- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"Пустеещи земи"
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
"Пустеещи земи"
Отправям молба за помощ към знаещите по следния въпрос: Преди години родителите ми са получили право на ползване на земя по постановление. Поради ред причини не са подали молба в определения срок за закупуване на земята. Досега за същата никой няма предявени претенции за закупуване. Моля да ме насочите за реда по който може да се закупи тази земя.
- mborisova
- Нов потребител
==За придобиване право на собственост при изпълнение на условията на § 4а, 4б, 4д и 4з ползвателите заявяват това пред общината в срок до 31 януари 1998 г.==
Навреме се сещате;))
Навреме се сещате;))
- Karakochev
- Потребител
Както споменах срока за закупуване по този ред за ползване на земята по постановление сме го изпуснали. НО питам: Какъв друг ред има за закупуването й?
- mborisova
- Нов потребител
Има си цяла процедурка а тези земи )
Принципно - по общия ред. И не бъдете толкова убедена , че върху земята съвсем няма претенции, вчера може би , но утре не се знае. Земята поскъпна , а лакомията на общинарите е пословична;))
Принципно - по общия ред. И не бъдете толкова убедена , че върху земята съвсем няма претенции, вчера може би , но утре не се знае. Земята поскъпна , а лакомията на общинарите е пословична;))
- Karakochev
- Потребител
А бихте ли могли да ме насочите към този общ ред. Някаква молба ли се подава и изобщо търся поне малко информация от къде да тръгна. Аз живея на доста голямо разстояние от мястото където е посочената земя и искам да се подготвя по този въпрос, така че да ми стигнат няколкото дни отпуск с които разполагам.
- mborisova
- Нов потребител
Благодаря на отзовалите се.
Зная, че трябва да се консултирам с адвокат. Четейки форума доста често участниците в него (предполагам млади юристи) вместо адекватен отговор отпращат питащия с фразата "ВЕДНАГА ПРИ АДВОКАТ!" и други подобни. Това разбира се е най-лесния начин да напишеш нещо във форума и да ти се отброи още едно участие. Но питам се в това ли се изразява вашето участие. Разбира се когато един човек (поне за мен е така) се обърне за помощ по конкретен въпрос към по-запознати със съответната материя хора не произлиза от факта, че ще спести пари (в случая за адвокат), а за да получи поне малка представа за действията, които трябва да предприеме. Моята професия ме е научила да се запознавам подробно с всички възможни варианти, нормативни документи и тогава да предприема някакви действия, работа "на сляпо" не ми е по вкуса.
В тази връзка ви помолих за насоки по поставения въпрос.
Зная, че трябва да се консултирам с адвокат. Четейки форума доста често участниците в него (предполагам млади юристи) вместо адекватен отговор отпращат питащия с фразата "ВЕДНАГА ПРИ АДВОКАТ!" и други подобни. Това разбира се е най-лесния начин да напишеш нещо във форума и да ти се отброи още едно участие. Но питам се в това ли се изразява вашето участие. Разбира се когато един човек (поне за мен е така) се обърне за помощ по конкретен въпрос към по-запознати със съответната материя хора не произлиза от факта, че ще спести пари (в случая за адвокат), а за да получи поне малка представа за действията, които трябва да предприеме. Моята професия ме е научила да се запознавам подробно с всички възможни варианти, нормативни документи и тогава да предприема някакви действия, работа "на сляпо" не ми е по вкуса.
- mborisova
- Нов потребител
Т.нар. "насоки" госпожо са си абсолютна и безплатна за вас консултация . Някой колеги се дразнят от авантаджийството и затова така реагират.
А всъщност не сме толкова млади и толкова незнаещи.)
А всъщност не сме толкова млади и толкова незнаещи.)
- Karakochev
- Потребител
Г-н Karakochev, сигурно сте от знаещите юристи, сигурно имате основание да реагирате така, защото си пазите хляба. Аз обаче така или иначе без адвокат няма да мина и някой ваш колега със сигурност ще си получи парите. НО ви питам ако ви предстои да строите къща, да се лекувате или изобщо да разрешавате някакъв проблем, но нямате ни най-малка представа към кого да се обърнете, и как да подходите, нима няма най-напред да се поограмотите по въпроса поне малко например чрез Internet форуми и други източници, така че да сте адекватен доколкото може. поне аз така мисля.
