- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
незаконно строителство в съседен имот
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
mitko6 написа:На какво ли пък се дължи подобно злобно отношение при едно професионално мнение - от моя страна!
На това ,че много пъти сте се заяждал и не ми е приятно .
Истина е че не ми е приятно да споделям каквито и да е становища с вас по тая причина.
Споделеното за онзи ПУП е от мен , споделяйте колкото си искате становища с други ,но с мен не .
- donna
- Старши потребител
Не си спомням да съм се заяждал, но дори и така да сте го възприел/а, с подобни злобни изказвания никога няма да намерите добронамерени хора, спрямо Вас! Ако смекчите тона и се вслушвате, понякога, и в чуждото мнение, може би всички ще са добронамерени към Вас!
- mitko6
- Потребител
mitko6 написа:Не си спомням да съм се заяждал, но дори и така да сте го възприел/а, с подобни злобни изказвания никога няма да намерите добронамерени хора, спрямо Вас! Ако смекчите тона и се вслушвате, понякога, и в чуждото мнение, може би всички ще са добронамерени към Вас!
О стига глупости . Не сте ми настойник .Аз нямам проблем с всички други и по конкретно с никого нямам проблем ,но такива като вас просто не ги трая ,затова най -учтиво моля ви моля да не споделяте професионалните си мнения с мен и то по мои неща .
Ясна съм нали .Спомнете си какви глупости писахте по мой адрес в темата Ние сме светът, ние сме децата " , и понеже сте много компетентен и грамотен с мен няма да комуникирате .
Боже ще взема да си спомня едни отминали времена ,че тогава ще стана интересно тука !
- donna
- Старши потребител
Re: незаконно строителство в съседен имот
MDimova написа:Има ли някакъв законов ред да "принудя" органите на ДНСК да издадат заповед за спиране/премахване на незаконен строеж в съседния на моя имот.
Завление до Началника на РДНСК или до кмета на съответната община. Обаче ако те не се произнесат в срок, във ВАС има практика, че не е налице мълчалив отказ, тъй като административно производство за спиране на незаконен строеж не могло да се образува по искане на "трето на строежа лице". Така бе допреди 2-3 години, сега не съм наблюдавал практиката на ВАС по тези казуси.
Но ако Вие сте заинтересовано лице по чл. 149, ал. 2 ЗУТ, в случай че не Ви е съобщено Разрешението за строеж, а е започнало строителството, само на това основание строежът е незаконен (защото е започнало строителството преди влизане в сила на ИАА - РС) и следва да бъде спрян!
- mitko6
- Потребител
mitko6 написа:MDimova написа:Има ли някакъв законов ред да "принудя" органите на ДНСК да издадат заповед за спиране/премахване на незаконен строеж в съседния на моя имот.
Завление до Началника на РДНСК или до кмета на съответната община. Обаче ако те не се произнесат в срок, във ВАС има практика, че не е налице мълчалив отказ, тъй като административно производство за спиране на незаконен строеж не могло да се образува по искане на "трето на строежа лице". Така бе допреди 2-3 години, сега не съм наблюдавал практиката на ВАС по тези казуси.
Но ако Вие сте заинтересовано лице по чл. 149, ал. 2 ЗУТ, в случай че не Ви е съобщено Разрешението за строеж, а е започнало строителството, само на това основание строежът е незаконен (защото е започнало строителството преди влизане в сила на ИАА - РС) и следва да бъде спрян!
Това заявление ще си е чиста проба сигнал по АПК... и ще се приложат правилата за сигналите .
Вече е патено ...,защо не отиде в общината и не поиска да и връчат съобщение ,че има издадено разрешение връчат или не това ще се жали Инъче със сигнала ...РДНСК някога се произнесе в противоречие на вс. законови норми ,наложи се да се уведоми ДНСК от заинтересованите лица ,защото не се спази реда на 122 ал.2 АПК .
- donna
- Старши потребител
donna написа:Това заявление ще си е чиста проба сигнал по АПК... и ще се приложат правилата за сигналите .
Сигнали могат да се подават за злоупотреби с власт и корупция, лошо управление на държавно или общинско имущество или за други незаконосъобразни или нецелесъобразни действия или бездействия на административни органи и длъжностни лица в съответните администрации, с които се засягат държавни или обществени интереси, права или законни интереси на други лица.
Разбира се, че това няма да е сигнална функция, а ще е искане за започване на административно производство по издаване на ИАА - Заповед за спиране незаконния строеж! И в този случай дари и това лице да не е "заинтересовано" лице, компетентият АО е длъжен по свой почин да започне административно производство. Ако това имаш предвид под "сигнална" функция на гражданите, то е по различно от уреденото в АПК производство! Ин"Ъ"че в общожитейски смисъл може и така да се назове, но юристите сме свикнали да използваме правнотехнически термини!
