Преди 2г.закупих къща и в последствие я дадох на предприемач срещу обезщетение.Прехвърлих му 5кв.м от земята за да си подготви документите по строежа и после така и не прехвърлихме останалите части от земята.В един момент се озовах с 95% от земята, на която плащам данъци, а доколкото разбирам това не ми дава почти никакви предимства пред останалите ми съседи, на които предприемача разпредели тези 5кв.м от земята.Не съм направила това с умисъл, а от незнание.Моля ви чистосърдечно- какво бихте ме посъветвали като юристи- да си задържа ли земята или да предложа на съседите ми да си я поделим пропорционално.Благодаря предварително на отзовалите се и ви желая весели празници.
P.S- Моля, ако някой ми отговори, да даде все пак своите аргументи в защита на мнението си.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
земя
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Да има- реално кооперацията няма 100% застрояване върху земята- остана и доста голям вътрешен двор, върху който няма посторено нищо- просто си е циментиран.
- slavena1
- Нов потребител
Благодаря на отзовалите се!!! Но доколкото съм запозната, това че притежавам 95% от земята, не ми дава кой знае какви права.Например мога ли да кажа- ей този заден двор е моя защото съм собственик на 95% от земята или пък да реша да си го ползвам изключително аз.Тъпо е- от една страна аз плащам данъците, от друга ако реша нещо да правя трябва да искам съгласието на останалите 5%.И ако те кажат- не- какво правя.Просто не мога да отсея преимуществата на ситуацията.Не бих искала и да господствам, но мисля че плащането на данъците години наред все пак би трябвало да има някакво значение.Хайде- весели празници!
- slavena1
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|