- Дата и час: 28 Ное 2024, 05:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ
|
|
Божееееееееееееее,
Всеки спечелил тоя конкурс на плаца и да си остриже главата нула номер......
Аааааааааааааааа маха с маха, с вас ша съ разправам, тъпаци такива......................
Вий сте войници, бре, ни съ прайти на магистрати..
Всеки спечелил тоя конкурс на плаца и да си остриже главата нула номер......
Аааааааааааааааа маха с маха, с вас ша съ разправам, тъпаци такива......................
Вий сте войници, бре, ни съ прайти на магистрати..
- genius75
- Потребител
На едно друго място, а именно http://lex.bg/forum/viewtopic.php?p=191 ... ht=#191281
Аз естествено, като отличник по бойната и политическа подготовка, веднага изпълних заповедта и разгледах профила на Командира-Агент и.... Вижте го и вие: само "общи приказки от стари вестници" Нито едно юридическо мнение...
agents_group написа: КОЛЕГА Дявол, а вие защо си мислите, че съм съдия - изпълнител или съдия по вписванията... Явно не четете редовно, не си водите записки, когато ние говорим... Вижте опцията "всички мнения на този потребител", прочетете и после ще говорим... кой какъв е и защо такъв е, както се казваше в една детска книжка
Аз естествено, като отличник по бойната и политическа подготовка, веднага изпълних заповедта и разгледах профила на Командира-Агент и.... Вижте го и вие: само "общи приказки от стари вестници" Нито едно юридическо мнение...
-
gudio - Активен потребител
gudio написа: Аз естествено, като отличник по бойната и политическа подготовка, веднага изпълних заповедта и разгледах профила на Командира-Агент и....
Това вече е стъпка в правилна посока, момче, стъпка в много правилна посока... Чети ме, изучавай ме, пък в края на краищата можеш нещо и да разбереш...
Колкото до това, че не изказвам юридически мнения тука - има си време и място, където да го правя. Обикновено това е съдебната зала и белия лист, на който материализирам решенията си. А това тука е за забавление... Освен това, както сигурно не знаеш, а откъде ли и да го знаеш, след като НЕ СИ съдия, според ЗСВ съдиите нямат право да дават консултации. Аз тълкувам дадените тук мнения именно като такива, и затова не го правя. Давал съм на лични, но само след предварителна уговорка и то на определени хора...
Хайде весели празници, че скоро може и да не се чуем
- agents_group
- Младши потребител
Препоръчителни дози за лечение на мания са:
Литий 600-1200 мг/дн (до плазмено ниво 0.8-1.0 mE/l)
Валпроати до 3 г/дн (максимално 40 мг/кг на ден)
CBZ до 1600 мг/дн (до плазмено ниво 4-12 мкг/мл)
LTG 200-400 мг/дн
Clozapine 450-600 мг/дн, максимално 900 мг/дн
Olanzapine 15-20 мг/дн
Quetiapine 600-1200 мг/дн, максимално 1500 мг/дн
Risperidone 4-8 мг/дн, максимално 10 мг/дн
Zuclopenthixol acuphase 50-150 мг/дн на 48 часа
Zuclopenthixol 40-60 мг/дн
Haloperidol 9 мг/дн, максимално до 12 мг/дн
Chlorpromazine 150-300 мг/дн
Валпроати до 3 г/дн (максимално 40 мг/кг на ден)
CBZ до 1600 мг/дн (до плазмено ниво 4-12 мкг/мл)
LTG 200-400 мг/дн
Clozapine 450-600 мг/дн, максимално 900 мг/дн
Olanzapine 15-20 мг/дн
Quetiapine 600-1200 мг/дн, максимално 1500 мг/дн
Risperidone 4-8 мг/дн, максимално 10 мг/дн
Zuclopenthixol acuphase 50-150 мг/дн на 48 часа
Zuclopenthixol 40-60 мг/дн
Haloperidol 9 мг/дн, максимално до 12 мг/дн
Chlorpromazine 150-300 мг/дн
- Clavdivs.
- Потребител
Плащам 1000 (хиляда) лева награда на всеки, който ми покаже мнение от гореспоменатите, изходящо от Командира, с достоверна дата на постване на "лични съобщения" отпреди 19.12.2007 г. и съдържащо поне грам пра(з)вна мисъл. Настоящето да се тълкува съгласно чл.368 и сл. от ЗЗД !
