Редно ли е когато служителят е в платен отпуск да му бъде връчано предизвестие за прекратяването на трудовия договор ?
Благодаря !
- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос за платен Отпуск при прекратяване на трудов договор?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
sunrise написа:И как е станало връчването?
сутринта на въпросния ден ме накарват да си пусна молба за отпуска и по късно следобед ми връчват писмено предизвестие за прекратяване на трудов договор?
- filiboy
- Нов потребител
Тоест, Вие сте били на работа този ден , а не в отпуск.Освен това след като е редовно връчено,не виждам проблем.По-скоро са Ви накари да излезете в отпуск за да не го плащат като обезщетение за неизползван отпуск.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Тоест, Вие сте били на работа този ден , а не в отпуск.Освен това след като е редовно връчено,не виждам проблем.По-скоро са Ви накари да излезете в отпуск за да не го плащат като обезщетение за неизползван отпуск.
да така мисля и аз, значи все пак е законно редно, защото имам да получавам обещетение за отпуск за много години, а мисля че няма да ми бъдат платени, въпроса е моа ли да съдя шефа ?
- filiboy
- Нов потребител
За колко много години? Ако е за по-миналата, има право да Ви накара да я ползвате. Все пак обаче , предизвестието е 30 календарни дни по закон, освен ако не е уговорено друго , така че при минималния размер на отпуска по кодекса, пак ще трябва да Ви плаща за определен период обезщетение.
- sunrise
- Активен потребител
Re: въпрос за платен Отпуск при прекратяване на трудов догов
filiboy написа:Редно ли е когато служителят е в платен отпуск да му бъде връчано предизвестие за прекратяването на трудовия договор ?
Благодаря !
Здравейте,
Няма никакъв проблем а и не противоречи на закона да се извърши изпращане на предизвестие в срока на ползване на платен годишен отпуск. Това е често срещана практика от работодателите.
Относно това Ви притеснение :
filiboy написа: ...имам да получавам обещетение за отпуск за много години, а мисля че няма да ми бъдат платени, въпроса е моа ли да съдя шефа
можете да бъдете спокоен. В случай, че след прекратяването на трудовото Ви правоотношение имате полагаем платен годишен отпуск, който не сте изпозлвали, то работодателят Ви дължи обезщетение за него. Вие "ще можете да го съдите", ако той не Ви го изплати при прекратяването на тр. договор - следва да е отбелязано в самата заповед за прекратяване / когато такава е налице / или още в самото предизвестие.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|