начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Срочен трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срочен трудов договор

Мнениеот denis23 » 16 Яну 2008, 02:22

Имаме служител, назначен на срочен трудов договор за три месеца. Двадесет дни преди изтичане на договора той спря да идва на работа. Междувременно договорът изтече и беше прекратен по чл.325 т.3 (поради изтичане на срока). Вчера ни бяха предоставени три болнични листа за целия период, през който е отсъствал. Трябва ли да се обработват тези болнични листове и как, след като ведомостите са вече изготвени и уведомленията са подадени? Трябва ли да го възстановяваме на работа? Предварително благодаря на тези, които ще ми отговорят
denis23
Нов потребител

Мнениеот punisher » 16 Яну 2008, 10:01

Чисто юридически въпросчето ви е супер от гледна точка на питане за добър 4 за семестриален изпит.Но от друга страна трудовото право не е чак толкоз лесно,колкото се опитват да го разбират счетоводители,работодатели,ескперти и т.н.Но те само се опитват.
Не знам дали ми разбрахте мисълта….Това е юридическа работа::)))),а не обща тема за кафе в почивката на фирмичката ви.Така че бързо при адвокат или обябяване на интервю за юрисконсулт/втори абзац/.
Но понеже тази сутрин съм в много добро настроение ще ви дам една насока-субективизма,може и умишлен, през тези 20-дни на работника дали има някакво значение за срочен трудов договор,който се прекратява ex lege след изтичането на срока по смисъла на чл.325,т.3 от КТ????
Но ако не ви стана ясно-възползвайте си от съвета ми от втория абзац.
:) :) :)
punisher
Потребител

Мнениеот denis23 » 17 Яну 2008, 00:20

Благодаря, че сте си направили труда да ми отговорите. "Фирмичката" ни наистина е дребна и досега не се беше сблъсквала с такива проблеми. Консултирахме се с истински юрист (за разлика от претендиращите за такива в този форум), който ни посъветва компетентно и се зае с проблема. За съжаление ние сме лекари и не сме толкова детайлно запознати с трудовото законодателство, но това не ни е спирало да помагаме с безплатни съвети (разбира се в нашата си област) в други специализирани форуми. Моля да ни извините за нашата некомпетентност.
P.S. Все пак "добър 4" на семестриален изпит не е никак лошо :) за начинаещ.
denis23
Нов потребител

Мнениеот punisher » 17 Яну 2008, 10:57

Уважаеми Г-жо/Г-не,точно вашата гилдия ли дава безплатни съвети???Айде,моля ви се!Едва ли повечето от моите колеги биха се правили на лекари,вместо да си платят за услугата.
Още по-лошо говори за Вас и това затвърждава теория,че само гледате да влачите.Вместо да сте искрено благодарни,че ви насочих към това да си потърсите юрист.
Но ако бяхте прочели отговора ми по-внимателно,можехте и сам/сама да си отговорите,без да търсите “истински юрист”.Но това ме кара да си мисля,че малко са тези от лекарите,които са всестранно развити.
PS:Ако бях изкарвала добър 4 на семестр. си изпити,да не говорим за държавните,нямаше сега да имам честта да бъда конкурентоспособна на пазара и да бъда и аз истински юрист,но за моите си клиенти.Защото аз не живея от пари,давани ми под масата за спасението на нечии живот!!!
punisher
Потребител

Мнениеот denis23 » 18 Яну 2008, 00:21

Извинявам се, че Ви загубих времето с глупавото си въпросче.

P.S. А да изкараш добър 4, без никаква подготовка (имам предвид юридическа), наистина не е лош резултат.
denis23
Нов потребител

Назад към Трудово право