- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба при съсобственост
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Продажба при съсобственост
Предложих първо на другия съ-притежател на имота (който е мой роднина) да го купи, както е по закон, а той ми предложи за моята част смешна сума, с която не съм съгласен. Вероятно смята, че може да ми извива ръцете, както пожелае. Какво мога да направя, за да продам моята част за нормалната й цена?
- pesho22
- Младши потребител
Трябва да му предложите да купи вашата част на определена от Вас цена. Вие определяте цената, а не той, така че след като не желае да купи на определената от Вас цена ще продадете имота като впишете истинската цена - тази която сте предложили и на него и той ви е отказал.
- tiarra
- Потребител
Re: Продажба при съсобственост
pesho22 написа:Предложих първо на другия съ-притежател на имота (който е мой роднина) да го купи, както е по закон, а той ми предложи за моята част смешна сума, с която не съм съгласен. Вероятно смята, че може да ми извива ръцете, както пожелае. Какво мога да направя, за да продам моята част за нормалната й цена?
Чл.33 от закона за съсобствеността/ЗН/:
Съсобственикът може да продаде своята част от недвижимия имот на трето лице само след като представи пред нотариуса писмени доказателства,че е предложил на другите съсобственици да купят тази част при същите условия и декларира писмено пред него,че никой от тях не е приел това предложение.
Според този закон обаче може винаги да се твърди,че декларацията е неистинска и ако предложената сума не е отказана също пред нотариус,значи че аз например никога не бих рискувала да ме разиграват и откупят после закупения имот...при тези недовършени доказателства.
- izymena
- Потребител
Пак съм аз. Неволно съм ви заблудил малко - просто баща ми не ми е разказал всич киподробности, за което моля за извинение.
Случая бил още по-завъртян - лозетата са долепени един до друг, но всеки от собствениците си има собствен нот. акт. Проблемът е, че има обща къща, която не е узаконена, няма документ за нея и този (другия), който може да купи дяла на продаващия, дава смешна цена, знаейки, че външен човек няма да вземе лозе без къща или пък да съжителства в нея с чужди хора.
Подскажете ми нещо как да се излезе от ситуацията, без да се подиграват с нас!
Случая бил още по-завъртян - лозетата са долепени един до друг, но всеки от собствениците си има собствен нот. акт. Проблемът е, че има обща къща, която не е узаконена, няма документ за нея и този (другия), който може да купи дяла на продаващия, дава смешна цена, знаейки, че външен човек няма да вземе лозе без къща или пък да съжителства в нея с чужди хора.
Подскажете ми нещо как да се излезе от ситуацията, без да се подиграват с нас!
- pesho22
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|