-
Еееее, от два - три дни не бях влизал, но какво намирам - една до крайност изродила се дискусия, лични нападки, агенти разни тука, гудиовци и прочее явно поразвеселени повече отколкото е необходимо участници във форума вследствие новогодишните банкети...
А иначе сериозно по въпроса...
Аз съм бил съдебен изпълнител от 2005 г. до 12.10.2007 г., но не съм претендирал никога, че в това ми качество съм едва ли не равен на един съдия, просто защото дори според буквата и духа на закона съдебният изпълнител не е съдия. Защото съдебният изпълнител дори в ЗУС на Царство България е би наричан "сждебенъ приставъ"... Съдебният изпълнител не правораздава, не отсъжда, че да бъде съдия. Същевременно не одобрявам неглижираното отношение, което както каза колегата, който съм цитирал, имат някои магистрати към съдебното изпълнение. Аз имам честта и удоволствието да работя с хора и в съд, където труда на ДСИ се уважава много, но от колеги знам, че не навсякъде е така. На един семинар например колегите точно от това най - вече се оплакваха - от отношението и май само аз като някаква бяла лястовица бях единствен, дето не се оплаквах. Съдебният изпълнител може и да не е съдия, но без него и неговите усилия процеса губи своя смисъл, тъй като, ноторно известен факт е, че българина е калпав човек и обикновено обича да не си плаща бериите. Средностатистическия българин е изключително нискокултурен субект, който по - скоро ще си купи последния модел "Нокия", или ще пука вечер до замая водки и бири, отколкото да отиде да си плати вноската по заема... например... И тогава се намесва - кой ? ДСИ или ЧСИ, според зависи... все съдебен изпълнител, за мен няма особена разлика. Така че труда на тези хора трябва да се уважава и да му се отдава истинското му значение.
А иначе сериозно по въпроса...
bubamara2 написа:Много "истински" магистрати са на същото мнение.... Съдебният изпълнител не е съдия и това му се натрапва непрекъснато, дори и когато не е необходимо...
Аз съм бил съдебен изпълнител от 2005 г. до 12.10.2007 г., но не съм претендирал никога, че в това ми качество съм едва ли не равен на един съдия, просто защото дори според буквата и духа на закона съдебният изпълнител не е съдия. Защото съдебният изпълнител дори в ЗУС на Царство България е би наричан "сждебенъ приставъ"... Съдебният изпълнител не правораздава, не отсъжда, че да бъде съдия. Същевременно не одобрявам неглижираното отношение, което както каза колегата, който съм цитирал, имат някои магистрати към съдебното изпълнение. Аз имам честта и удоволствието да работя с хора и в съд, където труда на ДСИ се уважава много, но от колеги знам, че не навсякъде е така. На един семинар например колегите точно от това най - вече се оплакваха - от отношението и май само аз като някаква бяла лястовица бях единствен, дето не се оплаквах. Съдебният изпълнител може и да не е съдия, но без него и неговите усилия процеса губи своя смисъл, тъй като, ноторно известен факт е, че българина е калпав човек и обикновено обича да не си плаща бериите. Средностатистическия българин е изключително нискокултурен субект, който по - скоро ще си купи последния модел "Нокия", или ще пука вечер до замая водки и бири, отколкото да отиде да си плати вноската по заема... например... И тогава се намесва - кой ? ДСИ или ЧСИ, според зависи... все съдебен изпълнител, за мен няма особена разлика. Така че труда на тези хора трябва да се уважава и да му се отдава истинското му значение.
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
- RichterZR
- Младши потребител
Clavdivs. написа:Препоръчителни дози за лечение на мания са:
Clavdivs, не знам от къде си ги изнамерил тези невролептици, но мога да ти кажа, че литият е доста вреден и причинява неприятни странични ефекти, вкл. и върху потентността
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
...ноторно известен факт е, че българина е калпав човек...
Не ми беше известен такъв факт. Явно мой пропуск.
А ти калпав човек ли си, или не си българин?
Аз щото съм българка и не бях забелязвала аз или хората около мен - също българи - да са калпави, ама щом казваш - калпави сме.
Аман вече!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Немският "Рихтер" (той нали немец, не е от Булгаристан, нищо че е "ZR" ) всъщност е прав... отчасти. Прав е и онзи фатмак (или полковник ) Агентът. Защо ?
1) Съдебният изпълнител никога не е бил и няма да бъде и няма в световната правна уредба или практика такова положение - съдебният изпълнител НЕ Е (..."и никога ня-а-а-ама да бъ-ъ-ъ-ъде" ) магистрат, още по-малко съдия.
