начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Въпрос за отказ от право на собственост

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за отказ от право на собственост

Мнениеот bagsisiigal » 11 Дек 2007, 15:21

Аз и сестра ми получихме в наследство след смъртта на баща ни и майка ни имоти от които единият имот е апартамент. Сестра ми иска да се откаже от нейната 1/2 от този апартамент и да премине собствеността на мое име. въпроса ми е може ли това да стане с отказ от право на собственост и въобще с този отказ ще премине ли нейната 1/2 на мое име и ако да какви документи трябва да приготвим. Целта ни е да платим колкото може по малко пари на държавата и затова не искаме да е с дарение или покупко - продажба. Ще сме Ви много благодарни ако по някакъв начин ни помогнете.
bagsisiigal
Младши потребител

Re: Въпрос за отказ от право на собственост

Мнениеот balachev » 13 Дек 2007, 11:52

bagsisiigal написа: Аз и сестра ми получихме в наследство след смъртта на баща ни и майка ни имоти от които единият имот е апартамент. Сестра ми иска да се откаже от нейната 1/2 от този апартамент и да премине собствеността на мое име. въпроса ми е може ли това да стане с отказ от право на собственост и въобще с този отказ ще премине ли нейната 1/2 на мое име и ако да какви документи трябва да приготвим. Целта ни е да платим колкото може по малко пари на държавата и затова не искаме да е с дарение или покупко - продажба. Ще сме Ви много благодарни ако по някакъв начин ни помогнете.

Искате сестра ви да направи отказ от наследство ли? Защото ако е така далеч не ви го препоръчвам, тъй като вие ще наследите заедно с със следващия ред наследници. Препоръчвам да платите на държавата дължимото :) Още повече, че има намаление на таксите когато става дума за дарение между роднини.
Не претендирам за изчерпателност, най-добре се консултирайте с адвокат.
balachev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси