Уважаеми специалисти, би ли ми казал някой от вас, има ли измъкване от ситуацията, в която изпаднах и която /в момент на слабост/ сама си причиних и как? Направо ще полудея, защото с моето слабоволие завлякох всичките си любими хора, които истински са ме обичали и са ми помагали винаги, когато съм била в нужда!...
Преди 3-4 години закупих апартамент. За целта родителите ми теглиха потребителски кредит от ДСК и ми дадоха 10000 лв. и аз изтеглих ипотечен кредит /получавам достатъчно добра заплата/. Мъжът, с когото живея без брак и от когото имам дете, не се включи в покупката, защото нямаше доказани доходи.
Сега съм в напреднала бременност с второто си дете /от същия човек/. Той, обаче, започна от известно време да се държи доста странно (меко казано). Започна да упражнява над мен психически тормоз и проява на ревност, каквато до сега никога не беше показвал! Напротив, аз бях по-ревнивата, но нещата при мен се уталожиха с времето. Този тормоз придоби такива измерения, че аз не можех дори да спя. Събуждаше ме от сън и ми провеждаше полицейски разпити за някакви въображаеми съперници, изкарвайки ме едва ли не развратница! Това продължи доста дълго време, като ставаше все по-лошо и по-тежко! Стана така, че и колегите ми и работодателите ми разбраха за всичко това, защото той поиска разпечатки на служебните ми телефони, които не доказаха това, в което искаше да ме обвини! Не ми се извини – дори напротив. Започна да ми търси всякакви други недостатъци, от които да е недоволен. Готвенето, чистенето, домакинската работа – всичко опитвах да бъде наред, въпреки, че ходех на работа и изкарвах добри пари за едно семейство /той не работеше до скоро/. Родителите ми опитваха да го ухажват по всякакъв начин /така изглеждаше отстрани/, само и само да ми осигурят някакво спокойствие заради детето, което нося в корема си. Детето ми изпадна в депресия, аз също – не можех да си обясня ежедневните скандали, крясъци! Аз се опитвах всячески да му угаждам, но все не успявах. Никой не можеше да рабере, защо аз понасям всичко това…Истината е, че аз много го обичам. Но той сякаш се бе превърнал в друг човек! Няколко пъти ме подложи на ужасен и извратен сексуален тормоз, след което дни наред ме болеше корема, повръщах и бях нетрудоспособна. Така ме намериха един ден родителите ми и аз не успях да скрия от тях причината. Скоро след това, той спря скандалите, но започна да ме увещава, че всичко се дължало на неговата несигурност… Той много ме обичал и не искал да ме загуби, но фактът, че не е собственик на апартамента го карал да бъде такъв, че сам да не може да се познае. След много извинения, клетви в любов и дори писмени излияния /а той не е имал нормално семейство и аз го съжалявах за детството му/, ме накара да извадя данъчна оценка и при негов познат нотариус да прехвърля чрез покупко-продажба ½ идеална част от апартамента си. Мислех, че с това ще свършат лошите дни. Сега ипотеката продължавам да изплащам аз, но той ме кара да изтегля още един кредит, с който да погасим ипотеката. В един момент чух от устата му, че можем да продадем апартамента, ако решим да се разделим!...А аз никога не съм мислила, че ще се разделяме!..Ами аз с двете си деца къде ще отида? И нали аз трябва да погася дължимия заем! Нали така, вече финансово обременена, аз няма да мога да си осигуря жилище! Татко ме пита: "Защо го направи, моето момиче?" Аз не знам, какво да кажа…Той е изкарал един инсулт...А може ли по този начин, като нямам след това добри условия, да ми отнеме децата? Защото в началото беше подхвърлил подобно нещо, но аз мислих че ревността замъгля мозъка му…Сега, като преценям трезво нещата и като и родителите ми се разтревожиха не на шега, защото аз съм подписала пред нотариус (вярно, че под неговия натиск и възползване от състоянието в което съм) документ, че той ми е дал едни близо 30 000 лева за да му продам половината апартамент! А аз в действителност не съм получавала нищо! Ами ако реши, че иска да му наплащам за да не продаваме жилището /което до сега всеки божи месец съм изплащала пак аз/ трябва ли на пазарни цени да става? Та нали тогава ще трябва до гроб да му изплащам може би вече 30-40 000 евро и не само аз ами и родителите и брат ми – просто спокойствието ми вече свърши! Пари, които той никога не е давал! Не е дал дори и 1000 лева! Отскоро /от два-три месеца/ работи и получава по 300-350 лв. заплата. Баща ми иска да говори с прокурор и т.н. Кажете ми как да постъпя?
- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво направих! Тема и за Семейни казуси и Наказателно право
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Какво направих! Тема и за Семейни казуси и Наказателно право
Последна промяна Meriana на 25 Фев 2008, 14:06, променена общо 1 път
- Meriana
- Нов потребител
Re: Какво направих! Темата е и за семейни казуси
[quote="Meriana"] Направо ще полудея,
но и никой не е застрахован срещу полудяване.Преди 3-4 години закупих апартамент. За целта родителите ми теглиха потребителски кредит от ДСК и ми дадоха 10000 лв. и аз изтеглих ипотечен кредит /получавам достатъчно добра заплата/. Мъжът, с когото живея без брак и от когото имам дете, не се включи в покупката, защото нямаше доказани доходи.
Значи все пак той е имал някакви недоказани доходи,които ние незнаем и се е грижил за семейството,но няма доказателства,за което и претендира за идеална част.Страхът е извадил от него насилието,което вече е непоправимо и ви е нанесъл травма и обида за цял живот.
От тук се разделяте,продавате апартамента,погасявате остатъка с парите от продажбата към ипотеката и дължимото на родителите,това ви съветвам за да са по-малко парите които трябва да му изплатите,а ще ви остане само лихвата от последната година и глобата по ипотеката.За да погасите ипотеката май в предварителен договор с купувачите може да се изиска от вас да платят половината,това зависи от сделката която ще сключите.При този вариант,мисля ,че и 10000 лв./незнам колко сте внасяли/да му предоставите като платено вече по апартамента,си е по-доброто отърване от насилника,който няма да спре да ви тормози.Може наистина той като се е включвал в бюджета на ежедневните нужди на семейството да се чувства ощетен
Ще поживеете година -две при родителите,ще се върнете отначало без финансови задължения,но спокойна и спокойствие за децата ви.
Ако пък тръгнете с доказателства как сте намерили пари за закупуването,а той знае че е участвал с подпомагане за ежедневието,то неминуемо още по-лошо ще стане.Този човек реагира не туко така.
Просто се отървете от него и поделете жилището веднага,изчислете колко ще трябва да сте изплатили до момента.
Сложете черта на насилието първо,дом пак ще можете да си купите,оправете първата злина,за да се премахне цялостната.
Защото насилникът после ще използва децата за да ви тормози,ще следи всяко минустче в поведението на детето и ще изкарва повод да ви притеснява.Помислете за децата,създайте спокойствие,това е най-важното за една майка,заради едни и то никакви пари/за което сама сте си виновна/ще страдате и вие, и децата ,и родителите ви..Нямате право да тормозите близките си заради своите грешки.Ако баща ви почине заради вас,никога няма да си го простите,а точно вие му вдигате адреналина.Значи кое е по-важно за вас:спокойствие и живи близки или някакви си 10-15 заплати,че дори и повече.
Не допускай още повече плащания и изнудвания,реши го веднага,не се забатачвай повече.Бягай,това ми е съвета,погледнато отстрани.
По-трудно ще ти е после Защото той вече е друг човек,доверие се гради цял живот ,но за миг се изгубва.
Че той от ревност,може и работата ти да загуби,после ще ви издържа и ще претендира и за другата идеална част,на такива като им пуснеш навлизане в територията няма отърване.
Щом и баща ти се тревожи,значи нещо ама наистина не е на ред във даже и по-нататъшната ви връзка.
БЯГАЙТЕ И СЕ СПАСЯВАЙТЕ
но и никой не е застрахован срещу полудяване.Преди 3-4 години закупих апартамент. За целта родителите ми теглиха потребителски кредит от ДСК и ми дадоха 10000 лв. и аз изтеглих ипотечен кредит /получавам достатъчно добра заплата/. Мъжът, с когото живея без брак и от когото имам дете, не се включи в покупката, защото нямаше доказани доходи.
Значи все пак той е имал някакви недоказани доходи,които ние незнаем и се е грижил за семейството,но няма доказателства,за което и претендира за идеална част.Страхът е извадил от него насилието,което вече е непоправимо и ви е нанесъл травма и обида за цял живот.
От тук се разделяте,продавате апартамента,погасявате остатъка с парите от продажбата към ипотеката и дължимото на родителите,това ви съветвам за да са по-малко парите които трябва да му изплатите,а ще ви остане само лихвата от последната година и глобата по ипотеката.За да погасите ипотеката май в предварителен договор с купувачите може да се изиска от вас да платят половината,това зависи от сделката която ще сключите.При този вариант,мисля ,че и 10000 лв./незнам колко сте внасяли/да му предоставите като платено вече по апартамента,си е по-доброто отърване от насилника,който няма да спре да ви тормози.Може наистина той като се е включвал в бюджета на ежедневните нужди на семейството да се чувства ощетен
Ще поживеете година -две при родителите,ще се върнете отначало без финансови задължения,но спокойна и спокойствие за децата ви.
Ако пък тръгнете с доказателства как сте намерили пари за закупуването,а той знае че е участвал с подпомагане за ежедневието,то неминуемо още по-лошо ще стане.Този човек реагира не туко така.
Просто се отървете от него и поделете жилището веднага,изчислете колко ще трябва да сте изплатили до момента.
Сложете черта на насилието първо,дом пак ще можете да си купите,оправете първата злина,за да се премахне цялостната.
Защото насилникът после ще използва децата за да ви тормози,ще следи всяко минустче в поведението на детето и ще изкарва повод да ви притеснява.Помислете за децата,създайте спокойствие,това е най-важното за една майка,заради едни и то никакви пари/за което сама сте си виновна/ще страдате и вие, и децата ,и родителите ви..Нямате право да тормозите близките си заради своите грешки.Ако баща ви почине заради вас,никога няма да си го простите,а точно вие му вдигате адреналина.Значи кое е по-важно за вас:спокойствие и живи близки или някакви си 10-15 заплати,че дори и повече.
Не допускай още повече плащания и изнудвания,реши го веднага,не се забатачвай повече.Бягай,това ми е съвета,погледнато отстрани.
По-трудно ще ти е после Защото той вече е друг човек,доверие се гради цял живот ,но за миг се изгубва.
Че той от ревност,може и работата ти да загуби,после ще ви издържа и ще претендира и за другата идеална част,на такива като им пуснеш навлизане в територията няма отърване.
Щом и баща ти се тревожи,значи нещо ама наистина не е на ред във даже и по-нататъшната ви връзка.
БЯГАЙТЕ И СЕ СПАСЯВАЙТЕ
- izymena
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|