората,че да бъдат тормозени по този начин?Ако плащаш около 5000лв.ще работя за теб и дет се вика гол в банята влизам за тебе шеВкееее
- filomen
- Младши потребител
Bunny написа:Ами не ме пускат да си тръгна от работа а също така и останалите около 50 човека. Не ми е приятно някой да ми се рови в личните вещи, там където не му е работа. Чувала съм, че трябвало при подписване на трудовият договор да се поспише и декларация за тези проверки.
Ами след този отговор мога да Ви посъветвам само и единствено - при АДВОКАТ
(може и да имат право, може и да нямат)
- inspectora
- Активен потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|