начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

проблем с улица до урегулиран имот

Казуси за недвижими имоти

проблем с улица до урегулиран имот

Мнениеот Mirela__ » 05 Дек 2007, 23:54

Здравейте, пиша Ви във връзка със следния казус: от 2003 година баба ми има искане към общината да бъде отворен път до неин имот, който е в регулацията на селото. Съгласно плана на селото пътят минава през два други имота. През месец октомври 2006 общината издава заповед за отчуждаване и обезщетение на двамата собственици. През месец ноември 2007 общината известява баба ми, че само единият собственик е потърсил обезщетението си, а другият вече повече от една година не е отишъл да си получи обезщетението. В писмото до баба ми общината цитира чл.29 ал. 1 от ЗОС "Имотът се смята за отчужден от датата, на която се изплати обезщетението, определено в Заповедта на кмета" и добавя, че докато другият наследник не дойде да си вземе обезщетението, общината не би могла да прекара въпросния път. Въпросът ми е следният: ако собственикът въобще никога не потърси обезщетението си, това означава ли, че процедурата по отчуждаване се прекъсва и баба ми никога няма да има достъп до имота си? Според Закона за устройството на територията, тя има право на такъв достъп. Благодаря Ви предварително!
Mirela__
Нов потребител

Мнениеот system » 06 Дек 2007, 11:20

Става ли малко по-късно да го обсъдим ? Върти ми се нещо в главата от Закона за общинската собственост, но сега го нямам пред мен.
system
Активен потребител

Мнениеот Mirela__ » 06 Дек 2007, 16:36

Разбира се, че става и по-късно. Благодаря!
Mirela__
Нов потребител

Назад към Имотни казуси