- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
А как да различим УМНИЯ от РАЗУМНИЯ адвокат ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
А как да различим УМНИЯ от РАЗУМНИЯ адвокат ?
Уважаеми Колеги,
Пускам тази тема / контрапункт на темата за "Как да разпознаваме добрите адвокати?" !!!
понеже почти всички от коментиращите тази тема се качиха на шейната на някакъв - задаващ провокативни въпроси "клиент" и започнаха да дават рецепти , прочетени в учебниците по марксистко/ленинска етика си позволявам малък анонс !!!!!!!!!
Адвокътът работи в конфликтна среда (случвало ми се е да влизам в дело с 5 - ПЕТ различни интереса) - вероятно някой ще се досети за какво говоря!!! - какъв трябва да е адвокатът за да е добър по вашите критерии ?????
И за кого трябва да е добър ???
Онези от вас-които действат като емисари на социалното министерство мога да разбера - толкова могат , горките ! Като ги заболи стомахът ще узреят !!!!!!!
онези обаче , в които понятието "конфликт на интереси" има някакво реално присъствие трябва по-често да се замислят,влизайки в подобни "дискусии"!!!!
Ако не са прочели ПЪРВИЯ закон на Диалектиката - да го направят макс. бързо , не всичко за тях е изгубено !!!
за първата категория (за горките) ще поясня : АДВОКАТЪТ "казва" БЕЗПЛАТНО колко е часът,кой ден сме днес и пр..- всичко останало се продава САМО КАТО ВЪЗМОЖНОСТ !!!
ДЕЛО се губи от клиент , така както футбулен мач се губи от СОБСТВЕНИКЪТ на отбора , не от треньора !!!
Осъзнайте се и не влизайте в подобни "дискусии" - безплатните неща свършиха на 10.11.1989 год
Който иска да знае шансовете си - ще плаща , но не 30 лв!!!!!!!!!!
един плочкаджия не си ходи вечер с по-малко от 300 лева - как ви се струва,уважаеми радетели за морал и пр. неосъзнати словоблудства ??
Пиша ви с ясното съзнание,че на много от вас това няма да се хареса - така е , истината е неприятна и скъпа , всичко останало е безплатно.
добрият и Разумният адвокати не са едно и също нещо !!!
Добрият не е Разумен и Обратно !!!
както свободата и спокойствието , мисленето и разсъждението,гледането и виждането и пр.................
Пускам тази тема / контрапункт на темата за "Как да разпознаваме добрите адвокати?" !!!
понеже почти всички от коментиращите тази тема се качиха на шейната на някакъв - задаващ провокативни въпроси "клиент" и започнаха да дават рецепти , прочетени в учебниците по марксистко/ленинска етика си позволявам малък анонс !!!!!!!!!
Адвокътът работи в конфликтна среда (случвало ми се е да влизам в дело с 5 - ПЕТ различни интереса) - вероятно някой ще се досети за какво говоря!!! - какъв трябва да е адвокатът за да е добър по вашите критерии ?????
И за кого трябва да е добър ???
Онези от вас-които действат като емисари на социалното министерство мога да разбера - толкова могат , горките ! Като ги заболи стомахът ще узреят !!!!!!!
онези обаче , в които понятието "конфликт на интереси" има някакво реално присъствие трябва по-често да се замислят,влизайки в подобни "дискусии"!!!!
Ако не са прочели ПЪРВИЯ закон на Диалектиката - да го направят макс. бързо , не всичко за тях е изгубено !!!
за първата категория (за горките) ще поясня : АДВОКАТЪТ "казва" БЕЗПЛАТНО колко е часът,кой ден сме днес и пр..- всичко останало се продава САМО КАТО ВЪЗМОЖНОСТ !!!
ДЕЛО се губи от клиент , така както футбулен мач се губи от СОБСТВЕНИКЪТ на отбора , не от треньора !!!
Осъзнайте се и не влизайте в подобни "дискусии" - безплатните неща свършиха на 10.11.1989 год
Който иска да знае шансовете си - ще плаща , но не 30 лв!!!!!!!!!!
един плочкаджия не си ходи вечер с по-малко от 300 лева - как ви се струва,уважаеми радетели за морал и пр. неосъзнати словоблудства ??
Пиша ви с ясното съзнание,че на много от вас това няма да се хареса - така е , истината е неприятна и скъпа , всичко останало е безплатно.
добрият и Разумният адвокати не са едно и също нещо !!!
Добрият не е Разумен и Обратно !!!
както свободата и спокойствието , мисленето и разсъждението,гледането и виждането и пр.................
Последна промяна zalbopodatel на 09 Фев 2008, 14:11, променена общо 1 път
- zalbopodatel
- Младши потребител
Прав сте, че се отплеснахме да се "обясняваме", както и че "Който иска да знае шансовете си - ще плаща , но не 30 лв!!!!!!!!!! ", но с това не се изчерпма проблема
Ставаше въпрос най-вече за колеги, които не са коректни и "претупват" нещата и как да могат клиентите да ги "разпознават". Това за цената е ясно. Също е ясно, че в голяма част от случаите не става въпрос за това, колко един адвокат знае, а за това кой познава.
Итомно този последния е скъпият адвокат. Да. Факти.
Ставаше въпрос най-вече за колеги, които не са коректни и "претупват" нещата и как да могат клиентите да ги "разпознават". Това за цената е ясно. Също е ясно, че в голяма част от случаите не става въпрос за това, колко един адвокат знае, а за това кой познава.
Итомно този последния е скъпият адвокат. Да. Факти.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
-
Magnollia - Потребител
Не може да се разпознае “разумния адвокат”.Това не е норма в закон,която да се изчете и тълкува.А и малко са тези от нас,които имат разум и разбират какво всъщност е.
Разумът е такава психологическа категория,която е свързана с вътрешно-мисловния манталитет на човека и която трудно,дори и цял един живот,може да не се развие напълно и още по-малко да се “покаже” реално,че съществува.
Разумът е такава психологическа категория,която е свързана с вътрешно-мисловния манталитет на човека и която трудно,дори и цял един живот,може да не се развие напълно и още по-малко да се “покаже” реално,че съществува.
- punisher
- Потребител
Абсолютно съм съгласна с колегата! Няма да забравя г-н Корнезов на лекциите ни казваше :" Добрия адвокат е не този, който познава добре законите, а този, който познава добре съдията" и ние много му се смеехме...Много скоро обаче след като започнах да работя като адвокат се убедих, че той не просто се е шегувал а ни е подготвял за истината! Видях как колкото и да се подготвяш за делото, и да посочиш всички възможни доказателства( и писмени и гласни и каквито си искаш) в твоя защита и изведнъж се постановява решение без нито един мотив (защото просто такъв няма) в полза на отсрещната страна, защото адвоката преди е бил съдия и шеф на сегашния или просто са приятели... Обичам адвокатската професия, но просто се разочаровах много от нея. Сега работя като юрисконсулт в държавна администрация и се чувствам много по-добре, но със сигурност един ден пак ще се върна към адвокатстването, но няма да е скоро...Първо трябва да натрупам познати Дано скоро се промени това защото е жалко за труда и усилията ни...
"Подсъзнанието може всичко"
- dil_d
- Младши потребител
отклонявате се от темата !!!!!!!
идеята на темата е по-различна , колкото до психологическата страна на въпроса,да прави сте , тя е водеща във всяко начинание!!
смисъла беше за колегите без делови приоритети и то не защото имам амбицията да превъзпитавам някого , опазил Бог.........
идеята е по-скоро да престане словоблудството във форума !!!
най - коректния отговор към "питач" би следвало да е - обърни са към адвокат!
както писах-добрият не е разумен и обратното.
колкото до Корнезов - той е РАЗУМЕН и без моето признание !
Добри и Известни адвокати за съжаление няма
или са РАЗУМНИ и ИЗВЕСТНИ или са само добри!!!
-----------------------------------------------------------------------------
Сещате се,надявам се че има много "питачи" които продават правна информация благодарение на вашите социални приоритети-брокери на имоти,спедитори,легализатори и пр..........сволочь
ЦЕНЕТЕ си труда , принудителната диета не е за предпочитане !
смисъла беше за колегите без делови приоритети и то не защото имам амбицията да превъзпитавам някого , опазил Бог.........
идеята е по-скоро да престане словоблудството във форума !!!
най - коректния отговор към "питач" би следвало да е - обърни са към адвокат!
както писах-добрият не е разумен и обратното.
