- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за отказ от право на собственост
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за отказ от право на собственост
Аз и сестра ми получихме в наследство след смъртта на баща ни и майка ни имоти от които единият имот е апартамент. Сестра ми иска да се откаже от нейната 1/2 от този апартамент и да премине собствеността на мое име. въпроса ми е може ли това да стане с отказ от право на собственост и въобще с този отказ ще премине ли нейната 1/2 на мое име и ако да какви документи трябва да приготвим. Целта ни е да платим колкото може по малко пари на държавата и затова не искаме да е с дарение или покупко - продажба. Ще сме Ви много благодарни ако по някакъв начин ни помогнете.
- bagsisiigal
- Младши потребител
господине,
не зная дали сте толкова глупав или лукав. отказът от право на собственост е върху цялото наследство и така ще лишите сестра ви от всичко
надявам се нямате толкова черни мисли, та да блесне това пред нотариуса
не зная дали сте толкова глупав или лукав. отказът от право на собственост е върху цялото наследство и така ще лишите сестра ви от всичко
надявам се нямате толкова черни мисли, та да блесне това пред нотариуса
- hr.stoyanoff
- Младши потребител
Целта е май и да не платите на адвокат.....
Лошо няма - скъпи на хонорарите , евтини на бъдещите дела и документи;))
Лошо няма - скъпи на хонорарите , евтини на бъдещите дела и документи;))
- Akademika
- Потребител
Можете да го направите с договор за доброволна делба или чрез сделка при която сестра Ви, да Ви прехвърли своята част от имота. Относно документите - най общо - данъчна оценка, удостоверение за местоположение, декларации, пари и др.
- n_ikito
- Активен потребител
ЗАКОН за собствеността:
Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100, доп. - ДВ, бр. 34 от 2000 г.) Отказът от правото на собственост върху недвижим имот има действие само ако е извършен в писмена форма с нотариално заверен подпис и ако е вписан в имотния регистър.
плюс това като се приложи по аналогия чл. 53 ЗН, то с частта на отреклия се уголемява частта на останалите съсобственици.
Важното е отказът да се впише.
Аз лично съм виждал такова "животно", но е възможно и с доброволна делба или пък с друга разпоредителна сделка, но задължително се обърнете и към адвокат, не разчитайте само на нотариус!
Успех!
Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100, доп. - ДВ, бр. 34 от 2000 г.) Отказът от правото на собственост върху недвижим имот има действие само ако е извършен в писмена форма с нотариално заверен подпис и ако е вписан в имотния регистър.
плюс това като се приложи по аналогия чл. 53 ЗН, то с частта на отреклия се уголемява частта на останалите съсобственици.
Важното е отказът да се впише.
Аз лично съм виждал такова "животно", но е възможно и с доброволна делба или пък с друга разпоредителна сделка, но задължително се обърнете и към адвокат, не разчитайте само на нотариус!
Успех!
- Stirlitz
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|