- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
възбрана
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
възбрана
моля за вашето съдействие,моя възрастна родинна ще заминава за чужбина при децата си за повече от 6 месеца,притеснява се от това да не би по време на нейното отсъствие да се злоупотреби с правото й на собственост върху апартамента й- в центъра на софия е.може ли да предприемем някакви мерки за да не може имота й да се продаде,например тя сама да иска да се наложи възбрана на жилището й,която само тя да може да отмени,благодаря предварително за съдействието ви!
Хубав ден!
Хубав ден!
- slance72
- Младши потребител
Е,това е най-голямата смешка,която чета толкова рано днес!!!
Аз бих ви препоръчала вашата възрастна роднина да си вземе документите,установяващи правото й на собственост и хубавичко да си ги скрие в джоба на полата.Ако е възможно и да ги заключи с катинар,след което да пусне ключа в морето.
Аз бих ви препоръчала вашата възрастна роднина да си вземе документите,установяващи правото й на собственост и хубавичко да си ги скрие в джоба на полата.Ако е възможно и да ги заключи с катинар,след което да пусне ключа в морето.
- punisher
- Потребител
Re: възбрана
slance72 написа:моля за вашето съдействие,моя възрастна родинна ще заминава за чужбина при децата си за повече от 6 месеца,притеснява се от това да не би по време на нейното отсъствие да се злоупотреби с правото й на собственост върху апартамента й- в центъра на софия е.може ли да предприемем някакви мерки за да не може имота й да се продаде,например тя сама да иска да се наложи възбрана на жилището й,която само тя да може да отмени,благодаря предварително за съдействието ви!
Хубав ден!
За възбраната-няма начин. Сори...
за злоупотребата с имота й в нейно отсъствие-ако визирате, че се страхува от имотна измама-това може да се случи (евентуално) дори да си е в апартамента. А ако визирате, че някой може да се настани в апартамента й и да го придобие по давност-ами да пусне наематели или някой роднина вътре. Ако е в София, аз с удоволствие бих се наел да й пазя апартамента за без пари ( и без това си търся нова квартира ), че и ежемесечни справки в Служба по вписванията ще й правя дали някой не й е продал имота Че и ремонти ще направя, ако се налага
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
И аз влизам с оферта. Аз също мога да й го пазя, че и аз си търся нова квартира, съгласен съм да го пазя И възмездно:D . Ще пишем договор, ще го впишем биля и ше проверявам и аз всеки месец в СВ. Пък ако Калахан няма нищо против съжителство, тогава баба ти може да е съвсем спокойна, два юридически питбула ще й гарантират пълно спокойствие от имотни измами
- chadel
- Потребител
И аз. И аз. Но да не забравяме, че в този си вид моята оферта е по-добра от твоята, защото е възмездна:)
Да не забравяме също така, че си правим в момента сметки без кръчмаря (бабата), но слънце 72, имай предвид, че офертата е сериозна.
Да не забравяме също така, че си правим в момента сметки без кръчмаря (бабата), но слънце 72, имай предвид, че офертата е сериозна.
- chadel
- Потребител
Добре де, и аз съм съгласен и възмездно (пробвах се безвъзмездно, но щом има конкуренция, явно ще има и наддаване )
Моята оферта засега е 100 лв. месечно за целия апартамент (ама хич не съм нахален). Кой ще предложи повече
п.п. И моята оферта е сериозна...стига да е в София и да не е по-близо до Пазарджик, отколкото до центъра
Моята оферта засега е 100 лв. месечно за целия апартамент (ама хич не съм нахален). Кой ще предложи повече
п.п. И моята оферта е сериозна...стига да е в София и да не е по-близо до Пазарджик, отколкото до центъра
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
Реституты тоже плочут;)))
Бъзик, бъзик , ама като се върне жената може да завари някой добросъвестен владелец в имота си;)))
Бъзик, бъзик , ама като се върне жената може да завари някой добросъвестен владелец в имота си;)))
- Karakochev
- Потребител
радвам се че имате добро чувство за хумор,особено двата юридически питбула,благодаря за отделеното време,но оставам с болката,че приемате споделеното от хората,които са лаици в сферата,в която вие работите,за начин за развеселяване,не съвсем тактичен обаче.Защото освен това,че възбрана е неприложима в случая с жилищего на моята близка,и то доста присмехулно поднесено,не се коментира нещо разумно като вариант или съвет.Благодаря все пак и приятна вечер.
- slance72
- Младши потребител
Извинявайте, ако съм Ви засегнал. Не съм имал нищо лошо предвид. Не приемайте нещата чак толкова насериозно де. Просто възбраната има съвсем друга функция. Правото не е всемогъщо и не може да се ползва за всевъзможни неща. А и мисля, че все пак получихте някакъв отговор. Тук има достатъчно "люти" съфорумци, които с радост биха Ви "подлютили" доста по-солидно.
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
Хехе, така е колежке, права сте, права сте
Само, че какво ще каже "вашия" (по Ваши изказвания във форума ) относно идеята?
Само, че какво ще каже "вашия" (по Ваши изказвания във форума ) относно идеята?
- chadel
- Потребител
здравейте,влязох във форума да проверя все пак дари някой друг не е предложил нещо по практично,и се радвам че юристите сте с такова страхотно чувство за хумор,искам да кажа че на никого не се сърдя и не приемам лично казаното от Вас- но като ти е на зор и роднината ти не е първа младост......Не допусках че един апартамент в центъра на София ще събуди такъв интерес и ще ви даде повод дори и за забежки,па макар и на думи.Вярвяйте ми,ако можех дях да завърша право,областта в която работя и тя е на ниво,но.....Бабата,както вие ий казвате,удар ще получи ако влезе наемател в дома й- тя е стара аристоркратка и кой ще й сасе гаранция че ще й опази антиките там,сериозно говоря....Аз не се наемам
- slance72
- Младши потребител
Това с искане да се впише "възбрана" съм го виждал още като стажант в държавния нотариат - идваха разни баби и се караха с Чайка Бележкова, че не можело, как така не може ?!
Да си впише бабата една ипотека за 1 000 000 евро например, ако е готова да плати разноските... ипотеката във Ваша полза Пък после ще заверите нотариално и съгласие от Вас за заличаването й с изявление, че заемът е върнат изцяло, и тя ще си го вземе това съгласие в джоба и да пътува по света, колкото си ще Ако някой нещо "врътне" имота - Вие ще си извадите изп. лист е ще поискате да се продаде - поне да му се вземе цената, ако не стане нищо с оборване на имотната измама в съда.
Да си впише бабата една ипотека за 1 000 000 евро например, ако е готова да плати разноските... ипотеката във Ваша полза Пък после ще заверите нотариално и съгласие от Вас за заличаването й с изявление, че заемът е върнат изцяло, и тя ще си го вземе това съгласие в джоба и да пътува по света, колкото си ще Ако някой нещо "врътне" имота - Вие ще си извадите изп. лист е ще поискате да се продаде - поне да му се вземе цената, ако не стане нищо с оборване на имотната измама в съда.
-
gudio - Активен потребител
На практика не може да стане "оригинерно" - никой няма да му завери молбата-декларация за обст. проверка току-така, а ако ипотеката е за заем с падеж след 8 г. например ? Вписването има действие 10 г., вземането няма да се погаси още 5 г. след падежа, ще се поднови вписването... Собственикът може да "изостави имота", но той си остава обременен с "ипотечно право", което няма причини да се погаси само защото някой друг владее имота Нали уж "следва имота" ипотеката, в чиито и ръце да премине той.
-
gudio - Активен потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|