Здравейте!
Изправен съм пред следния проблем. Собственик съм на апартамент в кооперация построена върху наследствена земя - собственост на мене, брат ми и братовчед ми. Сега искам да продам въпросния апартамент, но се оказва, че неразполагам с нотариален акт за него, а само договор сключен с фирмата изпълнител. Оказва се, че и никой друг от собствениците в сградата не разполага с подобен документ. Също така сградата няма акт 16, но въпреки това дълги години ползваме ток и вода. Плащаме си данъците и таксите най-редовно.
Сега нямам представа как мога да се сдобия с нотариален акт. Чух от комшии, че са правили опити, но в общината липсвал план на сградата. Не се надявам и фирмата изпълнител да предприеме действия за акт 16, тъй като сградата е незаконно надстроена от моите "любими" комшии, които са пренебрегнали закона и МОЕТО право на строеж.
Хора, кажете плс! Имам ли някакъв шанс да се измъкна оттук? Все пак, когато се е стряла сградата съм бил на 12 г. и не съм знаел много много за какво става въпрос.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 07:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сериозен проблем - липса на нотариален акт
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Като чета това ми става едно хубаво на душата! Значи, сега трябва да плащам за чуждите грешки и най-вече наглост, в момент когато имам крещяща нужда. Едно въпросно обединение с другите ми се вижда най-малко нереално. За съжаление...
- DavidCaruso
- Нов потребител
С това, което разполагам в момента ще е късмет ако успея да напълня един варел с нафта, за да подпаля кооперацията.
Благодаря за помоща на всички!
Благодаря за помоща на всички!
- DavidCaruso
- Нов потребител
DavidCaruso написа:С това, което разполагам в момента ще е късмет ако успея да напълня един варел с нафта, за да подпаля кооперацията.
Защо да я палиш? Ами тя може да се окаже твоя, на брат ти и на братовчед ти Цялата кооперация. Ако родителите ви не са прехвърлили нито на строителя нито на съседите ти право на строеж - като нищо може цялата сграда да се окаже ваша по приращение - чл.92 ЗС Я им го кажи това на комшиите си, че да видим дали няма да се размърдат да се намерят книжата.
Да, така е. Правото на строеж не е прехвърляно, а е изцяло наше. Не вярвам обаче да се трогнат много.
- DavidCaruso
- Нов потребител
Явно има доста пропуски прли осъществяване правото на строеж, а и сега с приказки няма да стане.Затова не висете във форума, а се консултирайте .
- dimist
- Потребител
DavidCaruso обади ми се на имейл : anton_mom4ilov@abv.bg , мисля, че мога да ти кажа лесен вариянт
- Momch
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|