Не съм юрист, за това моля да бъда извинен ако има неточности, но казусът е следния: Преди около 6-7 години закупихме от един съсед в другия вход неговото мазе (знам, че към жилището трябва да има сервизно помещение , но освен мазе към апартаментите има и тавански стаи, така че в това отношение няма пречка). Сделката мина през нотариус, подадохме всички видове декларации в общината и до момента сме плащали данък на въпросния имот. Проблем възникна, когато тази година поисках да отделя имота на собствена партида за електроенергия (до момента се захранваше от електромера на съседа и понеже не го ползвах нямаше проблем) . В електроразпределителното дружество ми казаха, че имота трябва да има собствен статут и ме пратиха в общината. Там пък ми заявиха, че такова нещо не може да стане, защото мазе не можело да съществува самостоятелно и трябва да му сменя статута.
Въпросът ми е: задължително ли е да сменям статута на имота за да му изкарат партида е енергото и защо когато трябва да плащам данъци този имот може да е самостоятелен, а в друг случай не може
- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Абсурдна ситуация
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Абсурдна ситуация
darkz написа:В електроразпределителното дружество ми казаха, че имота трябва да има собствен статут и ме пратиха в общината. Там пък ми заявиха, че такова нещо не може да стане, защото мазе не можело да съществува самостоятелно и трябва да му сменя статута.
Въпросът ми е: задължително ли е да сменям статута на имота за да му изкарат партида е енергото и защо когато трябва да плащам данъци този имот може да е самостоятелен, а в друг случай не може
A?" casus belli"
Да правилно са ви казали трябва да се смени стаута на въпросното помещение, процедура от която могат да ви побелеят косите и да ви олекне джоба: то са проекти, съгласувания, становища, разрешителни и ....
Плащането на данъци е здължение !
Има и по лесен вариант който навярно са ви предложили от Ел. д-вото: Вторичен електромер на вашия, необходим ви е само првоспособен елтехник за изпълнение и материали.
- iwanow
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|