2) Наистина е бил "съдебен пристав" (т.е. "приставен" до вратата, "придворен" - русизъм, абе да си кажем направо "прислужник" , или по-модерно казано - "асистент") на съдебната власт, или както се казва - ИЗПЪЛНИТЕЛ на решенията на съдебните органи. С една редакция на закона (и на разказа на Елин Пелин ) става "съдия-изп..." за по-голям авторитет пред "Андрешковците"
3) Навремето бях пуснал тема "Съдебният изпълнител в световната литература" (не си спомняма дали не я изтрих) ИЗВОДЪТ - авторитетът и обществената оценка на СИ = авторитета и общ. оценка на КОНТРОЛЬОРА В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ Но ... казах го - за ДСИ има мисия и утеха (че са ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ, а това наистина е така), а за ЧСИ - ясно... никой не е станал такъв заради друго, освен заради парите. А и 1000 лв. / мес. не са чак толкова малко (за ДСИ). Така, че не ми се правете на интересни - Д/Ч/СИ не е магистрат и никога не си е правил илюзии (Каранедев, къди си ), че е, също както и съдиите по вписванията не са съдии, нали ?
1) Съдебният изпълнител никога не е бил и няма да бъде и няма в световната правна уредба или практика такова положение - съдебният изпълнител НЕ Е (..."и никога ня-а-а-ама да бъ-ъ-ъ-ъде" ) магистрат, още по-малко съдия.
2) Наистина е бил "съдебен пристав" (т.е. "приставен" до вратата, "придворен" - русизъм, абе да си кажем направо "прислужник" , или по-модерно казано - "асистент") на съдебната власт, или както се казва - ИЗПЪЛНИТЕЛ на решенията на съдебните органи. С една редакция на закона (и на разказа на Елин Пелин ) става "съдия-изп..." за по-голям авторитет пред "Андрешковците"
3) Навремето бях пуснал тема "Съдебният изпълнител в световната литература" (не си спомняма дали не я изтрих) ИЗВОДЪТ - авторитетът и обществената оценка на СИ = авторитета и общ. оценка на КОНТРОЛЬОРА В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ Но ... казах го - за ДСИ има мисия и утеха (че са ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ, а това наистина е така), а за ЧСИ - ясно... никой не е станал такъв заради друго, освен заради парите. А и 1000 лв. / мес. не са чак толкова малко (за ДСИ). Така, че не ми се правете на интересни - Д/Ч/СИ не е магистрат и никога не си е правил илюзии (Каранедев, къди си ), че е, също както и съдиите по вписванията не са съдии, нали ?
-
Кой колко получава
ДСИ получава около 1000 лв. бруто.
Брутната заплата на ПИ е съгласно ранга: към 350 за младши, 400-450 за старши, 450-500 за главен.
Такси, събирани от ЧСИ по ТТР към ЗЧСИ:
26. За изпълнение на парично вземане се събира такса върху събраната сума, както следва:
а) до 100 лв. - 15 лв.;
б) от 100 до 1000 лв. - 15 лв. + 10 % за горницата над 100 лв.;
в) от 1000 до 10 000 лв. - 105 лв. + 8 % за горницата над 1000 лв.;
г) от 10 000 до 50 000 лв. - 825 лв. + 6 % за горницата над 10 000 лв.;
д) от 50 000 до 100 000 лв. - 3225 лв. + 4 % за горницата над 50 000 лв.;
е) над 100 000 лв. - 5225 лв. + 2 % за горницата над 100 000 лв.
Отговорността и на трите длъжности е еднаква. Заплащането обаче-зависи от събираемостта - за ЧСИ, но не и за ДСИ и ПИ.
Брутната заплата на ПИ е съгласно ранга: към 350 за младши, 400-450 за старши, 450-500 за главен.
Такси, събирани от ЧСИ по ТТР към ЗЧСИ:
26. За изпълнение на парично вземане се събира такса върху събраната сума, както следва:
а) до 100 лв. - 15 лв.;
б) от 100 до 1000 лв. - 15 лв. + 10 % за горницата над 100 лв.;
в) от 1000 до 10 000 лв. - 105 лв. + 8 % за горницата над 1000 лв.;
г) от 10 000 до 50 000 лв. - 825 лв. + 6 % за горницата над 10 000 лв.;
д) от 50 000 до 100 000 лв. - 3225 лв. + 4 % за горницата над 50 000 лв.;
е) над 100 000 лв. - 5225 лв. + 2 % за горницата над 100 000 лв.
Отговорността и на трите длъжности е еднаква. Заплащането обаче-зависи от събираемостта - за ЧСИ, но не и за ДСИ и ПИ.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
ПИ-тата, доколкото разбирам, получават всеки месец сравнително сериозни ДМС-та (при някои - по-сериозни, при други - само сравнително). По "мое време" беше по-зле. И на теория ДМС-то зависи от събираемостта. На практика не знам дали само от това.
-
portokal написа:Не ми беше известен такъв факт. Явно мой пропуск.
А ти калпав човек ли си, или не си българин?
Аз щото съм българка и не бях забелязвала аз или хората около мен - също българи - да са калпави, ама щом казваш - калпави сме.
Аман вече!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вижте, аз в следващото изречение съм доразяснил мисълта си, явно не съм бил достатъчно точен, та затова се поправям, както следва:
1. Израза в изречението "...тъй като, ноторно известен факт е, че българина е калпав човек...", ДА СЕ ЧЕТЕ "...тъй като, ноторно известен факт е, че средностатистическия българин, с изключение на духовно и материално издигнатите слоеве на населението, е калпав човек..."
2. Видно е, че иде реч за обикновените цървули, а не за народа като цяло, тъй като има в него хора като нас с вас, които са толкова духовно извисени, че правят изключение и като цяло повдигат нивото с класи над принизеното съществуване на обикновените люде.
И като цяло поднасям извиненията си, ако с това недоглеждане и непрецизност в изказа съм накарал някой да се чувства неудобно и дискомфортно.
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
- RichterZR
- Младши потребител
Навремето "енигма" ти го каза - публичните изпълнители и цялата АДВ е едно голямо недоразумение. Цитираш в подписа си Матей (евангелиста/митаря) - още от римско време са разбрали, че тази работа не е за легионерите, а за ... частниците.... (или, да не оскърбяваме кандидатите за ДСИ - за "специализирани органи").
Последна промяна gudio на 20 Дек 2007, 00:50, променена общо 1 път
-
Явно и аз съм си поднесла мисълта непрецизно. Да опитам пак.
Толкова обичаният в България принцип "всичко лошо е типично българско и всичко българско е лошо" е една ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ. Да беше само тъпотия, не е никакъв проблем, ама тя е унизителна тъпотия. Българите са народ като всички останали, а тая самоунизителна тъпотия мен ме дразни МНОГО, кво да прайш - характер.
Извинявам се на който ще се почувства засегнат. Ама нещо се учудвам, че според всички все "българинът" е калпав и все точно говорещият е изключение, т.е. всички са изключения.
С това не искам да кажа, че говорещият е калпав (много съм далеч от подобна мисъл), а че ..... казах го по-горе.
Ми дразня се.
Толкова обичаният в България принцип "всичко лошо е типично българско и всичко българско е лошо" е една ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ. Да беше само тъпотия, не е никакъв проблем, ама тя е унизителна тъпотия. Българите са народ като всички останали, а тая самоунизителна тъпотия мен ме дразни МНОГО, кво да прайш - характер.
Извинявам се на който ще се почувства засегнат. Ама нещо се учудвам, че според всички все "българинът" е калпав и все точно говорещият е изключение, т.е. всички са изключения.
С това не искам да кажа, че говорещият е калпав (много съм далеч от подобна мисъл), а че ..... казах го по-горе.
Ми дразня се.
-
gudio написа:Навремето "енигма" ти го каза - публичните изпълнители и цялата АДВ е едно голямо недоразумение.
Разбира се, че е така...дори смея да твърдя, че знам и подробности около конкретния политически замисъл на АДВ.
Самото АДВ е създадено по времето на правителството на Иван Костов, заедно и с ДПК. Идеята е била да се обособи тази дейност от дейността на данъчната администрация, която само да се занимава с установяването на публичните вземания. Но...с идването на социалистическата партия на власт пак се завърнаха грандоманските идеи за "Великото обединение", които започнаха с обединението на дейността на ревизорите от НОИ с данъчните от ДА, като се създаде НАП. Първоначалната идея беше НАП да включи наново и АДВ, както и може би и НЗОК и Митниците, но последствие (не знам защо) тези идеи бяха изоставени. До голяма степен е необяснимо частичното припокриване на функциите на ПИ от АДВ и НАП, която създава достатъчно объркване за банките и самите СИ. За СИ е проблем например, когато следва да присъединяват държавата въз основа на справките от НАП и АДВ по 191 ДОПК. И когато двете институции им изпращат справки за очевидно припокриващи се по съдържание публични вземания (това до голяма степен е грешка на НАП, тъй като с изпращане на изп. дело в АДВ НАП няма правомощия за тези вземания, но това е друга тема), настава голямото объркване. Проблем е и за банките, тъй като постоянно получават запорни съобщения първо от ПИ към НАП, а след една година- и от АДВ, пак за същите вземания. Функциите на ПИ към АДВ и НАП се припокриват, с едно много важно изключение-само ПИ към АДВ могат да насочват принудително изпълнение към вещи (разбирай-търгове), а това е разковничето на изпълнителното производство (както и възможността за корупция и злоупотреби). Така че предполагам, че рано или късно АДВ ще бъде закрита.
Не съм съвсем сигурен, но доколкото знам в Германия и Холандия публичните вземания се събират от ЧСИ (или каквито са там органите с инкасаторски функции). Чл. 2 от ЗЧСИ е нещо много новаторско в тази насока и преди известно време бях пуснал една тема дали когато ЧСИ събират публ. вземания (чл. 2, ал. 2 и 3 ЗЧСИ), те ги събират по реда на ДОПК или ГПК. Само Revolution се включи по-дейно, което ме навежда на мисълта, че освен ЧСИ Ренета Милчева друг ЧСИ не се е занимавал с подобна дейност.
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
На една от срещите с колеги ЧСИ се питахме дали ДСИ в София напр. биха могли теоретично да се самоиздържат от постъпилите такси. Разходите са много големи (при ЧСИ) и възниква въпросът дали всъщност ДСИ извършват "само обществено значима" (респ. субсидирана от държавата) дейност или напротив - даже носят печалба на бюджета... Отговорът естествено, никога няма да бъде даден официално... Започна, впрочем, едно озлобление - ДСИ отказват да прехвърлят дела на ЧСИ, ако не са били висящи към септември 2005 г., когато е влязъл в сила ЗЧСИ. Допреди 1 месец не беше така - аз по § 3 ЗЧСИ съм поел дела, образувани и през 2007 г. А днес изпратих на ДСИ в провинцията дело за продължаване на изп. действия. В района има ЧСИ, но взискателят (и то банка !) поиска да го изпратя на ДСИ. Пращал съм дела и на ДСИ при СРС (напр. адвокатът на взискателя поискал прехв. при мен, ама взискателите го искат обратно при ДСИ). Не мога да разбера това противопоставяне. Неслучайно участвам в тази тема - с една и съща дейност се занимаваме, в същата тема ( в нетрезво състояние се изцепих,у ама не ме е срам), споменах, че има пари в дейността на ЧСИ. Разбирам, че има хора, които не са посмяли да поемат "самосиндикалния" път... И аз не съм бизнесмен, но бях много (наследствено и по други причини) надъхан да бъда адвокат навремето, затова всъщност, така се случи, че никога не съм работил на заплата (и не съм мрънкал, че не ме оценяват, че малко плащат гадовете)... УЕтре ще издиря и ще сканирам и ще "пейстна" тук едно супер-показателно решение на ... ОСГК и резултата от него... доказващо, че СИ е "последната инстанция". Наистина е така !
-
разноски за юрисконсултско възнаграждение
Всъщност много ми се иска и да повдигна и един друг важен въпрос, над който се замислих напоследък (малко е встрани от досегашната линия на дискусията, но все пак пряко засяга изпълнителната дейност), и ще съм благодарен, ако някой ми отговори:
Има ли правно основание взискателят да претендира начисляването на юрисконсултско възнаграждение като разноски по изпълнителното производство, а и по самото издаване на изпълнителния лист? Защото юрисконсултите на една банка (няма да посоча коя) имат такава практика: да претендират и юрисконсултско възнаграждение, и то изчилсено на базата на Наредбата за адвокатските възнаграждения към ЗА Нали уж юрисконсултите са на заплата (чийто размер няма нищо общо с Наредбата) ?
Има ли правно основание взискателят да претендира начисляването на юрисконсултско възнаграждение като разноски по изпълнителното производство, а и по самото издаване на изпълнителния лист? Защото юрисконсултите на една банка (няма да посоча коя) имат такава практика: да претендират и юрисконсултско възнаграждение, и то изчилсено на базата на Наредбата за адвокатските възнаграждения към ЗА Нали уж юрисконсултите са на заплата (чийто размер няма нищо общо с Наредбата) ?
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
|
|