колкото до Корнезов - той е РАЗУМЕН и без моето признание !
Добри и Известни адвокати за съжаление няма
или са РАЗУМНИ и ИЗВЕСТНИ или са само добри!!!
Сещате се,надявам се че има много "питачи" които продават правна информация благодарение на вашите социални приоритети-брокери на имоти,спедитори,легализатори и пр..........сволочь
ЦЕНЕТЕ си труда , принудителната диета не е за предпочитане !
- zalbopodatel
- Младши потребител
След поста си прочетах другата тема от където е тръгнала дискусията и разбрах, какво се разбира под "Разумен адвокат", но аз се отплеснах и в другата посока, защото страшно ми тежи....А иначе наистина смятам също че Корнезов е РАЗУМЕН адвокат.
Според мен адвоката трябва да се специализира в някаква област. Когато аз практикувах, когато ме питаха " В коя област практикувам?" аз отговарях "Всичко в гражданското и търговското право...и малко наказателно.." но с течение на времето разбрах, че трябва да обхванеш една област и да знаеш че си специялист в нея... Ако искаш да си добър трябва да се задълбочиш в нея...За мен тези адвокати, които се хващат с каквото им попадне, никога не правят нещата като хората. Аз не се срамувам да призная, че не ми е ясна някоя област и предпочитам да препратя хората към друг колега...не че не мога да седна и да почета и да стигна до някакъв отговор, но...ако те боли ухо например и акушер-гиниколог може да ти каже какви капки да си слагаш (от общите си познания като цяло в медицината), но ако отидеш при специялист "Уши, нос гърло" ще ти предпиши други капки и те може да не те излекуват напълно но със сигурност ще са по добри от другите...И ако се специализираме и ние юристите всеки в някаква област (каквато сам си избере) ще има повече доволни (излекувани) клиенти и повече "хляб" и за всички ни...а и по-лесно се работи.
Така че "разумния" адвокат ще поеме само случаи от една област и ще бъде "добър" в тях!
Според мен адвоката трябва да се специализира в някаква област. Когато аз практикувах, когато ме питаха " В коя област практикувам?" аз отговарях "Всичко в гражданското и търговското право...и малко наказателно.." но с течение на времето разбрах, че трябва да обхванеш една област и да знаеш че си специялист в нея... Ако искаш да си добър трябва да се задълбочиш в нея...За мен тези адвокати, които се хващат с каквото им попадне, никога не правят нещата като хората. Аз не се срамувам да призная, че не ми е ясна някоя област и предпочитам да препратя хората към друг колега...не че не мога да седна и да почета и да стигна до някакъв отговор, но...ако те боли ухо например и акушер-гиниколог може да ти каже какви капки да си слагаш (от общите си познания като цяло в медицината), но ако отидеш при специялист "Уши, нос гърло" ще ти предпиши други капки и те може да не те излекуват напълно но със сигурност ще са по добри от другите...И ако се специализираме и ние юристите всеки в някаква област (каквато сам си избере) ще има повече доволни (излекувани) клиенти и повече "хляб" и за всички ни...а и по-лесно се работи.
Така че "разумния" адвокат ще поеме само случаи от една област и ще бъде "добър" в тях!
"Подсъзнанието може всичко"
- dil_d
- Младши потребител
Разумния адвокат е този който предварително е взел определение от него хонорар . ТОВА е неговия проблем, който трябва да разреши - другото е проблем на клиента. Както казваше един колега: няма лош адвокат - има взет хонорар.
- ytrewq
- Потребител
!!!!!!!!!!!!!!!
КОЛЕГИ,
очевидно ми са налага ми да приема , че грешката е в мен !!!
темата не е за области , поприща,практики, и пр. нюанси на правната страна на бизнеса !!!
говорейки за РАЗУМНИ адвокати-изобщо не би следвало да влизате в проф. дискурс !
имаме участник , който е близо до истината , ytrewq напипва темата ,но не съвсем!
идеше реч за Деловите аспекти на бизнеса , за отношението ни към Юзърите - питачи със съзнание от времето на X-тия конгрес на БКП , предпоставящи "служебното начало" като основа на проблемите си,чакащи нещата да се оправят от самосебе си , обичащи безплатните неща , хора от типа "аз не искам консултация-искам само да ми кажете "
колкото по-бързо предефинираме приоритетите си-толкова по-бързо ще се научат да плащат ПРЕДИ а не след а и по възможност изобщо да не плащат !!!
на този форум може да завиди всеки комунист - тук е по- безплатно от най-безплатните години в НРБ !
в магазина сиренето е с пари-във форума на Лекс би трябвало да е същото
очевидно ми са налага ми да приема , че грешката е в мен !!!
темата не е за области , поприща,практики, и пр. нюанси на правната страна на бизнеса !!!
говорейки за РАЗУМНИ адвокати-изобщо не би следвало да влизате в проф. дискурс !
имаме участник , който е близо до истината , ytrewq напипва темата ,но не съвсем!
идеше реч за Деловите аспекти на бизнеса , за отношението ни към Юзърите - питачи със съзнание от времето на X-тия конгрес на БКП , предпоставящи "служебното начало" като основа на проблемите си,чакащи нещата да се оправят от самосебе си , обичащи безплатните неща , хора от типа "аз не искам консултация-искам само да ми кажете "
колкото по-бързо предефинираме приоритетите си-толкова по-бързо ще се научат да плащат ПРЕДИ а не след а и по възможност изобщо да не плащат !!!
на този форум може да завиди всеки комунист - тук е по- безплатно от най-безплатните години в НРБ !
в магазина сиренето е с пари-във форума на Лекс би трябвало да е същото
- zalbopodatel
- Младши потребител
Re: А как да разпознаем РАЗУМНИЯ адвокат ?????
Бедни ми, бедни "колега"!
По време на цялата ми адвокатска практика така и не се намери клиент, който да принизи професията ми по начинът, по който го направихте Вие, в цитираният от мен Ваш постинг. Съмнявам се, че сте адвокат, но ако сте такъв ...
Адвокатската професия никога не е била и не може да бъде сравнявана с тази на продавача на краставици, плочкаджията и т.н, не че имам нещо против хората, упражняващи тези професии и дейности. Причината е съвсем проста - тя е призвание. Адвокатът никога не е бил и не може да бъде единствено и само търговец, продавач на съвети и знания. Такъв човек може и да е юрист, възможно е и да е придобил юридическа правоспособност, както и да е вписан в съответната адвокатска колегия, но той не е и никога няма да бъде адвокат. Смешно е, не, жалко е твърдението Ви "АДВОКАТЪТ "казва" БЕЗПЛАТНО колко е часът,кой ден сме днес и пр..- всичко останало се продава САМО КАТО ВЪЗМОЖНОСТ !!! и щяхте да го знаете, ако знаехте, че безплатна защита, pro bono, се предоставя от векове, но и тя също е въпрос на призвание.
Че Вие не сте адвокат, поне според личностните ми разбирания, е ясно, дано поне да сте добър юрист. И това е утеха... Някаква...[/quote]
=============================================
"Колежке",
няма да влизам в спор с Вас , не съм на нивото Ви
а и нямам подходяща сентенция за обтекаем отговор.
Едни адвокати предпоставят предстоящето , други само го регистрират , да позная ли Вие от кои сте ?
Успех до новото начало , то наближава,вЕрвайте ми
По време на цялата ми адвокатска практика така и не се намери клиент, който да принизи професията ми по начинът, по който го направихте Вие, в цитираният от мен Ваш постинг. Съмнявам се, че сте адвокат, но ако сте такъв ...
Адвокатската професия никога не е била и не може да бъде сравнявана с тази на продавача на краставици, плочкаджията и т.н, не че имам нещо против хората, упражняващи тези професии и дейности. Причината е съвсем проста - тя е призвание. Адвокатът никога не е бил и не може да бъде единствено и само търговец, продавач на съвети и знания. Такъв човек може и да е юрист, възможно е и да е придобил юридическа правоспособност, както и да е вписан в съответната адвокатска колегия, но той не е и никога няма да бъде адвокат. Смешно е, не, жалко е твърдението Ви "АДВОКАТЪТ "казва" БЕЗПЛАТНО колко е часът,кой ден сме днес и пр..- всичко останало се продава САМО КАТО ВЪЗМОЖНОСТ !!! и щяхте да го знаете, ако знаехте, че безплатна защита, pro bono, се предоставя от векове, но и тя също е въпрос на призвание.
Че Вие не сте адвокат, поне според личностните ми разбирания, е ясно, дано поне да сте добър юрист. И това е утеха... Някаква...[/quote]
=============================================
"Колежке",
няма да влизам в спор с Вас , не съм на нивото Ви
а и нямам подходяща сентенция за обтекаем отговор.
Едни адвокати предпоставят предстоящето , други само го регистрират , да позная ли Вие от кои сте ?
Успех до новото начало , то наближава,вЕрвайте ми
- zalbopodatel
- Младши потребител
моите адмирации ianeva, аз щях да кажа същото, но доста по- цинично.... извадихте кестените вместо мен.. благодаря!ianeva написа:zalbopodatel написа:...
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
толкова много.........
толкова много празни приказки , толкова много похарчена в непродуктивна посока енергия .........
нищо чудно , че в хор се критиците включиха да низвергнат "словоблудеца" , енергията на масите е неизчерпаема , те нямат почивен ден , те са 7 X 24 активни..........
не ви се обиждам , и аз съм бил Вам подобен
ще Ви разкажа истински случай:
в зората на т.н демокрация в БГ-то пристигна макроикономист от САЩ - сър Ричард Ран - да ни съветва как се пари правят ! (за паметливците пояснявам - беше с кожена превръзка на едното око)
Сиромаха не изкара и 3 месеца,прекъсна си предсрочно мандата и на заминаване във ВИПА на зададен тъп въпрос от журналистка:
" с какво Ви хареса в България " даде сл. убийствен отговор:
България може би е нелоша държава но проблемът е ,че има много българи!
ако някой от критикарите се напъне да прозре смисъла-има вероятност да поиска извинение,не че държа,а и едва ли ще се случи........
има хора,които НЕ знаят дали от Искъро по - дълбоко нема , но поне се съмняват !
нищо чудно , че в хор се критиците включиха да низвергнат "словоблудеца" , енергията на масите е неизчерпаема , те нямат почивен ден , те са 7 X 24 активни..........
не ви се обиждам , и аз съм бил Вам подобен
ще Ви разкажа истински случай:
в зората на т.н демокрация в БГ-то пристигна макроикономист от САЩ - сър Ричард Ран - да ни съветва как се пари правят ! (за паметливците пояснявам - беше с кожена превръзка на едното око)
Сиромаха не изкара и 3 месеца,прекъсна си предсрочно мандата и на заминаване във ВИПА на зададен тъп въпрос от журналистка:
" с какво Ви хареса в България " даде сл. убийствен отговор:
България може би е нелоша държава но проблемът е ,че има много българи!
ако някой от критикарите се напъне да прозре смисъла-има вероятност да поиска извинение,не че държа,а и едва ли ще се случи........
има хора,които НЕ знаят дали от Искъро по - дълбоко нема , но поне се съмняват !
- zalbopodatel
- Младши потребител
Мангизите и добрия адвокат.
Ми как? Ще го познаеш ако се съгласи да си сключи договор с клауза само при положителен резултат да си получи хонорара, макар и да е голям. А, ако се съгласи и да ти заплати причинените вреди вследствие на професионално невежество, значи има добра поличба в тоя човек.
Само по сумата която ще ти иска, едва ли ще се ориентираш за знанията,усърдието и лоялноста му.
Само по сумата която ще ти иска, едва ли ще се ориентираш за знанията,усърдието и лоялноста му.
- niki35
- Младши потребител
Здравейте, не мисля, че мога да Ви давам ум, но ще си позволя да се намеся.
Мисля, че в полза на добрите и разумни адвокати, а както и на гражданите би било да си поддържа някаква статистика за водените и спечелените дела на отделните адвокати. Ако гражданите имат достъп до подобна информация ще се избегне следната ситуация, която е абсолютно реален случай, който като Ви слушам си мисля,че не е най-трагичния. Дори се вписва сигурно според някой от Вас в категорията добър.
Отивам на консултация при адвокат. Той чува за проблема в момента започва да изучава законите, които са нужни в мое присъствие. Чете чете чете и без решение на проблема само с това, че на този етап нищо не трябва да се прави, което не съм убедена, че беше правилно ми взе за консултация такса от 50 лв. Естествено без касова бележка.
