- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Необходима ли е скица на апартамент от старо строителство
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Необходима ли е скица на апартамент от старо строителство
Панел от 80-те , Местоположение София.Банката изисква скица като част от документите необходими за отпускането на кредит . Твърдят че за пред нотариуса е небходима скица , а според продавача не е възможно (!?) да се извади подобен документ за имота.
- drnick
- Нов потребител
Това е абсурд!!!
Или вие четете бланката с изискуеми документи, която ви е дал кредитния инспектор, без да ви индивидуализара необходимите за вашия случай, или кредитния ви инспектор за първи път чува са ипотека на "апартамент", а не парцел, нива или т.н.Много ми е интересно откъде предлага да се сдобие собственика с такава скица
Не се притеснявайте, въобще няма такъв документ, нито има институция която да го издава, ако инспектора ви го иска питайте по-горестоящия нему откъде да го извадите, като не пропускате да кажете по чие препоръчение го искате.
Или вие четете бланката с изискуеми документи, която ви е дал кредитния инспектор, без да ви индивидуализара необходимите за вашия случай, или кредитния ви инспектор за първи път чува са ипотека на "апартамент", а не парцел, нива или т.н.Много ми е интересно откъде предлага да се сдобие собственика с такава скица
Не се притеснявайте, въобще няма такъв документ, нито има институция която да го издава, ако инспектора ви го иска питайте по-горестоящия нему откъде да го извадите, като не пропускате да кажете по чие препоръчение го искате.
- neviadv
- Младши потребител
poli_g, не съм искала да те обиждам на "прованс'!Моят опит също лежи на гр.София и гр.Сливен, където също се изискват схеми на жилища, но тук, в София все още няма такова изискване и добре че е така, защото, ако знаеш в Сливен каква галимация е с тях.Почти 90 процента излизат объркани и хората плащат луди пари за поправка на грешките на администрацията.
В София не се изисква схема drnick
В София не се изисква схема drnick
- neviadv
- Младши потребител
Скица-схема на апратамент се изисква и изготвя само за населените места, където е влязла в сила кадастрална карта по ЗКИР.
- tedi_2
- Потребител
Когато не знаеш нещо по-добре не давай съвети.
Скици,колеги,се изискват като един от необходимите документ при разпоредителна сделка с ниви,зем.земи или ливади.Като трябва да е издадена не-повече от 6м. преди сделката пред нотариуса.
А при недв.имоти-жилища-документът се казва удостоверение за идентичност.
Няма да коментирам какви есперти в банките “кретат” и какви са там юрисконсултите.Впрочем те се тези сред масата юристи,на които не им стиска по поемат риска на свободната практика или на подготовката за магистрати.
Скици,колеги,се изискват като един от необходимите документ при разпоредителна сделка с ниви,зем.земи или ливади.Като трябва да е издадена не-повече от 6м. преди сделката пред нотариуса.
А при недв.имоти-жилища-документът се казва удостоверение за идентичност.
Няма да коментирам какви есперти в банките “кретат” и какви са там юрисконсултите.Впрочем те се тези сред масата юристи,на които не им стиска по поемат риска на свободната практика или на подготовката за магистрати.
- punisher
- Потребител
Вярно е това което е написала tedi_2 . това, че не навсякъде има кадастрални карти не значи че за апартаменти се издават само удостоверения за местонахождение. Където има кадастър се издават скици за апартаментите.
- tiarra
- Потребител
Е,poli_g,това ли са ти знанията-Да пействаш с имотикони това,което другите отговарят.Не е професионално и колегиално.Не съм претендирала за изчепателност на приложното поле на въпросните документи,защото за краткото ми време на пазара на труда съм имала честта да се занимая/а не да гадая/ недж.имоти и да попрочета кога какво е нужно.Защото не знам дали се сещаш,че ако не съм права,няма как и да е мине нотариално сделката,още повече да се впише в имотния регистър.
- punisher
- Потребител
Извинена сте.Не е възможно всеки да знае всичко.
