- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли да протестираме срещу изпратения заместник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли да протестираме срещу изпратения заместник
Здравейте, получавала съм компетентни отговори в този форум и това ме подсети, че пак може да помоля за съвет. Ситуацията е следната - директорката на нашето училище е в дълги болнични. Отсъства повече от месец и вероятно ще продължи още няколко месеца. Първият месец - по нейна заповед я замества една от помощник-директорките. Зная, че след това Регионалният инспекторат трябва да пусне заповед кой да замества директора на училището. И това стана - вчера съвсем внезапно ни изпратиха една госпожа от съседно училище. ВЪПРОСЪТ ми е - не беше ли редно, (при положение че сме 100 души учители, с висока квалификация, имаме четири помощник директора, някои от нас са били директори на училища, други са кандидатствали - т.е. има достатъчно хора с опит, които биха могли да поемат функцията на директор докато се върне нашия) първо да говорят с човек от колектива? И още - КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ние, учителите,ако НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ с изпратения отвън човек (да поясня - притеснени сме от този факт, тъй като доскоро имаше проверка в училище, за която смятаме че е тенденциозна... Ние бяхме едни от най-активните по време на стачката..Та проверката беше за седмица, за две.. после продължи ДВА МЕСЕЦА ..открити са само дребни пропуски в документацията.. и се притесняваме да не би това назначение да е първа стъпка към промяна на ръководството на училището )
- sowa7
- Нов потребител
Re: Може ли да протестираме срещу изпратения заместник
sowa7 написа:Здравейте, получавала съм компетентни отговори в този форум и това ме подсети, че пак може да помоля за съвет. Ситуацията е следната - директорката на нашето училище е в дълги болнични. Отсъства повече от месец и вероятно ще продължи още няколко месеца. Първият месец - по нейна заповед я замества една от помощник-директорките. Зная, че след това Регионалният инспекторат трябва да пусне заповед кой да замества директора на училището. И това стана - вчера съвсем внезапно ни изпратиха една госпожа от съседно училище. ВЪПРОСЪТ ми е - не беше ли редно, (при положение че сме 100 души учители, с висока квалификация, имаме четири помощник директора, някои от нас са били директори на училища, други са кандидатствали - т.е. има достатъчно хора с опит, които биха могли да поемат функцията на директор докато се върне нашия) първо да говорят с човек от колектива? И още - КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ние, учителите,ако НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ с изпратения отвън човек (да поясня - притеснени сме от този факт, тъй като доскоро имаше проверка в училище, за която смятаме че е тенденциозна... Ние бяхме едни от най-активните по време на стачката..Та проверката беше за седмица, за две.. после продължи ДВА МЕСЕЦА ..открити са само дребни пропуски в документацията.. и се притесняваме да не би това назначение да е първа стъпка към промяна на ръководството на училището )
Вие освен да отровите живота на заместника друго няма да направите. Все пак в случая не сте вие ,които решавате кой ще е заместника.Притеснява ви ,че ако директорката се пенсионира ,а е възможно най -малко по болест и се насрочи конкурс ще изберат заместника за директор ли, ами това си е конкурс вс. може да се яви?
Това което питате няма нищо общо с прословутата стачка.
Щом женат си върши работата какъв е проблема!
- donna
- Старши потребител
хайде сега - чухте учител и веднага се настроихте!!! Първо, нямаме намерение да тровим живота на никого. Въпросът ми беше съвсем конкретен - имаме ли право да протестираме срещу едно такова решение, което е взето без съгласието на колектива. Когато се яви кандидат за директор на дадено училище, на конкурса има представители от съответния колектив. Затова се питам дали и в случая не би трябвало да е така. Моля да ме разберете правилно - НЕ става въпрос за личността, която ще замества директорката, а за ПРИНЦИПА...Второ - не знаем дали госпожата ще си върши работата или не, защото е едва от няколко дни при нас. Трето - а вие КАК бихте обяснили проверка на училище в продължение на два месеца, освен като тенденциозна? И още - защо не е назначен заместник на директорката в рамките на законоустановения срок - един месец след отсъствието й, а едва след два месеца? Колкото до безплатната консултация - е, извинете, че помислих, че може да ме насочите..забравих, че при адвокат и "добър ден" струва пари..
Нямам против да ме поканите на среща СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, стига да получа ясен отговор..
Благодаря все пак... И още - почувствах се лично засегната, та затова ще отговоря и лично - НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА АБСОЛЮТНО НИЩО НАГОТОВО В ТОЗИ ЖИВОТ, така че моля, без констатации. Мисля, че не съм обидила никого, за да бъдете толкова язвителни.. Мислех да напиша и още..ама явно не си струва.. Само ще добавя, защото явно не сте наясно - за кризата в българското образование вината на учителите е най-малка..Но това е друга тема, за друг форум
Нямам против да ме поканите на среща СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, стига да получа ясен отговор..
Благодаря все пак... И още - почувствах се лично засегната, та затова ще отговоря и лично - НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА АБСОЛЮТНО НИЩО НАГОТОВО В ТОЗИ ЖИВОТ, така че моля, без констатации. Мисля, че не съм обидила никого, за да бъдете толкова язвителни.. Мислех да напиша и още..ама явно не си струва.. Само ще добавя, защото явно не сте наясно - за кризата в българското образование вината на учителите е най-малка..Но това е друга тема, за друг форум
- sowa7
- Нов потребител
Наясно съм госпожо/господине ,зная по-вече от учителите. Като гледам учебниците /писани от ваши колеги/ главният герой много трудно се открива. Като гледам някой от колегите ви ходят по разголени и екстравагадни от хлапетата .........още искате ли?