Човекът беше старателен и за това няма да му напиша името и кантората. Повече няма и да го коментирам, но как да отида при друг с риск и той да направи пак същото. При шестата конкултация и ще ми свърши заплатата. Най-вероятно повече няма да си търся правата. Но в такава среда не се възпитава гражданско мислене, а робско.
Мисля, че в полза на добрите и разумни адвокати, а както и на гражданите би било да си поддържа някаква статистика за водените и спечелените дела на отделните адвокати. Ако гражданите имат достъп до подобна информация ще се избегне следната ситуация, която е абсолютно реален случай, който като Ви слушам си мисля,че не е най-трагичния. Дори се вписва сигурно според някой от Вас в категорията добър.
Отивам на консултация при адвокат. Той чува за проблема в момента започва да изучава законите, които са нужни в мое присъствие. Чете чете чете и без решение на проблема само с това, че на този етап нищо не трябва да се прави, което не съм убедена, че беше правилно ми взе за консултация такса от 50 лв. Естествено без касова бележка.
Човекът беше старателен и за това няма да му напиша името и кантората. Повече няма и да го коментирам, но как да отида при друг с риск и той да направи пак същото. При шестата конкултация и ще ми свърши заплатата. Най-вероятно повече няма да си търся правата. Но в такава среда не се възпитава гражданско мислене, а робско.
- pavlina
- Младши потребител
ianeva написа:Адвокатската професия никога не е била и не може да бъде сравнявана с тази на продавача на краставици, плочкаджията и т.н, не че имам нещо против хората, упражняващи тези професии и дейности. Причината е съвсем проста - тя е призвание. Адвокатът никога не е бил и не може да бъде единствено и само търговец, продавач на съвети и знания. Такъв човек може и да е юрист, възможно е и да е придобил юридическа правоспособност, както и да е вписан в съответната адвокатска колегия, но той не е и никога няма да бъде адвокат. Смешно е, не, жалко е твърдението Ви "АДВОКАТЪТ "казва" БЕЗПЛАТНО колко е часът,кой ден сме днес и пр..- всичко останало се продава САМО КАТО ВЪЗМОЖНОСТ !!! и щяхте да го знаете, ако знаехте, че безплатна защита, pro bono, се предоставя от векове, но и тя също е въпрос на призвание.
И аз така мисля.До колкото ми е известно първите адвокати в Римската империя са защитавали клиентите си напълно безплатно и е било въпрос на чест за тях да помогнат, както на клиентите си,така и на правосъдието.
Разбира се , това не означава ,че сега всички трябва да работим безплатно ,но има хора,които се нуждаят от помощ и не могат да си платят. Християнско е да се помага на такива хора, а съвсем не комунистическо, както намеква жалбоподателят.
--------------------------------------------------------------------
А за другаря Ричард Ран/не че има някаква връзка с темата/ е известно,че неговият план е предвиждал реформиране на българската икономика ,така че да бъде предназначена да изхранва 5 милиона души. Ясно е защо са му пречели големият брой българи...
1.e4 Nf6
- ignatius
- Младши потребител
Ние, клиентите, се интересуваме от добрите адвокати, а дали сте разумни си е ваша работа. С глупавите си писания само се излагате - достатъчно е клиентът да размени две изречения с такъв като Вас и да напусне отвратен кантората Ви, без да Ви плати за бръщолевенето.
- STOIANOV
- Нов потребител
За мен ще бъде голяма чест по 12ч. на ден да давам безплатни консултации и да водя дела - Безплатно.Напълно.
Стига адвокатската фирма / или фондация и т.н./,за която го правя, да ми плаща по 5 000 месечно.
Илии ...по-добре 10 000
Защото като ида в хипера една количка ХРАНА струва около 150 лв.
И стига за 4-5 дена.
Каквото и да си говорим - адвокатите - безплатни консултации даваме ОСНОВНО или на перспективни клиенти - от които има някаква гаранция,че в бъдеще ще получим добри хонорари.Или на стари плащали си клиенти.
За други нямаме време да работим.Имаме ангажименти.
От друга страна - досега съм чул за доста хора,спечелили голяма сума от лотария, която печалба впоследствие им е съсипала живота.
По стечение на обстоятелствата съм печелил две дела, в които противниковия адвокат беше в някакви близки отношения със съдията.
Ако още в началото търсиш успеха не като адвокат, а като "връзкар", то защо си въобще адвокат???????
Най-лесното оправдание за загубата е това - съдията беше корумпиран някак си.
Ама не.
Pavlina,колегата е бил напълно наясно,че ако ти е обещал Триумфална победа , и те е "омагьосвал" 20-30 мин. ти си щяла да му платиш много повече от 50 лв.
Бил е искрен обаче.
Вярно - колкото адвокати,толкова и мнения по казус - не е математика.
Но той е бил искрен.
Стига адвокатската фирма / или фондация и т.н./,за която го правя, да ми плаща по 5 000 месечно.
Илии ...по-добре 10 000
Защото като ида в хипера една количка ХРАНА струва около 150 лв.
И стига за 4-5 дена.
Каквото и да си говорим - адвокатите - безплатни консултации даваме ОСНОВНО или на перспективни клиенти - от които има някаква гаранция,че в бъдеще ще получим добри хонорари.Или на стари плащали си клиенти.
За други нямаме време да работим.Имаме ангажименти.
От друга страна - досега съм чул за доста хора,спечелили голяма сума от лотария, която печалба впоследствие им е съсипала живота.
По стечение на обстоятелствата съм печелил две дела, в които противниковия адвокат беше в някакви близки отношения със съдията.
Ако още в началото търсиш успеха не като адвокат, а като "връзкар", то защо си въобще адвокат???????
Най-лесното оправдание за загубата е това - съдията беше корумпиран някак си.
Ама не.
Pavlina,колегата е бил напълно наясно,че ако ти е обещал Триумфална победа , и те е "омагьосвал" 20-30 мин. ти си щяла да му платиш много повече от 50 лв.
Бил е искрен обаче.
Вярно - колкото адвокати,толкова и мнения по казус - не е математика.
Но той е бил искрен.
Последна промяна stroitel на 08 Фев 2008, 23:50, променена общо 1 път
- stroitel
- Потребител
И все пак какво значи спечелено дело? Нали понякога още в началото адвоката знае, че клиента няма да спечели делото, но все пак всеки има право на защита. И освен това понякога не е малко да намалиш загубите за клиента си. Противното означава, че адвокатите ще поемат само такива дела са които са сугурни, че ще ги "спечелят".
- verbalna
- Младши потребител
verbalna написа:И все пак какво значи спечелено дело? ...понякога не е малко да намалиш загубите за клиента си.
Напълно съм съгласен.
Аз ги предупреждавам за минималните шансове за победа . И се боря за победа.
По-агресивно даже.Няма какво да губим с клиента.
Почвал съм "обречени" дела - имат право хората, обаче много слаби доказателства, но давността изтича. Да се предават ли ????
А в дело всичко се случва - и най-добрите грешат, и нови неща се появяват, и отношения се променят коренно.
"Случайноста" винаги в възможна.
Разбира се - да започваш такова дело е краен вариант.Според мен, преди него трябва да се пробват другите начини.
- stroitel
- Потребител
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Пак приказки,приказки...........
темата е САМО за Адвокати,разни мечатели за безплатни пачелби да не се включват !!!!!!!!!!!!!
Колеги,всеки може да говори без да се замисли!!
Идеята е да се говори СЛЕД обмисляне на НЕИЗКАЗАНОТО !!!
както казва Бил Уйлямс (психолог и финансов анализатор) "всеки може да прочете вчерашния вестник,идеята е да се знае какво ще пише в УТРЕШНИЯ "
ЗАГЛАВИЕТО на ТЕМАТА предпоставя няколко неща:
1-да научим т.н. ПИТАЧИ с ПОРТФЕЙЛИ , че тук няма безплатни неща
2-да подобрят ПИТАЧИТЕ с ПОРТФЕЙЛИ правната си култура , разбирайки ,че адвокатът получава ПРЕДВАРИТЕЛНО хонорар за ЗАЩИТА , за спечелено дело се получава допълнително възнаграждение!
3-Адвокатът има право да даде гаранция единствено,че делото ще ""влезе" в съд ,но само Съдията знае как ще "излезе" от залата !
4-Питачите без Портфейли да търсят спасение при Масларова
-----------------------------------------------------------------------
идеята на темата е , да се замислят онези от НАС ,които се впускат в подробни коментари по ""казуси" на съмнителни субекти!!!
ето Ви пример за разум:::::::
-------------------------------------------------------------------------------
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t ... c&start=30
-----------------------------------------------------------------------------------
въпросната pavlina не стига по-далеч от носа си , че се налага ОНбуЦмана да я посъветва , да си търси правата , но не "превежда" думите си като за нея,не казва че трябва адвокат!!!!!
поне да научи как се пише"омбудсман"
ТЕМАТА налага да се "помага"на такива като pavlina
да зреят по-бързо и да разберат смисъла на съдебния процес-състезание в което винаги има само един печеливш!!!!!!!!!
Помагайте за узряване на българина !!!!!!!!!
НО НЕ ХОДЕТЕ ПРИ "КЛИЕНТА"(като МУУУУ отговаряте безплатно тук) - "ПОМОГНЕТЕ" МУ ТОЙ ДА ДОЙДЕ ПРИ ВАС в офиса !!!
КАРТИТЕ СЕ РАЗДАВАТ ОТ ПЕЧЕЛИВШИТЕ ,ОСТАНАЛИТЕ ПЛАЩАТ И ИГРАЯТ !!!
адвокатът следва да разсъждава като Инвеститор - другият вариант го прави не по-различен от всеки "масов" продавач
темата е САМО за Адвокати,разни мечатели за безплатни пачелби да не се включват !!!!!!!!!!!!!
Колеги,всеки може да говори без да се замисли!!
Идеята е да се говори СЛЕД обмисляне на НЕИЗКАЗАНОТО !!!
както казва Бил Уйлямс (психолог и финансов анализатор) "всеки може да прочете вчерашния вестник,идеята е да се знае какво ще пише в УТРЕШНИЯ "
ЗАГЛАВИЕТО на ТЕМАТА предпоставя няколко неща:
1-да научим т.н. ПИТАЧИ с ПОРТФЕЙЛИ , че тук няма безплатни неща
2-да подобрят ПИТАЧИТЕ с ПОРТФЕЙЛИ правната си култура , разбирайки ,че адвокатът получава ПРЕДВАРИТЕЛНО хонорар за ЗАЩИТА , за спечелено дело се получава допълнително възнаграждение!
3-Адвокатът има право да даде гаранция единствено,че делото ще ""влезе" в съд ,но само Съдията знае как ще "излезе" от залата !
4-Питачите без Портфейли да търсят спасение при Масларова
-----------------------------------------------------------------------
идеята на темата е , да се замислят онези от НАС ,които се впускат в подробни коментари по ""казуси" на съмнителни субекти!!!
ето Ви пример за разум:::::::
-------------------------------------------------------------------------------
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t ... c&start=30
-----------------------------------------------------------------------------------
въпросната pavlina не стига по-далеч от носа си , че се налага ОНбуЦмана да я посъветва , да си търси правата , но не "превежда" думите си като за нея,не казва че трябва адвокат!!!!!
поне да научи как се пише"омбудсман"
ТЕМАТА налага да се "помага"на такива като pavlina
да зреят по-бързо и да разберат смисъла на съдебния процес-състезание в което винаги има само един печеливш!!!!!!!!!
Помагайте за узряване на българина !!!!!!!!!
НО НЕ ХОДЕТЕ ПРИ "КЛИЕНТА"(като МУУУУ отговаряте безплатно тук) - "ПОМОГНЕТЕ" МУ ТОЙ ДА ДОЙДЕ ПРИ ВАС в офиса !!!
КАРТИТЕ СЕ РАЗДАВАТ ОТ ПЕЧЕЛИВШИТЕ ,ОСТАНАЛИТЕ ПЛАЩАТ И ИГРАЯТ !!!
адвокатът следва да разсъждава като Инвеститор - другият вариант го прави не по-различен от всеки "масов" продавач
- zalbopodatel
- Младши потребител
pavlina написа:Здравейте, не мисля, че мога да Ви давам ум, но ще си позволя да се намеся.
E на това му се казва застрелян клиент.Първо ние касови бележки не издаваме. Второ разбира се ,че ще погледне законодателството всички ние го поглеждаме..... защото ежеднивно се мени, второ защото вс. случай си е различен и има най -разнородна практика и трето тоя човек не компютър с инсталирана правно система та да знае всичко.
Той добре човека си е направил справка със закона ,вие можете ли да си направте такава сама ,ако можете оправяйте се сама лошо няма.
- donna
- Старши потребител
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|