начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

проблем с общ вход

Казуси за недвижими имоти

проблем с общ вход

Мнениеот mariancheto » 05 Фев 2008, 18:05

Здравейте!Моля за вашата компетентна помощ.Закупихме със съпругът ми апартамент,който е деляем,т.е.има общ коридор и обща входна врата с друг апартамент.Общият коридор е 3кв.м.-по 1 и 1/2 на апартамент.Поради множество причини,обаче взехме решението на си сложим желязна врата на нашия апартамент и да премахнем общата входна врата,така че пространството от 3кв.метра да остане отворено и да си личи отвън,че има 2 апартамента,а не един.Не съм питала съседите си.Законно ли да отстраня общата входна врата без тяхното изрично съгласие.Моля за помощ.
mariancheto
Нов потребител

Мнениеот system » 05 Фев 2008, 20:34

От контекста на въпроса Ви си личи, че сама се дасещате за отговора - не можете да премахнете тази врата без съгласието на съседите си. Веднага правя уговорка, че без да се видят (прочетат) документите за жилищата, не е възможен верен отговор на 100 %. Съвет - попитайте съседите, преди да премахнете обща врата. Така е законно, а и по-коректно, не сте ли съгласна ?
system
Активен потребител

знам,че е назаконно...

Мнениеот mariancheto » 07 Фев 2008, 16:46

Проблема е там,че жената е невменяема.Напълно е изпаднала от обществото-не работи,няма какво дори да яде.Нейни роднини идват да и носят храна.Разговаряла съм с тях,те самите постоянно пускат жалби тази жена да се прибере на принудително лечение.На общата врата звънят хора,търсещи пари за неплатени сметки,психолози,от прокуратурата и каде ли не.Тя на никой не отваря.Дебне ме кога излизам.Отскоро започна да ми оставя в общия коридор някакви заплашителни бележки-да си махна кучето(лаело),да затварям общата врата(защото отказах да я заключвам).Може да звучи ужасно от моя страна,но сутрин се страхувам да изляза от собственото си жилище,тъй като се е случвало веднъж да ме чака в коридора.Ужасно е.Какви ли не мисли ми идват.Моля за компетентен съвет.Вече съм дала показания пред полицията(идваха на проверка и аз отворих разбира се),че жената не е наред,но от тогава нищо.Знам,че не е особено законно да премахвам общата врата,но се страхувам от тази жена,а днес е решила да постели дори и килим в общото помещение.Знам,че звуча много емоционално,но наистина съм изплашена и объркана и не вярвам че тази жена някой ще прибере на принудително лечение.
mariancheto
Нов потребител

Назад към Имотни казуси