- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Натиск в/у материално отговорно лице
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Натиск в/у материално отговорно лице
Какво да направи техническо лице, който калкулира труд и вложвни материали и е заплашван от шефа на фирмата, че ако не ги завишава (в ущърб на фирмата-майка, а те са чужденци), ще пострада?
- pesho22
- Младши потребител
- REVOLUTION
- Активен потребител
Какви доказателства/това се казва на 4 очи / ,къде го пращатате вие тоя човек .От него се иска да завиши разходите -да не го прави ,защото то така или инъче някой ден ще се разбере. Ако го направи и се позове в жалбата си до прокуратурата на съответното записване на по-високия разход ,сам си е вкарал автогол ,шефът му ще каже ,че оня иска да го натопи и затова пише неверни неща ,преписката ще се прекрати.Резултата ще е уволнение и току виж подвел човека под еди друг член от НК.
Това което може да се направи:
1.Вариянт първи пишете действителното ,но тогава ще си пилите нервите до момента в който оня намери начин да ви изгони.
2. Вариянт напишете едно писмо на собствениците ,дано ви повярват .
3.Вариянт напуснете.
Имайте предвид ,че ако пишете завишени стойности при една инвентаризация това може да се открие и тогава отговорност за липсите ще носите вие ,а не прекия ви началник.
Това което може да се направи:
1.Вариянт първи пишете действителното ,но тогава ще си пилите нервите до момента в който оня намери начин да ви изгони.
2. Вариянт напишете едно писмо на собствениците ,дано ви повярват .
3.Вариянт напуснете.
Имайте предвид ,че ако пишете завишени стойности при една инвентаризация това може да се открие и тогава отговорност за липсите ще носите вие ,а не прекия ви началник.
- donna
- Старши потребител
Благодаря на всички.
Donna е права, но ако се оплача на собствениците надали ще ми обърнат внимание - въпросният шеф (българин) е истинско куче, гони им производството, дали са му смразяващо голяма месечна заплата, сигурен съм че никой от този форум не взема такава, ако ви кажа колко е, ще ви се отще да работите за някакви си 1-2 хил. лева, а за 10-15 пъти повече. Та никой няма да ми обърне внимание.
И какво - трябва да напускам, жалко, а съм тесен специалист и си тежа на мястото (мисля).
Donna е права, но ако се оплача на собствениците надали ще ми обърнат внимание - въпросният шеф (българин) е истинско куче, гони им производството, дали са му смразяващо голяма месечна заплата, сигурен съм че никой от този форум не взема такава, ако ви кажа колко е, ще ви се отще да работите за някакви си 1-2 хил. лева, а за 10-15 пъти повече. Та никой няма да ми обърне внимание.
И какво - трябва да напускам, жалко, а съм тесен специалист и си тежа на мястото (мисля).
- pesho22
- Младши потребител
Пишете, че сте техническо лице. Според мен тази калкулация си е работа на счетоводителя, а той пък е длъжен да води счетоводството си въз основа на първични счетоводни документи и нормативни актове. Обяснете това на шефа си, без да се карате с него.
- rts
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|