- mitko6
- Потребител
mitko6 написа:donna написа:Това заявление ще си е чиста проба сигнал по АПК... и ще се приложат правилата за сигналите .
Сигнали могат да се подават за злоупотреби с власт и корупция, лошо управление на държавно или общинско имущество или за други незаконосъобразни или нецелесъобразни действия или бездействия на административни органи и длъжностни лица в съответните администрации, с които се засягат държавни или обществени интереси, права или законни интереси на други лица.
Разбира се, че това няма да е сигнална функция, а ще е искане за започване на административно производство по издаване на ИАА - Заповед за спиране незаконния строеж! И в този случай дари и това лице да не е "заинтересовано" лице, компетентият АО е длъжен по свой почин да започне административно производство. Ако това имаш предвид под "сигнална" функция на гражданите, то е по различно от уреденото в АПК производство! Ин"Ъ"че в общожитейски смисъл може и така да се назове, но юристите сме свикнали да използваме правнотехнически термини!
Точно сигнал по реда на АПК ще е ,защото помисли си кой следва да съобщи това разрешение аз строеж и не го е направил.Може би няма практика по въпроса ,освен това което аз имам във връзка с оня изменен ПУП, и ако толкова ти представлява интерес ще ти пратя великия отговор на РДНСК ,но на лична,щото там има и други чудатости .
Сега ,ако това чудо влезе в съда с оглед жаленето на Разрешението ....ще лъсне .
В случая там имаше и възможност по 257 АПК ,но народа се поуплаши нещо и няма пусната жалба .....
- donna
- Старши потребител
Би било сигнал по смисъла на АПК, само в случай че се иска от Началника на РДНСК да образува АНП срещу гл. архитект на общината относно "пропуска" му да съобщи на всички заинтересовани лица РС. Но не е такъв настоящият случай! Иска се издаване на Заповед за спиране на незаконен строеж - в такъв смисъл са твръденията, а не за налагане на адм. наказание или за предприемане на действия за ограничаване на незаконосъобразни действия на административни органи. А и в настоящия казус - питащият има предвид друго - едно единствено нещо: издаване на Заповед за спиране на незаконен строеж! В тези рамки следва да се ограничим, инак е безполезно да разсъждаваме напусто!
- mitko6
- Потребител
mitko6 написа:Би било сигнал по смисъла на АПК, само в случай че се иска от Началника на РДНСК да образува АНП срещу гл. архитект на общината относно "пропуска" му да съобщи на всички заинтересовани лица РС. Но не е такъв настоящият случай! Иска се издаване на Заповед за спиране на незаконен строеж - в такъв смисъл са твръденията, а не за налагане на адм. наказание или за предприемане на действия за ограничаване на незаконосъобразни действия на административни органи. А и в настоящия казус - питащият има предвид друго - едно единствено нещо: издаване на Заповед за спиране на незаконен строеж! В тези рамки следва да се ограничим, инак е безполезно да разсъждаваме напусто!
От написаното разбирам ,че не е съобщено това РС и по тая причина поддържам тезата си ,защото от по горе написаното MDimova пише ,че
"Самият проект обаче е одобрен в несъответствие с издадената скица-виза за проектиране. Последните две изречения са твърдения на проверяващата РДНСК. Аз няма как да имам достъп до строителните книжа. Целта ми не е да правя главоболия на съседите." и с мисля ,че тя е стартирала процедура по издаване на заповед за спиране на строежа.
По сигнала не е задължително да се образува АНП ...стига органа който е сгафил да изпълни решението по сигнала.
- donna
- Старши потребител
Не съм заинтересовано лице по 149 ЗУТ
Два съседни парцела. Свързано застрояване на некалканна стена - върху стената се намират прозорци на хол, баня, тоалетна и килер. ПУП ми е известен. ПУП предвижда свързано застрояване. Разрешението за строеж също. Ако застрояването се осъществи - а строежа е вече на 1-ви етаж, прозорците на хола и банята остават в комин с площ три квадратни метра и височина 7 етажа, а прозорците на тоалетната и килера се зазиждат изцяло! От ДНСК и РДНСК ми искат да удостоверя че съм заинтересовано лице по Разрешение за строеж чийто номер е различен от номера на строежа в съседния парцел и нямам представа какъв е тозе строеж. Не бих приела това да е явна фактическа грешка, тъй като го споменават в две различни писма.
- A.Mineva
- Нов потребител
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|