начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

договор за наем

Казуси за недвижими имоти

договор за наем

Мнениеот biserche » 06 Дек 2007, 14:33

Аз,приятелят ми и още една двойка сме наели етаж от къща, в договора само приятелят ми е посочен като наемател, договорът е сключен за срок от една година, до 10.2008г., посочено е още, че ако една от страните реши да прекрати договора преди изтичането на срока, дължи едномесечно предизвестие, в противен случай неустойка от 100лв.
Другата двойка се изнася до 10 дни без да спазва предизвестието, ако ние останем означава ли че дължим целия наем, защото приятелят ми е посочен в договора като наемател или всеки дължи равна част т.е. ние дължим половината ако нашите съквартиранти се изнесат?
Продължението е, че хазяйна поиска и ние с моя приятел да се изнесем до две седмици, защото по-лесно щял в този случай да си намери хора.Имаме ли в този случай право на неустойката ние с приятелят ми, тъй като хазяйна не спазва срока на предизвестието?
biserche
Нов потребител

Мнениеот biserche » 06 Дек 2007, 14:51

В договора е посочено,че наемателя няма право да преотдава имота на трети лица, и другата двойка не са пренаематели те бяха с нас когато наехме имота, хазяйна знае за тях, само не са посочени в договора като наематели
biserche
Нов потребител

Re: договор за наем

Мнениеот divain » 16 Дек 2007, 12:53

biserche написа:Аз,приятелят ми и още една двойка сме наели етаж от къща, в договора само приятелят ми е посочен като наемател, договорът е сключен за срок от една година, до 10.2008г., посочено е още, че ако една от страните реши да прекрати договора преди изтичането на срока, дължи едномесечно предизвестие, в противен случай неустойка от 100лв.
Другата двойка се изнася до 10 дни без да спазва предизвестието, ако ние останем означава ли че дължим целия наем, защото приятелят ми е посочен в договора като наемател или всеки дължи равна част т.е. ние дължим половината ако нашите съквартиранти се изнесат?
Продължението е, че хазяйна поиска и ние с моя приятел да се изнесем до две седмици, защото по-лесно щял в този случай да си намери хора.Имаме ли в този случай право на неустойката ние с приятелят ми, тъй като хазяйна не спазва срока на предизвестието?

Приятелят Ви има задължението да плаща ЦЕЛИЯТ наем. Помислете добре , ако другата двойка се изнесе , а вие останете още 1 месец с предизвестие / както е по договора / , вие трябва да платите целият наем ... тази неустойка от 100 лв. дали ще покрие частта от наема който плащаше др. двойка и дали си струва ...?
А иначе -да , имате право на неустойката , щом това е клауза от договора .... но първо трябва да изпълните другите условия ... :wink: преценете сами.
УСПЕХ!
divain
Потребител

Назад към Имотни казуси