начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Защита на имотни интереси

Казуси за недвижими имоти

Защита на имотни интереси

Мнениеот antomy » 10 Фев 2008, 10:26

Здравейте!
Казусът е следния: С майка ми сме съсобственици на апартамент. Тя иска да продаде своята част, която е 3/4 от собствеността, на едната ми дъщеря. С това си действие тя ще наруши интересите на мен, а след кончината ми евентуално и интересите на другите ми две деца. Аз не желая това. Майка ми е болна от болестта на Паркинсон и предстои да я освидетелствувам за деменция, което ще ми даде възможност да я поставя под запрещение. Какво да направя до тогава?
Благодаря на всички, които ще дадат мнение, което е различно от "отиди при адвокат!"
antomy
Нов потребител

Мнениеот punisher » 10 Фев 2008, 10:48

Чл. 33. Съсобственикът може да продаде своята част от недвижимия имот на трето лице само след като представи пред нотариуса писмени доказателства, че е предложил на другите съсобственици да купят тази част при същите условия и декларира писмено пред него, че никой от тях не е приел това предложение.

В случая обаче не е много учтиво изречение като:
Благодаря на всички, които ще дадат мнение, което е различно от "отиди при адвокат!"

Ако можете тълкувайте разпоредбата и се оправяйте.
punisher
Потребител

Мнениеот todorst » 10 Фев 2008, 20:53

аКО ГОВОРИМ ЗА ПРОДАЖБА, ТРЯБВА АКТИВНО ДА СЕ НАМЕСИТЕ. зАЩО НЕ БЛОКИРАТЕ ИЗДАВАНЕТО НА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА ОТ СЪОТВЕТНАТА СЛУЖБА. ИЛИ ПРЕДЯВЕТЕ ФИКТИВЕН ИСК И НАЛОЖЕНЕ ВЪЗБРАНА И Т.Н. ИМА СПОСОБИ. НО ЩЕ ВИ ТРЯБВА АДВОКАТ. МАТЕРИЯТА Е ПО-СЛОЖНА ОТ ТОВА ДА СИ ИЗВАДИШ ПРЕПИС ОТ АКТ ЗА РАЖДАНЕ!
todorst
Потребител

Re: Защита на имотни интереси

Мнениеот izymena » 10 Фев 2008, 20:59

А защо иска да го продава майка ви? :evil:
izymena
Потребител

Мнениеот antomy » 10 Фев 2008, 21:30

todorst - Благодаря на за мнението, ясно е че трябва превантивно да действам.
izimena - А защо майка ми пoстъпва така? Ми не е добре с акъла жената. Ние живеем заедно и само аз се грижа за нея и никой друг не я поглежда. Тя горката по цял ден мисли ми "доброто" и ето какво е измислила!
antomy
Нов потребител

Мнениеот izymena » 10 Фев 2008, 23:44

antomy написа:todorst - Благодаря на за мнението, ясно е че трябва превантивно да действам.
izimena - А защо майка ми пoстъпва така? Ми не е добре с акъла жената. Ние живеем заедно и само аз се грижа за нея и никой друг не я поглежда. Тя горката по цял ден мисли ми "доброто" и ето какво е измислила!

Едно е да ти трябват пари и да се принуждаваш да продаваш,другото е да направиш злина та ако щеш да го дариш/за което не трябват подписи/,трето при Паркинсон наследници и мутации няма застраховка при никой,защото в повечето случаи е наследствено :twisted:
Не мисля,че треперещ човек,може да е неадекватен ,затова и въпросът ми изглежда от далече за да се види морала на темата.
Много е неприятно за теб,моята майка почина и преди това все го преписваше на друг роднина..Разликата е ,че аз имам свой дом и закони.Просто се обидих,но последните 5 дни от живота й ,аз бях тази която беше най-съчувстваща,най-близка с нея,защото нищо не струва толкова колкото една майка :!: Когато я загубиш ще се сетиш за всичко и откъде е дошла причината за тази нейна воля.При мен имаше съжител с майка ми и донякъде е имало интрига.Премахни тази интрига ,ако съществува и при теб,защото щом си при майка ти,може и да поговорите,може и да оправите конфликта създаден от някой или нещо.
Внимавай какво правиш,че имаше една приказка за внучето което запазило старата паничка,за да храни баща си с нея,същото каквото е правил с родителя.. :twisted: :wink:
izymena
Потребител

Мнениеот cleo » 12 Фев 2008, 00:41

Към todorst - как се блокира издаването на дан. оценка?
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот barri » 12 Фев 2008, 13:25

и какво значи, че майка ви не е с акъла си? мисля, че това дали някой е с акъла си или не се установява по съответния ред от компетентни за това хора. Продажба не може да стане в това бъдете сигурна, поне ако сделката е пред сериозен нотариус, защото има такива дето разписват без да гледат каквото и да е било...колегата в първия отговор си го е казал ясно и точно...ако майка ви ще продава то тя трябва да предложи своя дял първо на вас. Ако вие откажете то тогава може да продаде дела си на всеки.
barri
Потребител

Назад към Имотни казуси