начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

проблем с покрив,който тече

Казуси за недвижими имоти

проблем с покрив,който тече

Мнениеот lubopitna » 09 Яну 2008, 15:09

Здравейте,
може ли някой да ми каже как се прави основен ремонт на стар 50г.покрив,ако етажната собственост е от два етажа и съответно само двама собственика,от които единият категорично отказва да даде пари за ремонт.ПУРНЕС-а някак си тук е неприложим.Благодаря!!!!
lubopitna
Младши потребител

Мнениеот lubopitna » 09 Яну 2008, 17:51

oбщо казано е така,но ме отчаяха като ми казаха,че после мога да си търся парите с години и няма гаранция,че ще си ги получа
lubopitna
Младши потребител

Мнениеот iwanow » 11 Яну 2008, 14:00

lubopitna написа:oбщо казано е така,но ме отчаяха като ми казаха,че после мога да си търся парите с години и няма гаранция,че ще си ги получа

Надеждата крепи човека. Но в сучая 6-ца от тотото е по вероятното събитие.
iwanow
Потребител

Мнениеот liolio » 12 Яну 2008, 14:13

в момента водя точно такова едно дело.
двама съсобственици, моят доверител е направил ремонта (познайте дали не живее на втория етаж от сградата), а сега ответникът, който му е и роднина на вскичкото отгоре даде повече пари за адвокат и за вещи лица, отколкото е исковата сума.
аз нещата ги виждам така- щом са двама етажните собственици, то правилата за етажната собственост за иззвършване на ремонти не важат- прилагат се правилата за съсобственост.
тоест или си води иск по чл. 32, ал. 2 ЗС , за да се добие решение от съда, че ремонта е необходим и след това се прави същия. или се прави ремонтът и после се тръгва с иск по реда на чл. 30, ал. 3 ЗС.
liolio
Младши потребител

Мнениеот lubopitna » 15 Яну 2008, 19:53

Liolio,мисля че варианта по чл.32 ал.2 от ЗС е решение,но в този случай
колко дела се водят?Мисля,че поне 2.,защото след след като съдът реши,че ремонта е необходим и се извърши този ремонт от единия,то тряб
ва още едно дело след това за да си иска парите от другия.Или греша?
И още един въпрос-удачно ли е да се направи запор на собственост,за обезпечаване на бъдещ иск,в случая?
lubopitna
Младши потребител

Назад към Имотни казуси