Здравейте всички, моля Ви помощ!!!
На кое ниво от строежа се заверява че са спазени отстоянията на блока от границите на УПИ-то??? Блока вече е получил акт 14, но ми се струва че отстоянията от оградата са прекалено малки(да не кажа че почти липсват). Може ли неспазени разстояния от границите на имота да позволят взимането на акт 14(той все пак е на едно доста късно ниво от строежа на блока). Може ли след като е взет акт 14 да съм сигурен че отстоянията са спазени и че това няма да повлия на взимането на акт 15 и разрешението за ползване???
Много съм притеснен заради тази ситуация и ще съм изключително благодарен на всеки който ми отговори!!!
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ: относно отстоянията на блока до границите на имота!!!
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
sting_ll написа:много ви благодаря на всички ще действам с адвокат, пък той дано да види какво цели продавача с тези договори и да включиме клаузи, които да ме предпазят от изненади, незаконни действия и какво ли още не...но и ако самото изповядванен а данъчна оценка е незаконно действие не ми се участва при положение че ще спестя само половината от данъците и таксите...
междо другото кой плаща ддс-то на построената сграда? купувача или продавача? и коректно ли е това записване в договора ми, което гласи че цената е без ддс?
sting_ll написа:задвижих нещата с търсенето на адвокат но просто неочаквах толкова заплетен и неразбран поне за мен да се окаже договора иначе без адвокат със сигурност нищо няма да подписвам...благодаря Ви все пак и ако някой разполага с информация по далаверите които се въртят когато правата над собсвеността се изкупуват на ниво право на строеж моля да я сподели: Това система за укриване на данъци ли е? или система за прехвърляне на повече данъци от строителя към крайния купувач на апартамента? или е опит за укриване на някаква информация относно цялата работа? или си е чист опит за измама на купувача, посредством данъци или такси или посредством изнудване за някакви други плащания които ще се появят в някакъв бъдещ момент?
Абсолютно съм убеден, че без адвокат нетрябва да се обвързвам с никой по подобни сделки но все пак по системата с право на строеж има отворена и още една тема във форума. Така че е хубаво по форумите да се спомене какво се случва с тези далавери и за чия сметка са те: за сметка на държавата или за сметка на купувача? едно е сигурно те не са за сметка на Продавача
- d_d
- Потребител
Благодаря за напомнянето!
Може ли да ми каже някой дали взимането на акт 14 означава че отстоянията са спазени и няма да имаме проблеми с взимането на акт 15?
Вече сме взели акт 14, Апартаментът е купен с кредит от банка. Банката също направи своите проверки по документите.
Може ли да се окаже че въпреки всички тези проверки блока не е построен на правилното място? Колко е разстоянието от оградата на саседния имот което трябва да бъде спазено? Може ли то да е около 5-6 метра?
Може ли да ми каже някой дали взимането на акт 14 означава че отстоянията са спазени и няма да имаме проблеми с взимането на акт 15?
Вече сме взели акт 14, Апартаментът е купен с кредит от банка. Банката също направи своите проверки по документите.
Може ли да се окаже че въпреки всички тези проверки блока не е построен на правилното място? Колко е разстоянието от оградата на саседния имот което трябва да бъде спазено? Може ли то да е около 5-6 метра?
- sting_ll
- Младши потребител
по три метра трябва да е отстоянието от имотната граница и 5 метра от дъното на имота...проверете си разрешителните...би трябвало да го има някъде
- warbaby
- Младши потребител
Потърсих информация в ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА.
и мисля че отстоянието трябва да е 1/3-та от височината на сградата, като за височина на сграда с основен курниз се взима самата кота курниз, което при мен по документи е 15м. следователно, отстоянието от страничната ограда трябва да е поне 5м. зад блока място, притесняваше ме отстоянието от страничната. Сега за пореден път изчетох пак всички актове за нивата и там инспекторите са заверили всяко едно от нивата без забележки.
Сега 5 метра не са кой знае какво разстояние, предполагам че стигат. И опасенията са ми били напразни.
warbaby, благодаря ти за бързия отговор!
и все пак възможно ли е инспекторната комсия да преценят чак на акт 15 ,че блока преминава извън задължителните отстояния и да обявят строежа за незаконен?
и мисля че отстоянието трябва да е 1/3-та от височината на сградата, като за височина на сграда с основен курниз се взима самата кота курниз, което при мен по документи е 15м. следователно, отстоянието от страничната ограда трябва да е поне 5м. зад блока място, притесняваше ме отстоянието от страничната. Сега за пореден път изчетох пак всички актове за нивата и там инспекторите са заверили всяко едно от нивата без забележки.
Сега 5 метра не са кой знае какво разстояние, предполагам че стигат. И опасенията са ми били напразни.
warbaby, благодаря ти за бързия отговор!
и все пак възможно ли е инспекторната комсия да преценят чак на акт 15 ,че блока преминава извън задължителните отстояния и да обявят строежа за незаконен?
- sting_ll
- Младши потребител
Re: Помощ: относно отстоянията на блока до границите на имот
sting_ll написа: Може ли неспазени разстояния от границите на имота да позволят взимането на акт 14(той все пак е на едно доста късно ниво от строежа на блока). Може ли след като е взет акт 14 да съм сигурен че отстоянията са спазени и че това няма да повлия на взимането на акт 15 и разрешението за ползване???
Много съм притеснен заради тази ситуация и ще съм изключително благодарен на всеки който ми отговори!!!
Притеснението ви е основателно - добре е, че ви е направило впечатление. Ситуацията е много комплицирана и нямате никакво време.
Защо не сте писали досега, когато можеше по-евтино да ви се помогне?!
Проблемите ви едва сега започват, да не ви плаша, но ще бъде много, изключително много трудно на адвоката ви да ви защити интересите.
А и банките са едни - знаете ги, само чакат някой да стъпи накриво! Те имат задължението да искат пари, нямат задължение да мислят вместо вас - това го прави вашият адвокат!
Ако бях сътрудник на Хари Потър, щях да преместя блока, но засега мога да съдействам по казионния начин!
- zelen
- Потребител
Неразбирам как така ,след като блока е с акт 14 и в един от документите за нивата си е изписано че са спазени отстоянията, все пак нещо може да се обърка... може и да се лъжа понеже долната част на блока са магазини и те са високи само 1 етаж. другото е че блока е леко вкопан в земята което може би също намалява височината му. надявам се всичко да е спазено. утре отивам да го огледам внимателно с ролетка и ако наистина ми се потвърдят опасенията ще трябва да се действа.
Надявам се адвоката да знае как да се определи дали са спазени границите на имотите, нали все пак затова си има комисия която определя тези неща и тя се е подписала че всичко е спазено на ниво изкоп и на съответните коти и нива.
Надявам се адвоката да знае как да се определи дали са спазени границите на имотите, нали все пак затова си има комисия която определя тези неща и тя се е подписала че всичко е спазено на ниво изкоп и на съответните коти и нива.
- sting_ll
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|