- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Шум в апартартамент от работещи климатици
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Шум в апартартамент от работещи климатици
Колеги, имам проблем. От близо месец моя съсет, живеещ под мен на първия етаж постави два броя климатици. Проблемът е в това, че са доста мощни и излъчват страшен шум, а вечер не може да се спи. Подадох жалба до общината и РИОКОЗ, които идваха, замериха, и според тях всичко е в норми/около допустимите децибели/. Въпреки това слабия, монотонен шум продължава всяка вечер и не може да спим спокойно. Моля ви, дайте ми идея какво да правя??? Това е търговски обект в жилищен блок.
Последна промяна rraikov на 14 Авг 2007, 10:42, променена общо 2 пъти
- rraikov
- Нов потребител
Кажете ми само колко децибела са измерили Регионалната инсепкция за опазаване и кокнтрол на общественото здраве(РИОКОЗ) и ще Ви отговоря
дали е в границите,или не.Трябва да ми кажете същото през коя част на деня е извършена проверката,защото си има различни изисквания за шума през деня,вечерта и нощта.Ако онези са мерили през деня,нищо чудно шумът да е в границите.
дали е в границите,или не.Трябва да ми кажете същото през коя част на деня е извършена проверката,защото си има различни изисквания за шума през деня,вечерта и нощта.Ако онези са мерили през деня,нищо чудно шумът да е в границите.
- Гост
В границите е,колега.Нещо не мога да Ви изпратя лично съобщемие.
Та,въобще,за всички видове помещения минимумът е 30 децибела,а в случая е измерено 28.
Има и друго.Вашият случай е свързан с всички части на денонощието.
Тук ще важи L 24-денонощно ниво на шума в децибели [dB(А)]. Определя се от стойностите на Lден, Lвечер и Lнощ,по формулата-А - претегленото осреднено еквивалентно ниво на шума за дълъг период от време (LAекв,LT) в децибели [dB(А)]
където:
N е броят на измерванията за разглеждания интервал от време;
(LAекв,T)i - еквивалентното продължително А - претеглено ниво на шума в i-тия интервал на измерване;
T - периодът на измерване.
Трябва с Вас да изчислим формулата и да видим да ли ще "мачкаме" РИОКОЗ.
Да Ви кажа,че съм студент по право сега ставам във втори курс,но това да не Ви притеснява,ще махнат климатиците. Ще Ви изпратя,след малко нормативния акт,чрез бележка и ще мислим,защото,например,ако Ви изкараме болен децибелите се намаляват.
Та,въобще,за всички видове помещения минимумът е 30 децибела,а в случая е измерено 28.
Има и друго.Вашият случай е свързан с всички части на денонощието.
Тук ще важи L 24-денонощно ниво на шума в децибели [dB(А)]. Определя се от стойностите на Lден, Lвечер и Lнощ,по формулата-А - претегленото осреднено еквивалентно ниво на шума за дълъг период от време (LAекв,LT) в децибели [dB(А)]
където:
N е броят на измерванията за разглеждания интервал от време;
(LAекв,T)i - еквивалентното продължително А - претеглено ниво на шума в i-тия интервал на измерване;
T - периодът на измерване.
Трябва с Вас да изчислим формулата и да видим да ли ще "мачкаме" РИОКОЗ.
Да Ви кажа,че съм студент по право сега ставам във втори курс,но това да не Ви притеснява,ще махнат климатиците. Ще Ви изпратя,след малко нормативния акт,чрез бележка и ще мислим,защото,например,ако Ви изкараме болен децибелите се намаляват.
- Гост
Този случай най-лесно ще се реши ако си подмените дограмата с алуминиева.Хем няма да е шумно хем ще е топло през зимата.
А и последно-може и вие да си сложите климатик.
А и последно-може и вие да си сложите климатик.
- georgi07
- Потребител
шум от климатик
И аз имам същия проблем.Намерихте ли решение?
- divast
- Нов потребител
advokat_nikolov, а как ще осъществите процесуално представителство от пейките в университета? или смятате да вземете пари за услуга, за чието извършване все още не притежавате необходимия ценз?
- borislavdd
- Младши потребител
Кой как може
borislavdd написа:advokat_nikolov, а как ще осъществите процесуално представителство от пейките в университета? или смятате да вземете пари за услуга, за чието извършване все още не притежавате необходимия ценз?
Мисля, че това си е негов проблем!
Ако иска може и в космоса да лети
Баща му е адвокат
- kinshasa
- Потребител
До къде се стигна с умуването
Преди 1 месец поставих ПВЦ дограма за да ми е по тихо.
Вчера Саседа отогоре си постви климатик на терасата мидеа18 шума е неверочтен постоянен и спадаш се и усилваш.
Сутринта се събудих с ужасно главоболие.
Спиме в тази стая другата е серерна а тука доста духа няма начин да я сменя.
Когато при нас всичко е спряно тоест ТВ то.
Имам чувството че имам хладилник от старите в стаята точно някой мраз
до леглото ми.
Някой да има идея как да подходя все още не сме разговаряли със съседа
Преди 1 месец поставих ПВЦ дограма за да ми е по тихо.
Вчера Саседа отогоре си постви климатик на терасата мидеа18 шума е неверочтен постоянен и спадаш се и усилваш.
Сутринта се събудих с ужасно главоболие.
Спиме в тази стая другата е серерна а тука доста духа няма начин да я сменя.
Когато при нас всичко е спряно тоест ТВ то.
Имам чувството че имам хладилник от старите в стаята точно някой мраз
до леглото ми.
Някой да има идея как да подходя все още не сме разговаряли със съседа
- artos
- Нов потребител
Пишете, до колкото разбрах, че обектът с климатиците е търговски. От кога е с такова предназначение? Имам предвид може ли да се мисли в насока вид на обекта- до колко е законно самото му съществуване в жилищния блок и най- вече дали са спазени съответните процедури?
Имайте предвид и че "тракането" е предимно в големите минусови температури. Нашият климатик, напр., не е тракал до момента, до който термометърът показа - 15 градуса.
Имайте предвид и че "тракането" е предимно в големите минусови температури. Нашият климатик, напр., не е тракал до момента, до който термометърът показа - 15 градуса.
- Julyan
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|