Системата когато аз учих беше друга и учителите бяха други ,но вс. нещо с времето си.
Сега проверката крива ,утре назнам си кой..............
Спомням си ,че в 5 клас в учебника на детето ми имаше задача ,която се решава с лимеси ,още не бяха учили такива неща/при нас се учеха последния курс мисля на средното и ги имаше в първ част висша матеватика във ВУЗ /...аз е реших задачата не за друго, но имам и някоя и др. висша математика ...това е учебник и още мн. мога да ви пиша ,но няма смисъл!
Системата когато аз учих беше друга и учителите бяха други ,но вс. нещо с времето си.
Сега проверката крива ,утре назнам си кой..............
Спомням си ,че в 5 клас в учебника на детето ми имаше задача ,която се решава с лимеси ,още не бяха учили такива неща/при нас се учеха последния курс мисля на средното и ги имаше в първ част висша матеватика във ВУЗ /...аз е реших задачата не за друго, но имам и някоя и др. висша математика ...това е учебник и още мн. мога да ви пиша ,но няма смисъл!
- donna
- Старши потребител
donna написа:Спомням си ,че в 5 клас в учебника на детето ми имаше задача ,която се решава с лимеси ,още не бяха учили такива неща/при нас се учеха последния курс мисля на средното и ги имаше в първ част висша матеватика във ВУЗ /...аз е реших задачата не за друго, но имам и някоя и др. висша математика ...това е учебник и още мн. мога да ви пиша ,но няма смисъл!
Виждаш ли, ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ!
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Пък аз за пръв път чувам за лимеси.
А към питащата: май никъде служителите нямат гарантирано право да си избират началниците.
А към питащата: май никъде служителите нямат гарантирано право да си избират началниците.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Ако бяхте следили внимателно стачката, щяхте да знаете, че протестираме и срещу безумните учебници, които НЕ СЕ ПИШАТ ОТ УЧИТЕЛИ.. Едва след като ги отпечатат, изпращат екземпляр в училище, за да изберем по кой от всичките ще работим..По моя предмет има 16!!! (шестнадесет) ВАЛИДНИ!! учебника, от които ползвам пет, от които пък правя един урок, за да е РАЗБИРАЕМ за децата... Моля, не ни упреквайте за безумието на МОН и МОНСТЪРА... И моля админа да заключи темата - явно няма смисъл да си говорим и да си разменяме взаимни обвинения..Това може да го направите някъде другаде.. И още, моля някои от участниците в дискусията ДА СИ ОПРАВЯТ ПРАВОПИСА, преди да говорят за останалите.. Бъдете здрави!
- sowa7
- Нов потребител
portokal написа:Пък аз за пръв път чувам за лимеси.
Жалко ,че чуваш за първи път ,по твое време може и да са ги изхвърлили ,но оная задача се реши точно с тях .
Ама учителката се засегна ,а няма за какво вс. което написах е истина и тук теми не се заключват. Истина е и за студентите от педагогическите факултети и т.н.
В мое лице няма да намери подкрепа .Тая стачка беше безумие ,то не стига ,че "много се учи" ,но детето ми си прекара доста време у дома заради тях.
Моите уважения ,но защо стачката не е направиха лятото ,кво си мислеха излагация пълна .
Аз все пак плащам данъци ,как мислите от къде се вземат заплатите в държавните и общинските училища ,малко или много са си от тия данъци,които вс. плащаме.
И съм много права ,че зная по-вече от доста от тях ,защото по мое време имаше учители !
- donna
- Старши потребител
МОЖЕТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ, НО НЕ БЕЗПЛАТНО!
sowa7 написа: ВЪПРОСЪТ ми е - не беше ли редно, (при положение че сме 100 души учители, с висока квалификация, имаме четири помощник директора, някои от нас са били директори на училища, други са кандидатствали - т.е. има достатъчно хора с опит, които биха могли да поемат функцията на директор докато се върне нашия) първо да говорят с човек от колектива? И още - КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ние, учителите,ако НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ с изпратения отвън човек (да поясня - притеснени сме от този факт, тъй като доскоро имаше проверка в училище, за която смятаме че е тенденциозна... и се притесняваме да не би това назначение да е първа стъпка към промяна на ръководството на училището )
Госпожо sowa7, внимателно прочетох притесненията Ви.
Напълно сте права относно възраженията срещу този натрапник, който са ви спуснали отнякъде. А и вие имате опит като директор и познавате проблемите на училището. Кой, ако не вие, е подходящ за този пост?!
Това означава всички целесъобразни и не дотам целесъобразни покупки за благото на училището да се утвърждават от вас.
Преди 2 години заместник-министър на образователното министрество помогна на една директорка на училище с 1300 ученици да НЕ отиде в заслужен отдих - имах огромна мотивация да й съдействам да оваканти мястото.
Надявам се, че вие няма да будите основателни съмнения в корупционните практики у родителите!
Вие трябва да знаете, че който плаща музиката, той я и поръчва и в този смисъл - редовите учители и директори нямат право на мнение, защото са наемни работници на заплата и могат само да слушат и изпълняват каквото им се нареди!
Ако се явите на конкурс - желая ви успех.
Ако решите да го обжалвате - богата практика с МОН имам достатъчно.
А сега сериозно и делово - ако решите да обжалвате това назначение и всичките несъгласни с новия директор сте готови да ангажирате адвокат / от всеки учител по 20 лева /- имате шансове да успеете!
Последна промяна zelen на 23 Фев 2008, 09:07, променена общо 1 път
- zelen
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|