Здравейте всички, имам едно питане към Вас юристи и прависти.
Имам дворно място около 800 квадратни метра. Проблемът , е че в мястото е построен ел. трафопост по времето на тоталитаризма, който функционира и в момента. С наличието на трафопост в мястото е немислимо то да се продаде.
Питането ми е може ли изобщо да се потърси сметка на дадена инстанция- община, енерго или каквото и да е за наличието на това нещо? Може ли да съдя дадената инстанция да плаща наем или някакво обезщетение или каквото и друго да било?
Извинявам се ако досаждам, но нямам ни най- малка представа дали изобщо мога и имам ли правото да търся някава сметка на дадена истанция за трафопоста в дворното място.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Малък въпрос?
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
!
Ако само питате "юристи и прависти" , може да се предположи,че сте оставили работата на самотек !
С питане не става,трябва инициатива от Ваша страна-проявете Я !!!
С питане не става,трябва инициатива от Ваша страна-проявете Я !!!
- zalbopodatel
- Младши потребител
Re: Малък въпрос?
gizdo написа:Здравейте всички, имам едно питане към Вас юристи и прависти.
Имам дворно място около 800 квадратни метра. Проблемът , е че в мястото е построен ел. трафопост по времето на тоталитаризма, който функционира и в момента. С наличието на трафопост в мястото е немислимо то да се продаде.
Питането ми е може ли изобщо да се потърси сметка на дадена инстанция- община, енерго или каквото и да е за наличието на това нещо? Може ли да съдя дадената инстанция да плаща наем или някакво обезщетение или каквото и друго да било?
Извинявам се ако досаждам, но нямам ни най- малка представа дали изобщо мога и имам ли правото да търся някава сметка на дадена истанция за трафопоста в дворното място.
Първо искам да отбележа , че и при условията на демокрация всички ние имаме нужда от ел.енергия , а следователно и от трафопостове.
На поставения въпрос. По Закона за енергетиката не можете да премахвате НИКАКВИ енергийни обекти. Прочетете го внимателно , особено преходните и заключителните разпоредби.
Единственото което може да се направи е да се поиска ПРЕМЕСТВАНЕ на трафопоста. Но то може да стане само ЗА ВАША СМЕТКА.
Цената , предупреждавам, е безумно висока. Тъй че ако не става въпрос за пресечка на Витошка в София - не ви съветвам да тръгвате по този път.
Такава е , за съжаление , ситуацията.
- Karakochev
- Потребител
Karakochev - добре е , че не всички сте такива !!!
Karakochev ,
правило № 1 - ако не знаеш какво да говориш-НЕ ГОВОРИ , всичко ще се използва срущу теб!Ако някога станеш АДВОКАТ - ще разбереш за що иде реч.ако щe ставаш юрисконсулт при Емилия Масларова - простени са ти всичките изговорени неразумности !
вземи няколко часа лекции по пазарна ориентация - преформулирай си приоритетите!!!
Ако знаех от коя колегия си - щях да кажа на шефа на колегията да те отлъчи !!!!
правило № 2 - ако не знаеш материята - НЕ ГОВОРИ , в случая НЕ иде реч ИЗОБЩО за ЗЕ , основанията за завеждане на иск са съвсем други !!!
има много положителна практика по подобни казуси-но ти очевидно .........
-------------
ако разбереш частица от написаното- имаш проблясъци
ако разбереш половината - имаш шансове
ако разбереш цялата истина (едва ли) - ще станеш АДВОКАТ
правило № 1 - ако не знаеш какво да говориш-НЕ ГОВОРИ , всичко ще се използва срущу теб!Ако някога станеш АДВОКАТ - ще разбереш за що иде реч.ако щe ставаш юрисконсулт при Емилия Масларова - простени са ти всичките изговорени неразумности !
вземи няколко часа лекции по пазарна ориентация - преформулирай си приоритетите!!!
Ако знаех от коя колегия си - щях да кажа на шефа на колегията да те отлъчи !!!!
правило № 2 - ако не знаеш материята - НЕ ГОВОРИ , в случая НЕ иде реч ИЗОБЩО за ЗЕ , основанията за завеждане на иск са съвсем други !!!
има много положителна практика по подобни казуси-но ти очевидно .........
-------------
ако разбереш частица от написаното- имаш проблясъци
ако разбереш половината - имаш шансове
ако разбереш цялата истина (едва ли) - ще станеш АДВОКАТ
- zalbopodatel
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|