- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се отърва от колата?
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Как да се отърва от колата?
Здравейте, бихте ли ме посъветвали как да постъпя в моя случай? Разведена съм. Колата, закупена по време на брака ни остана за ползване от съпруга ми. Аз нямам шофьорска книжка, той винаги си е плащал сам всички данъци и такси и искам изцяло да остане негова, за да може да си я продаде без мен. Моля ви за съвет какво трябва да направя?:(
- MariLena
- Нов потребител
kpavlova написа:можете и да се откажете от правото си на собственост с декларация
С декларация ама пред кого преди време поставих таков въпрос отговор не се намери.Ставаше въпрос отново за МПС.
- donna
- Старши потребител
kpavlova написа:можете и да се откажете от правото си на собственост с декларация
Уаааааааа !!!!!!!!!!
Това е разбиващо !!!!!!!!
И какво ще стане ? Собственика заявява, че не иска повече вещта /или ид.ч. от нея/ и кой придобива собствеността му ? И на какво правно основание? Способът оригинерен ли е или деривативен ?
- d_d
- Потребител
nemilostiv написа:Най-простия начин е с пълномощно...
и при това безсрочно да продаде на когото намери за добре и на цена каквато сам договори.
Най-чисто: Продайте на съпруга си вашия дял от 1/2 за 50-100 лева, и може да е почерпте за сделката.
- iwanow
- Потребител
Удачно и най-евтина е да дадете пълномощно което е безсрочно за продажбата на колата, но иначе имате много варианти-може да заведете дело за делба или той иск че колата е изцяло негова и вие да признаете иска и т.н.
Консултирайте се с адвокат
Консултирайте се с адвокат
- pitasht
- Активен потребител
ако се развеждате по взаимно съгласие в споразумението , където се уреждат и имуществените въпроси, ще уредите и въпроса за колата .
А ако вече сте се развели и колата е лично твоя собственост може да издадеш или генерално пълномощно в полза на бившия , но това има и недостатъци , или да му я продадеш или подариш .
А ако вече сте се развели и колата е лично твоя собственост може да издадеш или генерално пълномощно в полза на бившия , но това има и недостатъци , или да му я продадеш или подариш .
- Sarkis_999
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|