начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

въпросчета за таванско помещение

Казуси за недвижими имоти

въпросчета за таванско помещение

Мнениеот nevena_kp » 20 Яну 2008, 16:44

Здравейте!
Рових се къде ли не, но неуспях да намеря отговор на следния въпрос: преди две години закупих жилище и получих нотариален акт, който е сбор от два нотариални акта, всеки от които се отнасяше за различни части от жилището. Сградата, в която е жилището е на четири етажа като има и един тавански етаж, на който има само една тоалетна. Това, което купих, се намира на таванския етаж. В единият нотариален акт пишеше, че жилището се състои от стая, коридор и 1/2 тоалетна. В другият нотариален акт пишеше, че жилището се състои от стая, кухня и 1/2 тоалетна. След покупката получих нотариален акт, в който пише, че притежавам две стаи, кухня, коридор и тоалетна. До тук всичко е чудесно, но един от съседите твърди, че тоалетната не е моя, а е обща за целия тавански етаж (а аз имам нотариален акт за нея!!!). Това много ме притеснява...прав ли е той? Освен това, ако реша да си направя тоалетна вътре в жилището като заградя част от някоя стая, необходими ли са ми някакви разрешителни (няма необходимост от надигане на покрива или други такива)?
Благодаря ви предварително!
nevena_kp
Нов потребител

Мнениеот nevena_kp » 20 Яну 2008, 19:37

По принцип е така, но до сега няма предявени претенции към имота ми, така че не виждам смисъл да ходя при адвокат. Искам само да разбера дали има вероятност това, което твърди (устно) съседа, да се окаже вярно, въпреки че имам нотариален акт! Освен това, ако реша да си направя тоалетна вътре в жилището като заградя част от някоя стая, необходими ли са ми някакви разрешителни (няма необходимост от надигане на покрива или други такива)?
nevena_kp
Нов потребител

Мнениеот barri » 21 Яну 2008, 12:57

кажете са съседа да не ви занимава с глупости. Ако има някакви претенции да ги докаже....но не с празни думи, а с документи...защото правото на собственост по такъв начин се удостоверява.
barri
Потребител

Назад към Имотни казуси