начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Моля разтълкувайте

Казуси за недвижими имоти

Моля разтълкувайте

Мнениеот aseim2 » 11 Мар 2008, 23:23

Получих СЪОБЩЕНИЕ от съдия изпълнител:
Първият лист е до предишният собственик, който не живее тук вече от година и ми е продал апартамента тогава но явно не си е сменил още адреса:
Във връзка с горепосоченото дело (дело за възбрана поради неплащане на вноски по кредита му) Ви уведомявам, че ако не погасите дължащите се във връзка с процеса такси и разноски ще пристъпя към принудително изпълнение, чрез извършването на ОПИС И ОЦЕНКА на възбранения недвижим имот (еди кога си) а именно: апартамент (еди кой си).

Втория лист, който получих е до мен:
С оглед на обстоятелството че сте преобретатели на възбранен по изпълнително дело (еди кое си) недвижим имот, а именно (еди кой си имот) и с оглед непогасяване от страна на длъжника дължащите се във връзка с процеса такси и разноски, Ви уведомявам, че на осн.чл.483 и сл.ГПК ще пристъпя към ОПИС И ОЦЕНКА на имота (еди кога си) следва да осигурите достъп.
В случай на неоказване на съдействие ще бъде разпоредено на осн. чл. 431, ал.1 от ГПК принудително отваряне на процесния имот с произтичащите от това за вас негативни последици.

Имота е купен с ипотека от банка, проверен 10 години назад за тежести, няма такива.
Възбраната наложена е била поради неплащане на вноски на тогавашната му ипотека на бившия собственик. След това тази възбрана е вдигната, след като моята банка е погасила ипотеката му. И моята ипотека става първа.
Под такси и разноски се има предвид че бившият собственик не е платил таксите по делото ли? Това не би трябвало да са много пари. Защо тогава се ОПИСВА И ОЦЕНЯВА имота ми?
aseim2
Нов потребител

Re: Моля разтълкувайте

Мнениеот Martini_Bianco » 12 Мар 2008, 00:22

aseim2 написа:Под такси и разноски се има предвид че бившият собственик не е платил таксите по делото ли? Това не би трябвало да са много пари. Защо тогава се ОПИСВА И ОЦЕНЯВА имота ми?

Колкото и пари да са, като не са платени, ако няма срещу какви по - удобни активи да се насочи принудителното изпълнение, не пречи и срещу жилище.
Не ми го побира главата, как така хем сте проверил имота 10 години назад за "тежести", хем се оказва, че върху него е имало вписана възбрана за разноски.
Едно от двете явно не е вярно.
Изяснете си случая и, ако наистина има възбрана върху имота, която е вписана преди да закупите имота, ПЛАТЕТЕ разноските, за да си спасите жилището и после търсете длъжника.
Martini_Bianco
Младши потребител

Мнениеот aseim2 » 12 Мар 2008, 00:54

Martini_Bianco, много благодаря за отговора.
Жилището е проверено 10 години назад за тежести от банката, която на мен ми отпусна кредит за да го купя и погаси предната ипотека на предишният собственик.
Банката от която съм взел кредит е с първа по ред ипотека в момента, мисля че от там надали ще се прецакат да дадат кредит за имот, който има каквато и да е възбрана. Или?

Със сигурност първо ще платя тези (не знам каква сума е) разноски и такси и после ще видя как ще търся предния собственик. Колко ли голяма би могла да е сумата, има ли някой представа?
aseim2
Нов потребител

Мнениеот barri » 12 Мар 2008, 11:33

обърнете се към съдия-изпълнителя.....и ......................., а не сте потърсили човека да ви обясни за какви разноски става дума и в какъв размер са те...все пак става дума за имота ви.... ......................... .
barri
Потребител

Назад към Имотни казуси