начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Помогнете ми

Казуси за недвижими имоти

Помогнете ми

Мнениеот chicken » 16 Фев 2008, 14:34

През 1978г на баща ми не му разрешават " етапно" строителство и чрез Общ.съвет му пращат "съдружник",който да строи с родители ми първи етаж от двуетажната къща,която се намира в парцел на родителите ми.От Съвета тогава принуждават родителите ми да продадът 2/10 идеални части от палцела ,за да можело съдружникът да построи етаж от 60 квадрата,гараж и стая зад гаража.Обаче съдружникът се отказва още на другия ден и баща ми подава молба до Съвета,че е напуснал ,която молба има вх.номер ,но впоследствие се оказва ,че е изчезнала.Уговарят родителите ми да продължат със строежа ,тъй като нямало да има проблеми.След като родителите ми построява къщата,за която разрешителното за строеж и линията и планъг са на името на родителите ми,"съдружниците" завели дело,за да си узаконят вече построената от родителите ми къща.Нашите губят делото,поради неспазени срокове за обжалване и през1979г излиза решение, скоето майка ми и баща ми са осъдени да предадът спорния етаж ,гаража и една от стаите на "съдружниците",които никога не са строили,нито са плащали за каквото и да било във връзка със строежа.Родителите ми според решението на съда от1979г имат право да задържат имота докато съдружниците не им изплатятопределена сума от съда като подобрители в чужд имот.След 13 години съдружниците внесли част от сумата ,за която са осъдени,която сума през1992г не струва нищо и започват въводи във владения.Оказа се обаче, че нот. акт на "съдружниците",изваден след делата е за 60 кв.,а къщата ,построена от родителите ми е с двойно по-голяма квадратура,входът ,който те трябва да ползват е точно противоположно на построеният от баща ми,сумата ,за която са осъдени да изплатят и до ден днешен не е изплатена цялята,нито са плащали данъци за имота,никъде в данъчно и Съвета не са регистрирани , а чрез въводи искат да ни взема къщата.Никога не са полагали никакви грижи за имота.За да не се разруши,ние построихме покрив. Моля Ви , помогнете ми! Има ли някакъв начин да си узаконим етажа?Те не живеят и никога не са живели в къщата.Доскоро не знаеха и колко квадрата е и за колко кв. им е нот акт.Заведох дело за делба,зада озаконя поне останалата разлика от етажа,но се оказа ,че етажната собственост не се деляла.Нямя ли начин да се отървем със сестра ми от това.Как може да си узаконим този имот при положение,че след30 години те все още не са си изчистили сметки,за които са осъдени да заплатят, част от сумата е изплатена 13 години след делото,никога не са се грижили реално за имота,нито са го декларирали или плащали някакви данъци за него,а и нот .им акт е за 60 кв.етаж,а такъв просто няма?Моля Ви ,дайте ми съвет .Има ли начин със сестра ми да си узаконим спорния имот,защото от тези неправди родителите ни починаха ,когато нямахме дори двадесет години.
chicken
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 16 Фев 2008, 16:11

Възможно е да има вариант, обаче във вашия случай трябва да се прегледат внимателно ВСИЧКИ документи. Съберете ги и идете при адвокат. Така, по обясненията Ви, едва ли някой може да ви даде точен съвет.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот kikiriko » 17 Фев 2008, 19:28

Много е объркано,но може би има някаква надежда.Едни мои познати си узакониха имота чрез свидетели и си извадиха нот. акт.Явно дълги години сте ходили по мъките и съдилища,но все вярвам,че тук във форума ще Ви дадът някоя и друга идея ,за да Ви помогнат.
kikiriko
Нов потребител

Мнениеот chicken » 18 Фев 2008, 14:48

Съветвах се с няколко адвоката.
Един ме посъветва да си извадим нот.констативен акт,а и сметките им с родителите ни ,за които са били осъдени нашите опоненти не били все-още окончателно уредени след 30г.
Друг-да се подаде заявление за обособяване на етажа като 2 отделни обекта за разликата от над квадратурата по техния нот.акт ,тъй като в нот.акт на "съдружниците" пише,че етажът им след приключването на делата през1979г. им е за 60 кв,а етажът е почти двойно по-голям и входът им е от противоположната страна на нашия,а такъв вход няма построен,защото те никога нищо не са строили и такъв не им е построен от родителите ми.
Преди няколко години ,по съвет на друг адвокат,заведохме със сестра ми дело за делба,но от последната инстанция казаха,че етажна собственост не можело да се дели.А никой не "вижда" очевадните противоречия в цялата работа.
Покрива закъщата изградихме със сестра ми,защото на другите никога не им е било грижа за имота.
Та ,от толкова съвети ,вече не знам какво е добре да се направи!?!
chicken
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 19 Фев 2008, 01:30

Вече писах- ТРЯБВА ДА СЕ ВИДЯТ ДОКУМЕНТИТЕ. Казусът Ви е сложен, има много фактология, не може да се говори наизуст. Съжалявам, но така стоят нещата. Успех.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Имотни казуси