начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Запор на земеделски земи?

Казуси за недвижими имоти

Запор на земеделски земи?

Мнениеот izymena » 01 Фев 2008, 17:06

Възможно ли е, ако има 5 наследника /5 колена/,едното коляно да направи запор в поземлена комисия на всички имоти,като по закон за да се раздели нива на тези колена ще трябва да е поне 15 д-ка,а имотите не отговарят на изискването и упоменатото?
Има ли право някой да спира друг да борави с неговата вещ/имот/,която/който не се намира даже и в дело за подялба,или пък самите имоти са неподеляеми по закон?
izymena
Потребител

Мнениеот Karakochev » 01 Фев 2008, 22:11

Трудно е да се обясни гражданското право в две изречения.

На поставения въпрос отговорът е НЕ.
Karakochev
Потребител

Мнениеот izymena » 02 Фев 2008, 00:06

Ох,много благодаря за отговора.
izymena
Потребител

Мнениеот Karakochev » 02 Фев 2008, 11:17

Ех колежке , така говорят клиентите пред адвокат. В един момент човек свиква с начина за изразяване:)))
Karakochev
Потребител

Мнениеот izymena » 03 Фев 2008, 18:12

Радвам се ,че адвокати са ми отговорили в темата,та реших да споделя и попитам..
:D
Ако има дело за няколко имота,които също са неподеляеми и е направен запор чрез делото /неможе да се вземат решенията за имотите без разпореждане на съдия чрез молба/ и е имало дело,което е прекратено,но решение не се дава защото има становище -Да се конституционализират наследниците на починалите/мисля,че това беше наименованието/,демек има много починали през миналата година,та въпросът ми е,поради факта,че някой съвсем умишлено не го направи,може ли друг наследник по същото дело със становището, да го направи вместо тези които "уж непожелават",със съвсем актуален акт за наследници на собственика от общината по адрес на починалия /да речем часове преди да пусне молбата/???
Накратко,можете ли вие да конституционализирате с молба и актуален акт за наследници,своите братовчеди?
Питам за да не се проточва делото и всички плащания по него да бъдат на актуални адреси и наследници.Много спешно ми трябва отговор,моля включете се :(
izymena
Потребител

Мнениеот bobka » 03 Фев 2008, 22:59

izymena написа:Накратко,можете ли вие да конституционализирате с молба и актуален акт за наследници,своите братовчеди?
:(

Мога да се конституционализирам, да се законифицирам, да се правилнифицирам, наредбифицирам и каквото ти душа иска, стига да спреш да флуудваш форума с (без)"умните" си постове! :D

П.С. Та откъде казваш да започна? 8)
bobka
Младши потребител

Мнениеот izymena » 04 Фев 2008, 06:18

bobka написа:
izymena написа:Накратко,можете ли вие да конституционализирате с молба и актуален акт за наследници,своите братовчеди?
:(

Мога да се конституционализирам, да се законифицирам, да се правилнифицирам, наредбифицирам и каквото ти душа иска, стига да спреш да флуудваш форума с (без)"умните" си постове! :D

П.С. Та откъде казваш да започна? 8)

Знаеш ли не съм виновна за изискванията и наредбите в съдебната система,идва объркващо за непросветени,затова питам,нали форума е за това.Ако си се притеснил с нещо,не е времето и мястото да си го изкарваш на мен!
По темата,това е термин с който се доказва,на починал наследник-наследника който трябва да се впише вече в наследството/делото/,за да може истинността и с актуални имена на живи наследници да даде правилно решение.
И щом ви преча,няма да пиша повече тук,за да не флудвам,според такива като теб.
Дано никога не ти се наложи да изживееш това за което съм потърсила тук помощ,защото съм тук от грешка на адвокат,защото съм тук заради побърканат ви държава,защото без нужното образование знам много повече от юрист в някои дела.Лек път,няма да ти преча,ама си забан :!:
izymena
Потребител

Мнениеот bobka » 05 Фев 2008, 03:12

izymena написа:Дано никога не ти се наложи да изживееш това за което съм потърсила тук помощ,защото съм тук от грешка на адвокат,защото съм тук заради побърканат ви държава,защото без нужното образование знам много повече от юрист в някои дела.Лек път,няма да ти преча,ама си забан :!:

Добре де, разбрах, че ти е писнало от адвокати, ама защо тогава пак на такива налиташ, не ми е ясно?! Или смяташ, че тук във форума пишат безгрешни юристи с цел да развиват благотворителна дейност и да отговарят на неясни и неправилно формулирани въпроси по най-точния и недвусмислен начин? Пиши където си искаш - твоя воля. Но преди да претендираш, че имаш толкова много познания и дори да си позволяваш да даваш правни съвети, си помисли, дали няма да навредиш, вместо да помогнеш :!:
bobka
Младши потребител

Назад към Имотни казуси