Молбата Ви ще бъде удовлетворена!!!Приятна вечер и успех.
Молбата Ви ще бъде удовлетворена!!!Приятна вечер и успех.
- punisher
- Потребител
Скица се изисква във всички случаи, когато към апартамента има и идеални части от земята - без значение дали е старо или ново строителство. Ако в района има кадастрална карта се изисква вместо скица - схема от АГКК. Ако към апартамента има само право на строеж, то се изисква удостоверение за местонахождение.
- karelia79
- Потребител
Не съм казала,че Поли не е добър юрист.Не ми изопочавайте думите.
Г-це/Г-жо donna вземайте отношение,когато някой се занимава с Вас.
Хайде да не говорим за чест и по-точно какво ми прави на мен чест!!!
Когато двама души спорят,третият винаги е ……..,особено когато е…………….. застъпник!!!
Г-це/Г-жо donna вземайте отношение,когато някой се занимава с Вас.
Хайде да не говорим за чест и по-точно какво ми прави на мен чест!!!
Когато двама души спорят,третият винаги е ……..,особено когато е…………….. застъпник!!!
- punisher
- Потребител
punisher написа: Няма да коментирам какви есперти в банките “кретат” и какви са там юрисконсултите.Впрочем те се тези сред масата юристи,на които не им стиска по поемат риска на свободната практика или на подготовката за магистрати.
Тъй като аз съм един от "масата юристи", които визирате във Вашето компетентно мнение ще си позволя да се намеся в "дискусията".
Първо желая да отбележа, че подобни изсказвания за цяла група хора (още повече в случая колеги) много ясно говорят за техния автор и всеки сам може да си направи извод, що за човек може да ги дава.
На следващо място, се учудвам как може толкова бързо да давате мнение по въпрос, за който не са дадени подробности, не ни е изяснена цялата фактическа обстановка.
Колегата punisher изключително компетентно отсича, че при "недв.имоти-жилища-документът се казва удостоверение за идентичност". Може би в Пловдив при всяка сделка се представя посоченото удостоверене, но в останалата част от държавата той е необходим само при разминаване на адресите в различните документи, които се представят по време на сделката(ако разрира се се има впредвид удостоверение за идентичност на адрес ).
Впрочем, пренебрежителното отношение към другите и високото самомнение, което демонстрирате punisher, никак, ама никак не говори добре за Вас - нито като човек, нито като професионалист.
Извинявам се на всички други за постта си, с който спамя по темата.
- maker
- Нов потребител
А вие защо просто не си дадохте своето виждане по питането,а трябва да анализирате и критикувате другите????Не говори за вас добре нито като човек,нито като профисеоналист.
Хайде да не се засягаме по градове и гилдии,че България не е чак толкова голяма и не се знае живота какво би ни поднесъл!!!
Хайде да не се засягаме по градове и гилдии,че България не е чак толкова голяма и не се знае живота какво би ни поднесъл!!!
- punisher
- Потребител
Схемите на апартаментите по ЗКИР почти не могат да бъдат сгрешени. Представляват по смисъла на закона и на правилника към него една "картинка", към която няма изисквания за мащаб, спазване на съотношения, а само за определяне местоположението на обекта спрямо останалите на етажа в сградата. Проблемите в гр. Сливен (касаещи конкретно схемите на апартаментите) бяха провокирани свръхвзискателносттта на някои от нотариусите, които убеждаваха колегите-адвокати и доверителите им, че схемата трябва да е умалено копие на скицата. По повод на това, освен по медиите, по административен ред, имаше и прокурорска проверка по повод жална жалба хората от кадастъра - какви длъжностни престъпления вършели..
- sunshine_75
- Потребител
В банката сте попаднали на някои свръх разбиращ служител, това което ви трябва за продажбата на апартамент е не скица ( говоря в конкретния случаи), а удостоверение за местонахождение, което ще си извадите от районото кметство, за повече справки в банката или при нотариуса при които ще мине сделката
- stefanbg
- Нов потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|