начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Възстановяване на земя ... възможно ли е?

Казуси за недвижими имоти

Възстановяване на земя ... възможно ли е?

Мнениеот hchonov » 06 Яну 2008, 19:45

Здравейте,
Нов съм в този форум и първото което искам да направя е да ви поздравя за форума :). А второто да ви помоля да ми помогнете по един въпрос. И така значи разбрах че прадядо и прабаба са имали доста декари(числото е доста сериозно и не ми се иска да го споменавам). Намерих документа в който е упоменато къде се намира всеки парцел с какво граничи и колко декара е. Има ли някаква възможност тази земя да ми бъде възвърната(призната) като наследство на мен и на братовчедите ми? По-принцип тя първо трябва да се раздели на четири, колкото и са наследниците на прадядо и прабаба. А също така тези земи, не съм сигурен колко точно, но сигурно не са пипани от поне 50 години ако не и повече и не се съмнявам да се окажат някакви гори. Питам защото живея доста далеч от мястото и няма как вмомента да отида до общината там или пък да наема адвокат.
Мерси предварително на всички.
hchonov
Нов потребител

Re: Възстановяване на земя ... възможно ли е?

Мнениеот donna » 06 Яну 2008, 21:08

Срока за възстановяване по съдебен ред изтече. Обаче може някой от наследниците да е подал заявление преди години за възстановяване по административен ред или да ги е възстановил по съдебен /подаденото заявление или иск ползва вс. наследници/...и вие да не знаете за това . Вземете си едно удостоверение за наследници и идете да проверите в ОЗСГ по местонахождение на имотите и дано да имате късмет.
donna
Старши потребител

Мнениеот hchonov » 07 Яну 2008, 12:52

Ахамс еми кво да се прави ... кофти :). А само за информация може ли да ми кажете кога е изтекъл този срок?
hchonov
Нов потребител

Мнениеот lateva » 07 Яну 2008, 13:31

Преклузивният срок е уреден в §22 от ПЗР на ЗИД на ЗСПЗЗ, ДВ бр.13 от 2007г.
lateva
Младши потребител

Мнениеот lawyer.bg » 07 Яну 2008, 15:13

12.05.2007 г. 8)
lawyer.bg
Младши потребител

Мнениеот hchonov » 07 Яну 2008, 19:37

И значи няма никаква надежда, никакъв шанс по какъвто и да било път, дори с адвокат да успея да си ги върна? :cry:
hchonov
Нов потребител

Мнениеот donna » 07 Яну 2008, 20:00

hchonov написа:И значи няма никаква надежда, никакъв шанс по какъвто и да било път, дори с адвокат да успея да си ги върна? :cry:

НЕ НЯМА НИКАКВА НАДЕЖДА.

ОСВЕН КАКТО ВИ НАПИСАХ ПО ГОРЕ НЯКОЙ ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ ВЕЧЕ ДА ГИ Е ВЪЗСТАНОВИЛ /ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ИЛИ СЪДЕБЕН РЕД /,НО ЗА ТОВА ПРОВЕРЕТЕ В ОСЗГ.
donna
Старши потребител

Мнениеот iankov » 08 Яну 2008, 23:28

Бихте ли уточнили какъв е документа за собственост и от коя година е!
iankov
Младши потребител

Назад към Имотни казуси