- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
иск по чл. 108
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
иск по чл. 108
Здравейте,
искам да помоля за помощ от някой ,който разбира от чл. 108. казусът е следния:
има осъдителна присъда срещу мен, с която ме задължават да предам част от УПИ във владение на моя съсед. Водихме дело, тъй като моя съсед беше навлезнал с няколко метра в моя имот. Няма да коментираме самотото дело. .... Съда реши че аз съм собственик, но съседът ми е владял повече от 6 месеца имота ми и затова има паво на владение. решението излезе вчера. доколкото разбрах следва да се извади изпълнителен лист и той ще поиска да му отстъпе имота си. Доколкото разбрах също единственият ми шанс е да заведа иск по чл.108 и да искам съда да ме въведе във владение на собствения ми имот. Въпроса ми е следния:
1. мога ли по някакъв начин да забава изпълнението на решението, докато не излезе мойто по 108 ? или трябва сега да предам имота, а после да го гоня?
2 през последната година прекарах ток, вода, ограда, път и тн.... всички тези комуникации минават точно в тази част, която искат да ми вземат. Могат ли ? това означава да ми отрежат достъпа до останалата част от парцела ???
3. куриоза е че адвокатката на отсрешната страна заведе срещу мен иск от името на сина си, като пише " гн- ХХХХ владее част от УПИ ......... ( прилага решението ) а моя син владее останалата част от имота" . Естествено това е пълен абсурт....но вече незнам какво може да стане ???? може ли така всеки да претендира за каквото си поиска ???
извинявам се ако звуча смешно....но няма понятие от право... и искам да знам какво ме чака...и как мога да се противипоставя на този абсурд
благодаря предварително
искам да помоля за помощ от някой ,който разбира от чл. 108. казусът е следния:
има осъдителна присъда срещу мен, с която ме задължават да предам част от УПИ във владение на моя съсед. Водихме дело, тъй като моя съсед беше навлезнал с няколко метра в моя имот. Няма да коментираме самотото дело. .... Съда реши че аз съм собственик, но съседът ми е владял повече от 6 месеца имота ми и затова има паво на владение. решението излезе вчера. доколкото разбрах следва да се извади изпълнителен лист и той ще поиска да му отстъпе имота си. Доколкото разбрах също единственият ми шанс е да заведа иск по чл.108 и да искам съда да ме въведе във владение на собствения ми имот. Въпроса ми е следния:
1. мога ли по някакъв начин да забава изпълнението на решението, докато не излезе мойто по 108 ? или трябва сега да предам имота, а после да го гоня?
2 през последната година прекарах ток, вода, ограда, път и тн.... всички тези комуникации минават точно в тази част, която искат да ми вземат. Могат ли ? това означава да ми отрежат достъпа до останалата част от парцела ???
3. куриоза е че адвокатката на отсрешната страна заведе срещу мен иск от името на сина си, като пише " гн- ХХХХ владее част от УПИ ......... ( прилага решението ) а моя син владее останалата част от имота" . Естествено това е пълен абсурт....но вече незнам какво може да стане ???? може ли така всеки да претендира за каквото си поиска ???
извинявам се ако звуча смешно....но няма понятие от право... и искам да знам какво ме чака...и как мога да се противипоставя на този абсурд
благодаря предварително
- kokolandia
- Младши потребител
Мисля си, че който и да се опита да Ви посъветва нещо, едва ли ще успее да го направи прецизно, тъй като самото Ви изложение е достатъчно объркано.
Мисля си обаче, че щом сте загубили дело за защита на владение за имот, които вие владеете и сте построили ограда, ток и пр. сте подходили твърде неглеже към проблема си и най-вероятно несте се доверили на адвокатска помощ.
Предлагам Ви този път да потърсите адвокат.
Успех !
Мисля си обаче, че щом сте загубили дело за защита на владение за имот, които вие владеете и сте построили ограда, ток и пр. сте подходили твърде неглеже към проблема си и най-вероятно несте се доверили на адвокатска помощ.
Предлагам Ви този път да потърсите адвокат.
Успех !
- vassilev
- Активен потребител
Ами точно обратното....напълно се доверих на адвокат и стриктно спазвах всяка негова дума..... затова сега искам аз да знам какво е истинското положение...
проблема се оказа май це моя съсед е прокуор....и явно знае всички вратички и познава тоя-ония.... защото той реално никога не е владял имота..... но в съда извади двама свидетели ( те дори не са и виздали имота) и една скица....на която той и то с молив нарисува каде му е претенцията.... и хоп..... готово....
проблема се оказа май це моя съсед е прокуор....и явно знае всички вратички и познава тоя-ония.... защото той реално никога не е владял имота..... но в съда извади двама свидетели ( те дори не са и виздали имота) и една скица....на която той и то с молив нарисува каде му е претенцията.... и хоп..... готово....
- kokolandia
- Младши потребител
А Вашите свидетели ?!
Както и да е...
Не може да проведете успешна защита по чл.108 ЗС при положение, че Вие владеете имота .
Както и да е...
Не може да проведете успешна защита по чл.108 ЗС при положение, че Вие владеете имота .
- vassilev
- Активен потребител
Въпроса ми е : мога ли да забавя..или да спра изпълнението на това решение, докато чакам ВКС да се произнесе. проблема е че ако предам владението както е описано .....това означава да предам входа на имота...и няма да мога да използвам останалата част. а останалата част е застроена и там се намира моя офис. няма да имам достъп до офиса си ??? това е куриоза...
а за исковете.....няма смисъл да обсъждаме вече минало дело...но аз доказах че нямат владение повече от 30 дни..... но съда реши друго....
както и да е....
а за исковете.....няма смисъл да обсъждаме вече минало дело...но аз доказах че нямат владение повече от 30 дни..... но съда реши друго....
както и да е....
- kokolandia
- Младши потребител
чакате произнасяне по ревандикация ли пред ВКС?
или обжалвате решение по владелческия иск?Ако е второто, не можете да спрете, трябва да Ви е казал адвоката.Подлежи на предварително изпълнение/ това решение/ на първоинстанционния съд, и не може да бъде спряно.
или обжалвате решение по владелческия иск?Ако е второто, не можете да спрете, трябва да Ви е казал адвоката.Подлежи на предварително изпълнение/ това решение/ на първоинстанционния съд, и не може да бъде спряно.
- kpavlova
- Активен потребител
обжалвам пред ВКС решението. и искам от ВКС определение за спиране на изпълнението до произнасяне....
а за иск по 108 се оказва че немога да заведа преди те да са въведени във владение.
какво ще стане ако продам имота?
а за иск по 108 се оказва че немога да заведа преди те да са въведени във владение.
какво ще стане ако продам имота?
- kokolandia
- Младши потребител
няма гаранция .... но нов собственик означава ново дело.....но в случая владелеца съм аз.... той няма владение за да поиска ново дело... а аз междувременно сте продължа да си ползвам имота.
мога ли да предявя иск по 108 и да поискам обезпечаване на иска чрез спиране на изпълнението ?
каква е алтернативата? да предам владение и да затворя офиса?
мога ли да предявя иск по 108 и да поискам обезпечаване на иска чрез спиране на изпълнението ?
каква е алтернативата? да предам владение и да затворя офиса?
- kokolandia
- Младши потребител
наясно съм че положението не е розаво....но дайте някаква идея? Разчитам на това че тук има доста "умове" и неможе да няма изход.... просто трябва да го намеря......
- kokolandia
- Младши потребител
след като има решение по делото, добре би било да посочите самото дело : съд, състав ,номер, .след запознаване в детайлите, може да се прецени и се даде конкретен съвет. Това не променя отношенията Ви с настоящия защитник.Казусът Ви е интересен!
- todorst
- Потребител
... делото е 3753/2005 2-А на СГС. тези дни имаше и журналистически интерес към казуса... така че всеки който е любопитен може да го прочете.
ако направя две прехвърлания на 4-то лице....това избягва ли Чл.216 и 217 от ГПК ?
ако направя две прехвърлания на 4-то лице....това избягва ли Чл.216 и 217 от ГПК ?
- kokolandia
- Младши потребител
Другото интересно е че адвокатката на другата страна се възползва от информация станала и извесна по делото за лични облаги. това не е ли наказуемо ?
- kokolandia
- Младши потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|