Здравейте, проблема ми е следния:
Работя в общинска организация, но в момента съм в болничен до 315 дни /детето ми е на 7 месеца/, мога ли в това положение да работя в същата администрация но да ми плащат по граждански договор за работата която ми е по длъжносна характеристика? Ако не какви други варианти позволява закона?
- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граждански договор по време на отпуск по майчинство.СПЕШНО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Граждански договор по време на отпуск по майчинство.СПЕШ
"adriana07"
"Работя в общинска организация"
Явно сте държавен служител.
Няма пречка да работите по граждански договор, освен ако няма разпоредба, която изрично да забранява това, в нормативен акт, касещ специално "общинската организация", която ви е работодател.
"Работя в общинска организация"
Явно сте държавен служител.
Няма пречка да работите по граждански договор, освен ако няма разпоредба, която изрично да забранява това, в нормативен акт, касещ специално "общинската организация", която ви е работодател.
- Geradim
- Младши потребител
Дали полагате труд по служебно или трудово правоотношение не е основното. Тъй като вие най-добре знаете какъв е характера на правоотношението със структурата в която работите, не се поддавайте на смелото заключение на Geradim, че сте държавен служител.
Що се отнася до това възможно ли е да уредите нещата с граждански договор, ръководителя на съответната структура ще прецени най-добре-ако е достатъчно разумен ще се консултира с юрист.
Тези, които можем да дадем точен отговор в настоящия форум, едва ли ще го направим-преди всичко, защото няма достатъчно информация.
Така че не се "хабете" по форумите, а се грижете за детето-да ви е живо и здраво, и смело ползвайте обезщетенията , а също и помощите за отглеждане на дете.
Що се отнася до това възможно ли е да уредите нещата с граждански договор, ръководителя на съответната структура ще прецени най-добре-ако е достатъчно разумен ще се консултира с юрист.
Тези, които можем да дадем точен отговор в настоящия форум, едва ли ще го направим-преди всичко, защото няма достатъчно информация.
Така че не се "хабете" по форумите, а се грижете за детето-да ви е живо и здраво, и смело ползвайте обезщетенията , а също и помощите за отглеждане на дете.
- dask
- Потребител
Струва ми се ,че истинския въпрос в случая е: Може ли да работя на граждански договор работата дето я работя на трудов, ама да си запазя майчинството? Защото в противен случай не виждам смисъл.
Или има нещо друго ,дето не го хващам?
Или има нещо друго ,дето не го хващам?
- sunrise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|