начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Възлага ли се недвижим имот на взискателя след втората прода

Казуси за недвижими имоти

Възлага ли се недвижим имот на взискателя след втората прода

Мнениеот Tadarakov » 11 Дек 2007, 16:38

Моля компетентни лица да ми отговорят- Възлага ли се недвижим имот на взискателя след втората продан, ако същата не се е състояла-не са се явили купувачи. Докъде се простира действито на израза "Втората продан се извършва по правилата на първата". Моя случай е такъв, аз очаквах имота да ми се възложи след втората продан, на която не се явиха купувачи- Държавен Съдия -изпълнител ми отказва.Ще почерпя, ако ми кажете как да постъпя за да взема имота.
Tadarakov
Нов потребител

Мнениеот ytrewq » 11 Дек 2007, 16:53

почерпете първо държавния :lol:
ytrewq
Потребител

Мнениеот i_milev » 16 Дек 2007, 13:07

Ако и при тази продан /втората/ имотът не бъде продаден, той се освобождава от изпълнение, като възбраната се заличава по искане на държавния или частния съдебен изпълнител.
i_milev
Младши потребител

Мнениеот rp_petrova » 16 Дек 2007, 13:43

Можете да поискате от съдебния изпълнител да обяви нова продан. Това ще стане с нова оценка на имота. В случай, че при първата (след новото обявяване) имота не бъде продаде, в 7-дневен срок от съобщаването взискателя може да поиска да бъде обявян за купувач. Не можете да се ползвате от това право след втората продан. Втората продан се провежда при цена равна на 80% от оценката. Вие помислете защото не може да поискате възлагане на имота след втората продан. За повече подробности и с цел да защитите правата потърсете консултация от адвокат.
rp_petrova
Нов потребител

Назад към Имотни казуси