начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Оказа се, че съм закупил автомобил със запор.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот adiko » 23 Яну 2008, 15:18

колегата е прав :) за съжаление досега винаги съм от страната на кредитора и това безсилие ме влудяваше :)
Излиза че:
Продавача, който е продал вещ, забранена за продажба, не е виновен.

продавачът е виновен обаче. той трябва да е знаел за запора, защото най-малкото е получил призовка за доброволно изпълнение и както правилно отбеляза kpavlova носи наказателна отговорност. за съжаление това нито ще върне парите на човека, нито ще му донесе кой знае какво удовлетворение.
adiko
Потребител

Мнениеот stroitel » 23 Яну 2008, 20:51

Когато аз си купувам кола не ме интересува кой какви правомощия има .
- Първо си правя проверка в полицията - да не е обявена за издирване.
- После - в съответната фирма - за валидност и не-пренабитост на номера на рама и двигател;
- Пиша в договора истинската цена;
- Давам парите чак когато колата мине канала /прегледа/ в КАТ.
Там - и продавача с мен.
Отделно - обстоен техн.преглед при мой монтьор.
Таксите - всичко аз плащам, но имам гаранции.

Колкото пъти съм ходил в КАТ- София - винаги полицаите са казвали на 1-3 човека пред мен: "Колата между каналите оставяш,а ти си отиваш".
Не си заслужава да спестиш 200-300 лв. за да изгубиш няколко хиляди.

С това не искам да упрекна никой,като опит го споделям.
stroitel
Потребител

Мнениеот emrusav » 24 Яну 2008, 03:38

Благодаря много за всички коментари. Доста юридическа информация събрах тези два дни. Сега остава да анализирам наученото и реша какво да предприема. Тази тема беше много полезна за мен. Надявам се да е полезна и за други. Благодаря ви!
emrusav
Младши потребител

Мнениеот pinkopanter » 24 Яну 2008, 15:05

- Давам парите чак когато колата мине канала /прегледа/ в КАТ.

Stroitel - продавача по какъв начин се съгласява да подпише договора за продажба преди да си му платил парите, с уговорката, че ще му платиш след като колата бъде регистрирана в КАТ и е минала канала?
pinkopanter
Потребител

Re: Оказа се, че съм закупил автомобил със запор.

Мнениеот nikoloff » 03 Апр 2009, 17:07

Искам да попитам ,а ако колегата успее да продаде автомобила на друг (все пак има нотариално заверен договор) НАП или други организации ще търсят ли нещо от него и дали могат да го осъдят да върне колата ?

П.С. Имаше някъде коментар ,че ако продаде колата на части ,пак ще трябва да върне парите в размер на продажната цена на автомобила, а ако я продаде ???
nikoloff
Нов потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба