Колеги, при образувано производство за ЯФГ тече ли срока за влизане в сила на решението, чиято поправка се иска?
Случая е следния: Съдът ми се произнесе по заявено право срещу поземлена комисия не за целия имот, а за част от него, тъй като не е съобразил изменението на иска по време на процеса за целия имот. Подадох молба за поправка на ЯФГ, понеже реших, че съда е допуснал грешка. Но съда ми постанови отказ, като в решението написа, че пътя за поправка всъщност е допълване на решението. Но срока за подаване на молба за допълване отдавна е изтекъл. При това положение мога ли да подам молба за допълване на решението, с молба за възстановяване на срока за това? Или се приема, че делото е било висящо по време на процеса за ЯФГ / - което не ми се струва че е така/ ?
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЯФГ
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЯФГ
ivan2 написа:Колеги, при образувано производство за ЯФГ тече ли срока за влизане в сила на решението, чиято поправка се иска? ....
Да,тече.Не зная на какво основание,но съм го забелязал от личен опит.Случи ми се вече неколкократно да имам производства по отстраняване на ЯФГ.Решението по делото си влиза в сила по законоустановения ред,независимо от това,че е възможно все още да нямаш постановено решение за поправка на ЯФГ.
Неудобството тука е,че след влизане в сила и на решението за поправка на ЯФГ трябва да представяш и двете едновременно.
- sarbijanac
- Активен потребител
Моля да ме извините, че използвам темата за да поставя и своя въпрос.
Не съм юрист, но доколкото ми е известно поправка на ЯФГ се иска преди да е влязло в сила решението на съда. Или може би греша. Поправете ме ако е така.
Скоро ми се случи нещо, което искам да споделя и да Ви помоля да споделите какво мислите за това .Потърсих в адм. отд. едно дело, по което не съм страна, но решението ме засяга. Решението на ОС вече бе приведено в изпълнение от адм. орган. Отговориха ми , че делото не е при тях , а е изпратено във ВАС т. к . страната / мои роднини са обжалвали адм. акт /била подала молба за поправка на ЯФГ.Повтарям, след като решението е било приведено в изпълнение от адм. орган /ОСЗГ/.Има ново Решение на ОСЗГ в изпълнение на това съд. решение.Така не можах да се запозная с това дело.
Преди няколко дни пак го потърсих или по-точно едно приложено към него дело. Тогава секретарката ми отговори , че делото било върнато от ВАС за разглеждане от ОС и че даже в същия ден се е гледало-час преди аз да го потърся.
Тогава разбрах и в какво се е състояла грешката , което ме изуми . Цитирам секретарката при АО:
Съдът в Решението си не бил определил срок за присъдените разноски!?
Ще съм Ви благодарна , ако коментирате случая.
Не съм юрист, но доколкото ми е известно поправка на ЯФГ се иска преди да е влязло в сила решението на съда. Или може би греша. Поправете ме ако е така.
Скоро ми се случи нещо, което искам да споделя и да Ви помоля да споделите какво мислите за това .Потърсих в адм. отд. едно дело, по което не съм страна, но решението ме засяга. Решението на ОС вече бе приведено в изпълнение от адм. орган. Отговориха ми , че делото не е при тях , а е изпратено във ВАС т. к . страната / мои роднини са обжалвали адм. акт /била подала молба за поправка на ЯФГ.Повтарям, след като решението е било приведено в изпълнение от адм. орган /ОСЗГ/.Има ново Решение на ОСЗГ в изпълнение на това съд. решение.Така не можах да се запозная с това дело.
Преди няколко дни пак го потърсих или по-точно едно приложено към него дело. Тогава секретарката ми отговори , че делото било върнато от ВАС за разглеждане от ОС и че даже в същия ден се е гледало-час преди аз да го потърся.
Тогава разбрах и в какво се е състояла грешката , което ме изуми . Цитирам секретарката при АО:
Съдът в Решението си не бил определил срок за присъдените разноски!?
Ще съм Ви благодарна , ако коментирате случая.
- julia
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|