Друг е въпроса как да си избера адвокат, който се занимава с този род въпроси, като нямам познати в тази област. Можете поне в тази насока да сте ми полезен (ако желаете).
Друг е въпроса как да си избера адвокат, който се занимава с този род въпроси, като нямам познати в тази област. Можете поне в тази насока да сте ми полезен (ако желаете).
- mborisova
- Нов потребител
mborisova написа:...
Госпожо, като ви чета писанията, оставам с убеждението, че вашата професия не ви е научила да разсъждавате. Не искам да ви обидя, та аз не ви познавам, но само един служител на заплата би имал мислене като вас.
В противен случай щяхте да знаете, че ние адвокатите, си изкарваме насъщния именно от консултации, които продаваме на хора с проблеми и като вашия. Ако ви дадем насоки, каквито вие искате, това би означавало ние да работим " на сляпо ".
Относно предположението ви за " младите юристи " - ние не участваме във форума по задължение и от това колко мнения публикуваме, не печелим дивиденти.
От участие тук печелят разбираемо собствениците на този портал, но сама разбирате, че не всички сме негови такива, за да вдигаме посещаемостта му.
Ако се почувствате засегната, въпреки усилията ми за обратното, но все още желаете да се информирате, вземете нормативните документи, необходимата правна литература и сама ще се ограмотите.
Успех, каквото и да предприемете.
- zelen
- Потребител
Re: "Пустеещи земи"
mborisova написа:Отправям молба за помощ към знаещите по следния въпрос: Преди години родителите ми са получили право на ползване на земя по постановление. Поради ред причини не са подали молба в определения срок за закупуване на земята. Досега за същата никой няма предявени претенции за закупуване. Моля да ме насочите за реда по който може да се закупи тази земя.
Значи отиваш и в поземлена комисия по район на местонахождението на земята.Ако случайно никой не се е обзавел с нея/в много случаи имат хората имот в началото на някакво землище,а после им го връщат в най-забутания и отдалечен район/и някак си не е сменил своя имот за вашия ,ако му е харесал ,то цените на по-хубавите категории земя естествено не в регулация и жилищно строителство,сруват от порядъка на 400-300-200 лева на декар,а общината може и да не продава...Тогава отивате в регистрите/Мисля,че ГИС се казваше и ама незнам дали може да се провери за стари имоти и кой е точно собственика,там са и кадастрите/ и ако дядо или баба имат имот на тяхно име,тогава си наемате адвокат или фирми които се занимават с такива дейности.Повече незнам,но и аз се заинтересувах в един краен квартал колко струват 500-600 кв.м дворче на общински цени,но цената беше стряскаща,може би съм попитала пето лице Което значеше,че и апартамента да си продам никога нямаше да мога да си купя и половината двор
И моите родители ползваха и засаждаха земя,но не им върнаха точно тези хубавите.
Пожелавам ви успех,дано да можете да си позволите реална цена и покупка.Ние и нашто неможем да ползваме,ако че са се вписали когато е било позволено.Много хора,много разпокъсано,ама много
Или с търгове на общината,които трябва да са упоменати пак някъде там
Но при едно обещетение с компесаторки ли бонове или дори в левове,за хиляди метри,може да се обещетява с малко,а иначе да се предлага на търг за стотици хиляди,което пак трябва да имате предвид.
Разгледайте таблиците и се посъветвайте с адвокат:http://www.econ.bg/law/enactments/article120907.htmlДано да съм била полезна,интересна тема,какъв ли ще е краят й..
- izymena
- Потребител
не е ясно само защо настоявате да си купите нещо което си е ваше ... като се обърнете към адвокат споменете и за давност....
- nezlobliv
- Младши потребител
Отново благодаря на изказалите мнение по поставения въпрос и особено на izymena. Не се притеснявам за цената на тази земя конкретно, защото не е особено плодородна, няма вода, доста отдалечена е от малък град и не на последно място касае се за по-малко от 500 кв.м. (Разбира се може и да греша в моята преценка). Лично аз нямам интерес към нея, но поради чисто емоционални причини искам да удовлетворя желанието на близките ми. Поне за мен да зарадваш най-близките си е цел и удоволствие, които си заслужават парите.
Още веднъж благодаря.
Още веднъж благодаря.
- mborisova
- Нов потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|