- Дата и час: 28 Ное 2024, 22:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
посъветвайте ме...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
посъветвайте ме...
Моля, да ми отговорите, дали работодателя има право да отказва да предаде на работника оригинална заповед или копие вярно с оригинала на заповед за прекратяване на трудовото правоотношение, когато няма никакъв подпис и отговор на работника и същата е оформена с двама свидетели?
- diamonde
- Нов потребител
Не е редно, тъй като по този начин затруднява евентуалното обжалване. По отношение действието на заповедта обаче фактът, че е подписана от двама свидетели, а не от вас, е без значение. Подписите на двамата свидетели са достатъчни при условие, че липсва подписа на работника. Друг е въпроса тия двама свидетели как удостоверяват неверния факт, че работника е отказал да подпише...
Работодателят трябва да впише основанието за прекратяването в трудовата Ви книжка...
Работодателят трябва да впише основанието за прекратяването в трудовата Ви книжка...
- fester1
- Потребител
Re: посъветвайте ме...
diamonde написа:Моля, да ми отговорите, дали работодателя има право да отказва да предаде на работника оригинална заповед или копие вярно с оригинала на заповед за прекратяване на трудовото правоотношение, когато няма никакъв подпис и отговор на работника и същата е оформена с двама свидетели?
Какво трябва да предприеме работника в този случай?
- diamonde
- Нов потребител
Подайте писмена молба в деловодството (счетоводството) на фирмата, в която поискайте да Ви бъде предоставен оригинал или заверен от управителя препис на заповедта Ви за уволнение, заедно с всички вписвания в нея относно начина и времето на връчването й. Направете копие за себе си на тази молба и поискайте входящ номер с подпис на служителя, приел молбата и печат на фирмата. За всеки случай вземете приятел със себе си, който ще е готов да потвърди това, на което ще стане свидетел.
- rts
- Активен потребител
Абе ... вижте някой колега да Ви консултира ... предполагам работодателят Ви (май ще дойде вече бивш) си има юристи ... никой няма току-така да уволнява ако не се е застраховал ... не можете сам/сама с помощта на форума да се справите - повярвайте!
Колко хора има, които след дъжд слагат качулката ... (точно в случаи на уволнения) но в повечето случаи е късно да им се помогне ...
Колко хора има, които след дъжд слагат качулката ... (точно в случаи на уволнения) но в повечето случаи е късно да им се помогне ...
- inspectora
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|